Roti bakar telur manis (U)

10:03 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Pernah makan roti bakar telur manis? Dekat maple boleh order. Roti + telur + susu + minyak + goreng. Kalau dekat Ameeth, Tronoh, harga dalam RM 1.50 sekeping kalau tak silap. Tapi, dekat france, roti bakar telur manis berharga RM45. Oh yeah!


http://3.bp.blogspot.com/_ga17AZ6Vd64/SjPkarrzRUI/AAAAAAAAEF8/iPLsDyVGJ3I/s320/300520091065.jpg
Roti bakar telur manis versi mamak malaysia




ni pulak versi perancis


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








http://www.kennysia.com/images/photos/2008/20081031-19.jpg
Roti bakar telur manis versi France RM45


Haha. Jk














Gambar: kredit kepada kennysia.com & blogger yg tidak dikenal pasti. Lain kali letak watermark ok?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

"Kenapa abah tak guna alphard?" (P)

4:13 PM / Comments (11) / by Admin

_________________________________

Salam & hi everibodi,

Akhirnya ada jugak sedikit masa senggang untuk berblog. Sebelum ni packed dengan kerja-kerja assignment dan datelines yg nak di kejar. Bukan sahaja dateline untuk assignment, malah dateline untuk kerja memblog. Blogging pun ada dateline? Yup. Adaaa. Siapa kata tak da? Ohya, kalau korang yg tinggal kat KL free sabtu and ahad ni, singgahlah Sunway Pyramid. Tomok nak bagi duit. Dia kan jutawan OIAM. Boleh baca disini : KLIK

Apa-apa pun, merujuk tajuk entri pada hari ini, Ingin aku kongsikan sedikit bacaan aku di saifulislam.com


New_Toyota_Alphard_4 copy


Eh, entri ni tiada kaitan dengan abah aku ok.

5 Sebab Kenapa anda perlu pergi ke Sunway Pyramid (U)

9:44 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


sunway edited


Helo everibodi!

Anda pernah menjejakkan kaki ke Sunway Pyramid? pernah? belum lagi? baru nak pegi? ha.. disini ingin aku kongsi 5 SEBAB Kenapa anda perlu pergi ke Sunway Pyramid. eh, tapi bukan bila-bila masa tau. Ada masa tertentu saja yang sebab musabab yang akan di list kan sebentar lagi boleh diguna pakai. Mesti student Malaysia kat mesir kata " eleh, setakat Sunway Pyramid.. aku dah singgah Pyramid Sphinx lagi! apa barang Sunway ~". haha. kan kan kan? Apa-apa pun, lepas korang baca list ni baru korang tau mana lagi best. Sphinx atau Sunway. hehe

Di belakang tabir (P)

1:31 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

amat
statement tipu tu. I do read Mastika kalau terlalu bosan



Apa kabar semua?
Adik manis, abang kacak, pak cik mak cik, datuk datin dan nenek atok sekalian. Korang semua sihat walafiat?

IkanStim paid USD5k to advertise with Google (U)

3:41 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


iklan yang pertama : "heard of this new song" www.ikanstim.com


can anyone explain to me how this could happen?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Through My Window | TM Tvc (U)

12:41 AM / Comments (8) / by Admin

_________________________________




sangat comel!

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Hi sayang (U)

10:02 PM / Comments (17) / by Admin

_________________________________

Entri yg agak panjang

once upon a time, there is a sepasang kekasih sms ing ..



lelaki: hi syg. ada bca blog i today?
perempuan: hi b. uhm? ur blog? ada new post ke?

lelaki: ala.. yup. ad post baru. i wrote about a song yg i dono whos the singer. lol
perempuan: la.. i tot it was about me. haha. what about it? i mean, ur latest entry

lelaki: i asked 4 my readers to help me la. n they only managed to get the lyric n the song title
perempuan: aik? so whos the singer?

lelaki: still dono. duh (-.-')
perempuan: whats the song title? myb i noe :)

lelaki: erm, through my window. tau tak?
perempuan: ohhhhhhhhhhhhhhhh!! lagu tuuuuuuuuu


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






i dono la b. hehe =p

lelaki: ... u jgn buat i mrh ok
perempuan: i was joking la! itu pun nak mengamuk. pasal lagu je pun..jgnla mrh syg :)

lelaki: yela2. so? u tau x?
perempuan: kejap ye. i mms u gamba band tu. surf kt net td



beep beep (bunyi mms masuk) lalu si lelaki membukak mms tersebut..



lelaki: wtfish?!! r u kidding me?
perempuan: uhm? kiddin mende. gamba ni je yg i jumpa..









lelaki: bagus xyah bg td.. ishhh
perempuan: i nk tolong je pun.. i jumpa kat web nih www ..dorg ad fb ngan fs gak

lelaki: aik? yeke? tp dorang tak mention nama band dorg?
perempuan: uhm.. mcm xde plak. u try usha la b . facebook , friendster .. add la dorg. u obses sgt kan

lelaki: aiyo, y r they so secretive? band gimmick eh?
perempuan: mungkin. asal u nk tau sgt psl band ni? sampai mrh2 org..

lelaki: la... jgn la mrajuk.. sory k? :) lagu depa best. layan~ u try la dgr. nk i mms?
perempuan: try test :)



beep beep (sekali lagi bunyi mms) tapi kali ni kat hp perempuan tu pulak




lelaki: dpt? amacam? best x?
perempuan: alamak. xdpt bukak la b. corrupt. xleh donlod kt tenet?

lelaki: aah kan. sng lg u dnlod kt tenet je. nah link www
perempuan: okay b, l8r i dnlod. im hungry. jom mamam. tp ur treat. sbb u mrh2 i :(

lelaki: yela2. hehe. thnx tolong carikan psl band tu
perempuan:
yeay! b's treat tonight! california grill k? saaaayang awak! :)))

lelaki: pisau cukur! lol. jom2.im starving jgk ni. ill fetch u in 10mins
perempuan:
c u soon ! hee


Di restoren.. ini perbualan normal ok. bukan sms


lelaki: order please.
waitress:
sorry, here u are (sambil menghulur menu) sorry lambat. (with a smile)

lelaki: it's ok. i would like a lamb chop with mashroom cravy and extra fries and vege
perempuan:
gimme lasagna and chips and spaghtetti bolognese with extra meat balls

lelaki: haha. u sure are starving.
perempuan:
hehe. give us iced root bir ok?

waitress: alright, i repeat ur order k, a lamb chop with mashroom cravy and extra fries and vege,
lasagna and chips and spaghtetti bolognese with extra meat balls. for drinks, iced root bir.

lelaki: yup. make it fast k. thanks (sambil bagi balik menu)
waitress: ok sir. err, you are the IkanStim blog writer right?

lelaki: huh? (tergamam seketika) yeah. how in the world did u know??
waitress:
im one of ur loyal readers actually. (shes blushing! and my hidung kembang kempis already.haha) btw, about the song u r searching for , its from Bunkface .

(refer this entri)

lelaki: eh? that through my window song? Bunkface? haha. really?? how did u know?
waitress: sam Bunkface is my ex school mate actually. i asked him about that song after u post about the mysterious song.

lelaki: really? wah.. such a famous friend u have. thanks for telling me (smiled braodly sebab bangga orang kenal.hahaha)
waitress: no biggies. dinner will be served in 10mins (senyum lagi)

lelaki: okay-okay (masih tersengih-sengih) hahaha.



waahh. bahagia hidup kalau begitu . haha. dialog ni hanya rekaan semata-mata ok?
mesti girl friend aku tertanya-tanya "sejak bila kami pernah dinner di california grill ni?" haha.



dah-dah. tak nak mengarut dah. nak bukak facebook jap. nak add Bunkface@Everyoneconnects Gimik nak lebih je Bunkface nih. single baru ada kat radio tapi nama band tak nak bagitau. eh, dorang ada friendster jugak. tapi, masih ada orang guna frienster ke sekarang ni? hoho



p/s- y am i writing in peninsular slang?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Teka Teki Teka Teko (U)

7:17 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Sayur atau buah apakah ini?


Klue: mempunyai kandungan potasium yg banyak (ceh, bukan susah sangat nak teka pun)



ni penulis sendiri tak pasti.. sama ada letak dalam tomyam atau dekat sup



Klue: air


Klue: Steve Jobs



Klue: CNY


Klue: pizza hut



Klue: Kabohidrat



Ceh, senang je pun nak teka. sibuk je letak Klue kan?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Skru RM15 sebatang (U)

9:30 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Dimana ketulusan berniaga? aku pernah dengar harga srku sebatang boleh jadi RM15. patut la susah sangat nak maju. . hish.. bagi pihak yg buat kerja-kerja tak senonoh macam ni, ingatla apa yg Pak Ungku pesan: low productivity leads to poverty.

Dipetik dari utusan.

Lagi harga alatan 'tidak masuk akal' dikesan


KUALA LUMPUR 19 Okt. - Laporan Ketua Audit Negara masih lagi mengesan tindakan pembekalan alatan kepada badan berkanun Persekutuan pada harga 'tidak masuk akal' bagi tahun 2008.

Antaranya, laporan itu mengesan pembekalan dua unit komputer riba yang harga pasaran hanya RM9,000 tetapi dibeli pihak Majlis Amanah Rakyat (Mara) untuk kegunaan makmal di Kolej Kemahiran Tinggi Mara (KKTM) Balik Pulau, Pulau Pinang pada harga RM84,640.

Kolej itu juga dibekalkan sebanyak 15 unit pencetak laser jenama Hewlet Packard P3005X pada harga RM7,722 seunit berbanding harga pasaran RM5,000 seunit

Memperkenalkan, Tamama! (U)

9:13 PM / Comments (7) / by Admin

_________________________________


Memandangkan persoalan di entri sebelum ni dah terjawab (tajuk lagu: through my window. thanks to kak aida and ct k!) aku mengambil kesempatan ini untuk memperkenalkan figura aksi Keroro Gunso ketiga yg dimiliki; TAMAMA!


Ya, pasang sendiri. bukan beli terus siap




proses pembuatan sejurus sampai asrama dari Ipoh Parade




sebelah gula-gula, sebelah lagi untuk pukul orang



Tamama Nitohe




Tamama, Kururu dan Keroro




two more to go. ada sesiapa nak sponsor?


p/s- kalau nak beli action-action figure ni, beli yg Bandai jual atau other well known brands. lagi berkualiti n worth buying. Tamama ni bukan Bandai. kuning ngan hijau tu saja . rasa xpuas bila Tamama tu siap dibuat. .



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Membantu IkanStim (U)

7:36 AM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

How does my older brother looks when he is using hands free?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hahahahaha

What are my favourite radio stations?

Clues:
  • “Lebih hangat daripada biasa”
  • “Kami tak hot, kami cool”
  • "Malaysia’s No1 Hits station!”
  • “lebih baik daripada mastika” huh?!

Whatever my favorite radio station is, have u ever kind of interested to a certain song kat radio and dalam hati you said “best jugak lagu ni, aku nak download la nanti”. Pernah?

Usually the DJ will announce the song title before or after the song right? Unfortunately, you never had the chance to hear the song from the beginning and amazingly, you never hear the song till the end of it! And you are like “WTFish?! How am I going to know the title of the song?!”

"Ceh, Google sudey~ “ ekeleh, cakap senang la bai. Setakat lagu starship cobra tu memang la senang carik. Type je “good girls gone bad” berlambak info keluar.(Huh? Slang KL syial.. tia buli belah ni)

Yaaaaa, i know, just google part of the lyrics kan? Nanti, ada la web yg related to that song and eventually ill get the title of the song. tapi kawan-kawan, ini lagu aa. . Maaaaaanyak misteli loh. I googled , yahooed, amzoned and even tweet it but nobody knows la.. Maybe the song is mysteriously played on the radio station. Even the DJ did not realize the song was on air. (whoaaa! Cerita hantu konti radio? ) haha.


I really-really into that song la.. Can u guys help me out? Seingat aku, lirik dia lebih kurang macam ni:


One step in front of the other, thought that I could do it alone~
In a blink of an eye, it’s just another day.. Telling me why, I’ll find another way
La la la la.. me and you! We are not alone. bla bla bla


The lalala n blabla parts are not the lyrics ok. I can’t recall the words

the vocal sounded like Sam Bunkface but the slang is more like Joe Amstrong from Green Day but none of these two bands are releasing new single! Aiyaa.


Siapa dapat jawab, aku belanja makan burger. KLIK untuk dapat burger percuma dengan hanya membantu IkanStim!

Submit me song title via:

  • Comments
  • Shout box
  • email : eighteen7artwork@gmail.com
don't they look a like?



p/s- I do blog in Engrish sometimes.




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Angkasawan negara nikah 2010 (U)

11:19 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Sumber Utusan



DR. HALINA


KUALA LUMPUR 17 Okt. - Teka teki bilakah Angkasawan Negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor akan menamatkan zaman bujangnya kini terjawab apabila beliau mengesahkan akan bernikah dengan gadis pilihannya, Dr. Halina Mohd. Yunus pada 10 Oktober tahun depan.

Dr. Muszaphar, 37, memberitahu Mingguan Malaysia hari ini, paling istimewa tarikh pernikahan tersebut dipilih sebagai memperingati detik bersejarah sempena ulang tahun ketiga beliau ke angkasa lepas.

Katanya, beliau bertolak ke angkasa lepas pada 10 Oktober 2007 dengan menaiki Soyuz TMA-11 yang dilancarkan oleh Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS).

Katanya, misi selama 11 hari itu telah berjaya dilangsungkan dari 10 Oktober 2007 jam 9.21 malam waktu Malaysia dan selamat kembali ke bumi 21 Oktober 2007 pada jam 6.44 petang waktu Malaysia.

Menurut jejaka yang mempunyai jutaan peminat itu, beliau akan mengikat tali pertunangan dengan Dr. Halina pada 1 Januari tahun depan.

Katanya, majlis pertunangan itu bakal diadakan di rumah keluarga Dr. Halina di Seremban, Negeri Sembilan yang akan dihadiri sanak saudara serta kenalan rapat mereka.

Katanya, Dr. Halina, 29, yang dikenalinya sejak lapan tahun lalu kini bertugas sebagai doktor perubatan di Hospital Selayang.

''Sudah tiba masanya saya mahu menamatkan zaman bujang memandangkan faktor usia yang semakin meningkat. Saya seorang lelaki yang mencintai kehidupan berkeluarga dan sangat sayangkan kanak-kanak.

''Niat untuk berumah tangga itu telah lama ada. Cuma jadual harian saya sejak menjadi angkasawan sangat padat. Baru kini saya dapat merancang tarikh pertunangan dan perkahwinan kami,'' katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran kliniknya di sini hari ini.

Klinik yang beroperasi di pusat membeli-belah mewah di Starhill, Bukit Bintang itu dirasmikan oleh bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Inilah pertama kali Dr. Muszaphar memberi kenyataan kepada media mengenai rancangan perkahwinan serta gadis pilihan beliau yang selama ini kerap menjadi spekulasi pelbagai pihak.

Mengimbas detik manis pertemuan dengan gadis pilihannya itu, beliau mengakui tertarik hati dengan bakal isterinya itu sejak mula berkenalan.

''Dr. Halina pernah menjadi murid saya sewaktu dia menjalani latihan di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM). Ketika itu saya menjadi pensyarah di sana. Saya tidak mementingkan kecantikan luaran seseorang wanita. Bagi saya kecantikan dalam sangat penting. Ciri-ciri itulah yang ada pada beliau yang menambat hati saya,'' ujarnya terus terang.

Katanya, hubungan mereka menjadi semakin serasi apabila Dr. Halina menunjukkan sikap hormat kepada ahli keluarga terutama terhadap kedua ibu bapanya.

Jelasnya, Dr. Halina juga sangat memahami kerjaya serta kesibukan jadual hariannya sebagai seorang doktor dan angkasawan.

''Dr. Halina tidak pernah merungut dengan kesibukan saya. Hubungan kami berlangsung dengan harmoni kerana beliau memahami minat dan jiwa saya. Kami sangat 'sehati sejiwa','' katanya.


wahhh.. Dr Faiz bila lagi?


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Tahukah anda? Jibbitz Crocs (U)

11:11 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

IkanStim: adakah anda pengguna sandal crocs? ala... yg mahal tu. yg belambak orang jual kat pasar malam. ada yg ciplak: klik , ada yg ori. kalau anda pengguna/penggemar/baru nak beli crocs, anda perlu tahu info ini.

Apa itu Jibbitz? jibbitz ni merupakan brand yg mengeluarkan icon-icon kecil yg anda boleh letakkan di sandal crocs anda. ada spiderman, batman, mickey mouse dan macam-macam lagi lah! kebanyakan orang tau pasal kewujudan icon-icon kecil ni, tapi tak tahu asal usulnya. kan?


http://www.littlerubbershoes.com/images/jibbitz.gif
crocs yang di jibbitz kan

founder kepada Jibbitz ni ialah : Sheri Schmelzer


http://www.womenhomebusiness.com/images/blogimages/sheri-795790.jpg
Sheri Schmelzer: founder Jibbitz

pada tahun 2005, Sheri dan 3 orang anaknya yg merupakan pengguna sandal buaya ini, telah mendapat idea untuk menghias sandal buaya mereka. jadi dorang satu family pun start produce Jibbitz dan jual kat taman buaya. . eh, silap. kedai-kedai yg jual crocs ni. difahamkan, beliau dapat meyakinkan sehingga 4000 kedai Crocs untuk membeli product beliau.

Dan pada 2006, Crocs membeli Jibbitz dengan harga USD 20 juta dan mengekal kan Sheri dan suaminya dalam board company. tahniah ! u deserve it Sheri.



p/s- Hebat kan? setahun boleh dapat 20juta usd.








Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Pak Ungku (U)

12:31 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

dipetik daripada Kosmo!


UNGKU AZIZ


SERI ISKANDAR - Kerajaan disaran mengaplikasi sistem kad bercip sebagai medium menyalurkan bantuan kepada keluarga miskin tegar terutamanya di kawasan luar bandar.

Tokoh ekonomi, Prof. Diraja Ungku Aziz Abdul Hamid berkata, kad terbabit berfungsi sebagai kad debit yang boleh digunakan golongan terbabit untuk membeli barangan keperluan harian.

"Kad bercip itu akan mempunyai had kredit yang merupakan jumlah amaun bantuan kewangan yang disalurkan kerajaan kepada isi keluarga miskin tegar itu setiap bulan.

"Mereka boleh membeli barangan keperluan tertentu seperti beras, gula dan makanan lain di kedai yang ditetapkan dan setiap transaksi direkod dan boleh diakses kerajaan," katanya.

Beliau berkata demikian pada ceramah umum 'Kemiskinan Tegar' selaku penerima Anugerah Merdeka 2008 kategori Pendidikan dan Komuniti di Universiti Teknologi Petronas (UTP) di sini semalam.


lagi penulisan ilmiah? klik


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Internet slow (U)

9:46 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________



Salam semua, kami dari pihak penerbitan IkanStim: Lebih baik dari mastika ingin meminta maaf kalau web ini tidak di update untuk tempoh masa yg lama.
kerana,
internet UTP slow macam haram.
minta maaf banyak-banyak. jangan malu-malu untuk baca entri-entri yg lama. free of charge. bukan macam Mastika.. nak kena beli lagi kat kedai. Hehe.



http://www.fahroe.com/pix/ikanstim.jpg



p/s- apa itu UTP? KLIK



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Yeay dapat telinga (U)

4:22 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________


Kita doakan yg terbaik untuk budak ni .


"adik nak telinga tak?" tanya pak cik


bentuk telinga dikenal pasti



pak cik pelan-pelan la woi!


buat acuan


coloring sikit. biar nampak real




masa untuk pasang telinga artificial!


mak: " ala.. bukan sakit pun.. senyum la sikit"







tengkiu uncle!


bye-bye



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Kau kencing aku (U)

6:27 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________





kencing = tipu

dari mana kencing tu boleh jadi tipu?
haha

ada sesiapa pernah mengiklan dengan justkhai/ohtidak/ohartis x? memang dia lambat display iklan ke?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Myvi dipanjangkan = Perodua MPV (U)

12:59 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________






















Ikanstim: Kenapa mpv malaysia macam ada something wrong? macam ada yg kurang

tq izzataziz.com




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!