Nota Dari si Pencuri (U)

5:25 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

Kesahihan nota ni tidak dapat dikenal pasti. Sebab benda ni orang forward-forward kat email je.

From Sin Chiew Daily. Letter from the thief who stole the Selangor Chief of
Police's car last week.

Dear Datuk,
I really did not know that it was your car.
Please believe me that I really did not realise that it was a
police chief's official car.
However, why was it my target among so many cars in Selangor?
Moreover,

Berpindah ke tumblr (P)

9:59 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




Hello semua. Mulai saat ini, semua entri peribadi yang betul-betul peribadi akan di update di sini. Label peribadi di IkanStim.com adalah untuk tujuan advertorial semata pada masa akan datang.

Singgah la kalau sudi ke tumblr penulis IkanStim.com. hehe



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

1Malaysia (U)

2:21 PM / Comments (9) / by Admin

_________________________________



aww.. syahdu gitew! nak peluk~


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Halal Semuanya! (18PL)

11:44 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




dahulu




sekarang



top up untuk: TT

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Keputusan Separuh Akhir Piala Thomas 2010 Malaysia Vs China (U)

11:43 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Sangat menyedihkan!!!!!! Maknanya Hafiz Hashim tak main la ni?

Keputusan akan di’update dari semasa ke semasa ketika perlawanan separuh akhir berlangsung di antara pasukan Malaysia menentang pasukan China. Berikut adalah barisan pemain yang akan turun sebentar lagi.

Malaysia (0) vs China (3)

  • Lee Chong Wei kk Lin Dan 17-21, 8-21
  • Koo Kean Keat/Tan Boon Heong kk Cai Yun/ Fu Hai Feng 15-21, 10-21
  • Wong Choong Han kk Chen Jin 16-21, 7-21
  • Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon vs Xu Chen/Guo Zhendong
  • Mohd Hafiz Hashim vs Bao Chunlai
Sumber: klik




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Abuya Pengasas Al Arqam Meninggal Dunia (U)

11:39 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


IPOH: Bekas pengasas dan pemimpin kumpulan Al-Arqam yang diharamkan, Asaari Muhammad, meninggal dunia di Hospital KPJ Ipoh Specialist di sini, pada jam 2.10 petang kerana jangkitan paru-paru.

Asaari, 73, dimasukkan ke hospital berkenaan pada 10 Mei lalu selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di sini.

Asaari, 73, dimasukkan ke hospital berkenaan pada 10 Mei lalu selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di sini.
Anak Asaari, Mohd Niqdad, 29, yang dihubungi Berita Harian mengesahkan ketika menghembuskan nafas terakhir, ibunya, Tengku Noriah Tengku Abdullah dan dua ibu tiri, Hatijah Aam dan Noraziah Ibrahim, berada di sisi bapanya.

"Abuya (bapa) memang kurang sihat sejak akhir-akhir ini tetapi doktor menyatakan kematiannya disebabkan paru-paru berair. Abuya singgah sebentar di sini selepas balik dari program ziarah di Thailand dan dimasukkan ke hospital sejak tiga hari lalu," katanya.

Mohd Niqdad, anak ke-15 Asaari, berkata jenazah bapanya dikebumikan di tempat kelahirannya di Kampung Pilin, Rembau, Negeri Sembilan.

Jenazah Asaari yang dikenali sebagai `Abuya' di kalangan pengikutnya, dibawa ke rumah tamu syarikat Global Ikhwan Sdn Bhd (Global Ikhwan) di Lorong Raja DiHilir, Tambun di sini, untuk solat jenazah selepas solat Asar. Kira-kira 100 pengikutnya berada di rumah berkenaan.
Selepas itu, jenazah dibawa menaiki kenderaan pelbagai guna Toyota Alphard beserta beberapa kenderaan lain keluar dari pekarangan banglo itu kira-kira jam 5.40 petang untuk dibawa ke Negeri Sembilan.

Di pintu masuk banglo berkenaan, ada sepanduk tertera ‘Selamat Pulang Abuya Fata At Tamimi ke Malaysia' manakala di sepanjang pagar beberapa sepanduk kecil tertera logo syarikat serta perkataan seperti Abuya Penyelamat Kami, Abuya Bapa Poligami dan Abuya Hidup Mati Kami.

Sementara itu, seorang kakitangan Global Ikhwan, Marzuki Hussain, 57, berkata Allahyarham singgah di sini dalam perjalanan pulang dari Thailand atas urusan perniagaan.

"Allahyarham adalah Pengerusi Eksekutif Global Ikhwan dan berada di sini beberapa hari lalu untuk pertemuan dengan kakitangan syarikat di sini," katanya.

Beliau berkata, Asaari dimasukkan ke hospital selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di rumah tamu berkenaan.

Kerajaan mengharamkan kumpulan Al-Arqam berdasarkan fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan pada 5 Ogos 1994 kerana ajaran Aurad Muhammadiah yang diamalkan kumpulan itu bertentangan dengan akidah Islam.

Asaari yang dilahirkan pada 30 Oktober 1937, ditahan bersama beberapa pemimpin kanan kumpulan Al-Arqam mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan pernah membuat pengakuan terbuka mengenai penyelewengan dalam kumpulan berkenaan.

Allahyarham pernah dikenakan tahanan rumah di kediamannya di Rawang, Selangor dan Pulau Labuan tetapi dibebaskan pada 25 Oktober 2004.

- BERITA HARIAN

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Famous Amous Postonsos (P)

10:03 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


Malas yang teramat sangat nak update blog. Salah satu sebabnya tiada material yg menarik. Tak kan nak update pasal trial DSAI dengan Saiful ? Dah la lawak, tak logik pulak. Asyik liwat, sakit tak? rela atau paksa? ada mandi wajib tidak? sembahyang jumaat ada mandi wajib? lepas tu hakim menghilang time nak trial. Bosan.

Piala Thomas? ehm.. agak menarik, tapi sejujurnya, penulis IkanStim.com bukanlah peminat badminton mahupun bola sepak. Tapi I'm looking forward to world cup 2010. Sebab nak tengok siapa menang pertaruhan. Maklum lah, Malaysia dah luluskan lesen judi untuk world cup ni kat Berjaya Group.

Haih, nak update pasal apa ni??

Advetorial pun belum ada dateline. I got no material at all! Tapi, thanks to blogger-blogger UTP yg rajin mengupdate blog memberikan penulis cetusan idea untuk menulis tentang bloggers UTP. Memang ramai femes bloggers kat sini, walaupun tak sefemes justkhai dari LUCT, tapi ada la a few yg 'agak' femes dalam dunia blogging ni berkampung kat UTP. Nak tau siapa?

Badan anak di potong, Mata Ibu di Korek (U)

9:15 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Ni la akibatnya kalau malas pegi sekolah.

Sumber : utusan.


NAIROBI, Kenya 8 Mei - Beberapa penyerang di Burundi dilaporkan memotong anggota badan seorang kanak-kanak albino berusia lima tahun dan mengorek mata ibunya atas kepercayaan bahagian badan mereka mampu memberikan kekayaan serta kejayaan.

Aktivis hak manusia semalam berkata, beberapa pembunuhan dan serangan yang berlaku baru-baru ini di Tanzania adalah bentuk keganasan jangka panjang terhadap golongan albino Afrika.

Menurut Pertubuhan Palang Merah Kebangsaan, sekurang-kurangnya 10,000 berpindah dan bersembunyi sejak serangan ke atas mereka bermula akhir 2007.

Sejak itu, 57 individu albino dibunuh di Tanzania dan 14 yang lain di Burundi, kata ahli kumpulan hak Under The Same Sun, Vicky Ntetema.

Ujarnya, pembunuhan itu ekoran daripada kepercayaan karut bahawa bahagian badan individu albino boleh memberi kekayaan dan kejayaan kepada seseorang.

“Bahagian badan dikatakan mampu memberikan mereka kuasa ajaib.

“Sesetengah menggunakannya sebagai pengorbanan manusia seperti yang disarankan ahli sihir,” katanya. - AP






Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Perhatian Kaum Hawa! (U)

9:58 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Amaran: ini hanyalah email forward. Kesahihan tidak dapat di verify. Tapi bolehla dijadikan pengajaran.

Ladies and Gentlemen:
If you read the stories written below by others, I will tell you my own story exactly as what they said and witnessed by me:

Please Forward The Story To Everyone You Know:

I stayed in Pulau (island) Redang And Pulau Perhentian In Terengganu For 2 weeks due to my research and I observed a lot of things done by the local youngsters to the ladies who visited there.

The VICTIMS are those who come alone or with group of girls only, most of them came with one female friend.

They acted as a normal driver of the
boat for the resorts but they selected the lone or girls victims mostly the dumb Chinese girls and western ladies. But if the girls are accompanied by guys, they will not dare to touch. When they reached the snorkeling area, they will 'HELP' the ladies by holding their hands to snorkel here and there. Most of the Chinese ladies
wear exposed and sexy swim wears and they will peep into their bras and underwears from behind.
The worst part are they seemed to bring along their local friends to join the club, to get one or two victims everyday.
They gathered on the jetty and looking at their preys. Then, they will guide the girls to a plastic containers with fresh water to wash them up, sometime trying to 'help' them by touching their body parts. These girls thought they were friendly and helpful but they have others intention.