Putting NUFFNANG ads in your blog (U)

12:40 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________



Step 1: home: nuffnang.com.my  --> klik "click here for more menu items"



klik "ADD AD"




Step 2: memilih jenis-jenis iklan yg anda mahu







e.g

iklan hp FREE! di header blog










Step 3: Letakkan coding ads dalam blog

yg paling mudah utk diletak ialah coding sidebar

sidebar yg "C" kaler coklat



masuk dashboard, klik layout--->add a gadget---->klik html/java script---->copy paste coding sidebar yg diberikan nuffnang-->save


klik to enlarge



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk letakkan iklan kat header blog

masuk dashboard, klik layout--->klik edit html



tick expand widget templates. 




ctrl+F ---> search for div id='outer-wrapper' ----->paste coding yg telah diberikan seperti yg ditunjukkan diatas

kalau tak jumpa, cari la yg ala-ala" outer wrapper "dan ada" div "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk letak iklan setiap selang entries


ctrl+F ---> search for b:loop ----->paste coding yg telah diberikan seperti tertera di atas

kalau tak jumpa b:loop, kalau ala-ala loop tu pun boleh asalkan sebelum loop




p/s - Kalau tak keluar jugak, try n error sampai keluar iklan. mungkin silap letak coding ads tu. paling mudah letak SIDEBAR ads saja. tak payah susah-susah edit html. buat dekat layout saja


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Slimut hidup (U)

3:36 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________



Hi, sy seekor selimut



kulit sy berlipat-lipat mcm kain



kadang-kadang sy suka buat muka kiut. wuf.wuf!



sy selimut. kan?



sy dan selimut memang tak dapat dipisahkan










Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

MU tewas, tahniah barca! (18SG)

8:03 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


tajuk pasal uefa 09. kejadahnya aku upload gmbar arsenal ni??












aku antara lelaki pelik di dunia ni yg tidak mengikuti perkembangan bola sepak liga juara eropah, english atau pun tempatan. memang tak endah langsung . kenal pemain pun tidak. tapi , apa - apa pun, tahniah untuk barca kerana membelasah MU 2-0. hahaha

aku suka guna barca kalau main PES 09. hehe. tapi tak la bersengkang mata tengok bola pagi buta.

MU,MU. hehe



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Skodeng orang buang air (21SG)

6:03 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________



sedang aku membuang air besar di tandas KLIA dengan tenang,  tiba-tiba teringat tentang slideshow pasal kecelakaan di tandas duduk. 



kalau mau copy paste, silakan. aku pun cuma sebarkan info dari orang lain jgk




















akibat duduk mencangkung di tandas duduk.. nak kata orang kampung, takkan la sampai tak tau cara guna tandas duduk. terlalu pembersih barangkali? (xnak letak punggung di bibir mangkuk tandas.. takut kuman ggt punggung) 


punggung yg rabak








aduh..takda rupa punggung dah






kesimpulannya, kalau duduk, duduk. jangan mencangkung









Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Transformers (18SX)

8:17 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________




budak-budak jangan scroll ke bawah. alt+f4 kalau tak nak tengok






















aku difahamkan gambar pembedahan ni ialah dari perempuan tukar jadi lelaki . obvious?






gambar ni dah lama ada kat komputer aku.. cuma risau nak upload takut ada yg rasa gambar ni terlalu explicit. tapi ,aku nak berjasa utk budak-budak medic yg barangkali buat thesis pasal tukar jantina?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Telur lipas dalam IkanStim (U)

8:01 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________


Salam

Akhirnya IkanStim akan kembali di update seperti biasa. (exam dah habis) yay!

ooo ya. untuk semua yg mengikuti blog ni, sila klik iklan yg tertera kat IkanStim sebab nak beli domain name (IkanStim.com , IkanStim.net barangkali?) lagi byk klik, ada la duit masuk. boleh la beli domain name nanti. 

Oooooooya. siapa nak ebook ? tak ramai yg minat baca ebook sebab sakit mata time baca. kan? kan? aku ada baaaaanyak ebook. tapi tak sebanyak gambar-gambar pelik la. nanti aku offer la ebook percuma untuk semua.



aku baru tau yg telur lipas yg kaler itam tu ada byk anak-anak lipas dalam tu. ingatkan seekor ja






Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Cut and Paste (21SG)

7:48 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________


Gambar eksiden entah dimana yg sangat ngeri. tak tengok pun takpa.






















this is thee reason i chose cut n paste as the title. macam kepala tu kena cut pastu paste kan?











Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Mati dalam lokap di Malaysia (18SG)

11:12 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________



kugan2


Keluarga Tahanan Mati Dalam Lokap Mahu Buat Bedah Siasat Kedua

KUALA LUMPUR, 22 Jan (Bernama) — Keluarga kepada seorang tahanan yang mati ketika berada di dalam lokap Balai Polis USJ 8, Subang Jaya dua hari lepas, membatalkan upacara pengebumian mangsa berikutan tidak berpuas hati dengan keputusan bedah siasat yang dikeluarkan hari ini.

Pengebumian yang sepatutnya berjalan kira-kira pukul 6 petang itu, dibatalkan di saat-saat akhir apabila keluarga A. Kuhan, 23, membuat keputusan untuk bedah siasat kali kedua.

Difahamkan, mayat Kugan dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kira-kira pukul 7 malam tadi dan pihak pengurusan bilik mayat PPUM bersetuju untuk menyimpan mayat berkenaan.

Bagaimanapun difahamkan, PPUM enggan menjalankan bedah siasat kali kedua berikutan ianya tidak mendapat kelulusan daripada pihak polis.

Ahli Parlimen Kapar S. Manikavasagam ketika dihubungi Bernama berkata beliau bersama peguam keluarga Kuhan ke Balai Polis USJ8 untuk memohon surat kebenaran bagaimanapun gagal untuk mendapatkannya.

“Setakat pukul 10.30 malam tadi, pihak polis tidak membenarkan atau mengeluarkan borang kebenaran untuk melakukan bedah siasat yang kedua. Kami akan cuba dapatkannya esok melalui ketua polis daerah atau Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan bagi memastikan kebenaran didedahkan,” kata Manikavasagam.

Sementara itu, mengulas kenyataan Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar bahawa keluarga mangsa menyerbu masuk bilik mayat Hospital Serdang semalam, beliau berkata dakwaan tersebut merupakan tuduhan yang tidak berasas.

“Saya berada di bilik mayat sejak pukul 9 malam lagi yang saya merupakan orang pertama yang memasuki bilik mayat itu bersama keluarga mangsa.

“Doktor yang bertugas ketika itu sendiri yang membenarkan kami melihat mayatnya justeru saya menafikan dakwaan bahawa kami menceroboh bilik mayat tersebut.

Katanya, dua Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator T. Murugiah dan Datuk S.K. Devamany turut berada di bilik mayat itu dua jam kemudian dan mereka boleh memberitahu perkara yang sebenar berlaku.

Terdahulu itu, kira-kira pukul 5 petang tadi, lebih 1,000 orang berkumpul untuk menghadiri upacara pengebumian itu di Batu 14, Puchong.

Sejak pukul tiga petang lagi, sekumpulan Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) dilihat berkawal bagi memastikan tiada sebarang insiden yang tidak diingini berlaku.

Semalam, Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar mengeluarkan kenyataan bahawa sebarang permohonan untuk membuat bedah siasat kali kedua perlu mendapatkan perintah dari mahkamah sebelum boleh berbuat demikian.

Khalid berkata laporan bedah siasat menunjukkan kematiannya adalah akibat paru-paru berair bukan didera ketika di lokap seperti yang didakwa.

http://www.bernama.com










Ganas .. cuba lah elak dari ditangkap oleh polis atau someone yg ada kuasa. bahaya!

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Budak 13 tahun menjadi bapa? (18SX)

11:07 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


Ingat lagi entri ini? klik. rupa-rupanya, budak 14 tahun yg jadi bapa. whats the different? haha

Sah, budak 13 tahun bukan bapa



GAMBAR fail menunjukkan Alfie, Chantelle dan bayi perempuan bernama Maisie.



TYLER


LONDON - Ujian asid deoksiribonukleik (DNA) mengesahkan seorang budak lelaki berusia 13 tahun, Alfie Patten bukan bapa paling muda di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Alfie menggemparkan rakyatnegara berkenaan selepas teman wanitanya, Chantelle Stedman, 15, melahirkan seorang bayi perempuan bernama Maisie pada Februari lalu.

Sebelum ini, Alfie mengakui pernah meniduri Chantelle tetapi ibu bapanya mendesak ujian DNA dilakukan bagi mengesahkan dia adalah bapa kandung Maisie ekoran usianya yang begitu muda.

Media mula melaporkan mengenainya selepas Majlis Perbandaran East Sussex County gagal dalam usaha mendapatkan perintah larangan mahkamah bagi menghalang kes tersebut disiarkan.

Ujian DNA sebaliknya menunjukkan seorang remaja yang tinggal berhampiran kediaman keluarga Steadman, Tyler Barker adalah bapa kandung bayi berusia tiga bulan itu.

Dia dan seorang pelatih tukang masak berusia 16 tahun, Richard Goodsell diarah menjalani ujian DNA selepas mengakui pernah melakukan hubungan seks dengan Chantelle.

"Saya meniduri Chantelle kira-kira sembilan bulan lalu dan bimbang bayi berkenaan mungkin milik saya. Saya dipersenda berhubung isu itu tetapi ia bukan sesuatu yang kelakar. Ia sesuatu yang serius," kata Tyler yang berusia 14 tahun ketika itu. - Agensi













Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Hadiah dari IkanStim kepada semua! (18SG)

6:53 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________





Hello pembaca IkanStim yg kiut-kiut dan hensem-hensem!

apa kabar semua? it's been a while tak update due to my examination week. sekarang ni dah 2 paper di lalui. ada gab sikit, terasa pulak nak update blog ni. 

apa-apa pun, terima kasih daun keladi sebab memaintain kan jumlah pengunjung IkanStim kepada 1000*++ sehari. dulu nak sampai 1000* sehari memang terkial - kial promo blog supaya orang datang visit. sekarang tidak lagi. 

* bahagi nombor itu dengan 10. lol

ni hadiah ikhlas dari penulis untuk semua! 



Pembunuhan di penjara. sangat ganas. kalau tal berani tengok, baik usha gambar-gambar kategori U atau 18Sx  shj. 


ya, ini badan manusia.bukan daging korban ok





ni pula kepala orang. . bukan bola!




. . . . .




ni juga kepala. 


playground





 











Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

IkanStim: Blog yg penuh dengan gambar-gambar unik!

2:53 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________





admin di library dengan highlighter pink beliau



Salam semua!

tidak terdapat gambar seram dalam entri ini harap maklum. cuma sedikit pengumuman dari admin. .

IkanStim akan berehat seketika untuk memberi laluan kepada exam week yg baru bermula..mungkin kalau ada free time, akan di update jugaklah blog ini. for the time being, jangan malu-malu untuk cekedout entri yg  lama-lama. =)

terima kasih daun keladi semua yg sudi melawat IkanStim!








Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Gajah pijak Orang (18SG)

2:37 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


Noty elephant.






















Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!