Spanking? (U)

9:49 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________



KARTIKA SARI DEWI mengesat air mata pada sidang akhbar di Ipoh semalam yang turut dihadiri oleh anaknya dan bapanya, Shukarnor.


IPOH - Biasanya seseorang pesalah itu sedaya upaya mahu menangguhkan atau mengelak daripada menerima hukuman, tetapi lain pula halnya dengan model sambilan, Kartika Sari Dewi Shukarnor.

Wanita berusia 32 tahun yang dijatuhi hukuman enam kali sebatan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Kuantan, Pahang Isnin lalu atas kesalahan meminum arak di khalayak ramai di sebuah hotel di Cherating meminta ia dilaksanakan secepat mungkin.

"Hukuman dunia saya akan terima, hukuman di akhirat biar Allah tentukan.

"Ia bukan sahaja memalukan saya tetapi menghina seluruh keluarga.

"Saya harap hukuman dapat dijalankan secepat mungkin agar memberi pengajaran kepada orang lain,'' katanya dengan linangan air mata pada sidang akhbar di Yayasan Perak di sini semalam.

Hadir sama pada sidang media itu ialah bapanya, Shukarnor Abdul Mutalib, 60, dan anak bongsunya yang berusia lima tahun.




Biarpun ada pihak mempertikaikan hukuman tersebut, Kartika pula pasrah dengan apa yang diputuskan oleh mahkamah.

"Tiada siapa paksa (meminum arak), saya rela dengan hukuman sebat yang dijatuhkan,'' katanya.

Anak kelahiran Sungai Siput yang menetap selama 15 tahun di Singapura sejak berkahwin dengan rakyat republik itu didapati bersalah meminum arak kira-kira dua tahun lalu di sebuah pusat peranginan di Pahang.

Kartika yang juga ibu kepada dua orang anak telah dijatuhi hukuman denda RM5,000 dan enam sebatan selepas didapati bersalah mengambil minuman keras di khalayak ramai.

Keputusan yang dibuat oleh Hakim Datuk Abdul Rahman Yunus itu mengikut Seksyen Seksyen 136 Enakmen Pentadbiran Agama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Kartika juga sempat berpesan kepada umat Islam khususnya generasi muda supaya jangan mencontohi kesilapannya dengan melakukan perbuatan yang boleh mendatangkan aib kepada diri sendiri serta ahli keluarga.

Shukarnor pula menyifatkan hukuman ke atas anaknya itu wajar dan tepat mengikut undang-undang Islam.

Beliau juga mengakui itu adalah kecuaian anaknya sendiri yang sebelum ini telah diberi pendidikan agama termasuk pengajian sekolah pondok.







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Peranan Media (U)

6:47 PM / Comments (1) / by Admin

_________________________________



A man is taking a walk in Central park in New York. Suddenly he sees a little girl being attacked by a pit bull dog. He runs over and starts fighting with the dog. He succeeds in killing the dog and saving the girl's life.
A policeman who was watching the scene walks over and says: "You are a hero, tomorrow you can read it in all the newspapers: "Brave New Yorker saves the life of little girl"
The man says: - "But I am not a New Yorker!"
"Oh then it will say in newspapers in the morning: 'Brave American saves life of little girl'" - the policeman answers.
"But I am not an American!" - says the man.
"Oh, what are you then? "
The man says: - "I am a Pakistani!"

The next day the newspapers says: "Islamic extremist kills innocent American dog.















Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

MJ's death is another america conspiracy? (U)

3:40 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

this article has a point. read it.

Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channelled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give. 

However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain. 

In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...." 

Since that, MJ's life was never the same again. 
He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore. 

For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready. 

Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.” 
MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran). 



Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles. 
He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008. 



He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July...." 

He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends. 
At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England. 

At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..." 
Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..." 
The next thing... He was pronouced dead at 2.26am.... 

When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time. 
The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks. 

MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating. 

Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe. 
The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed. 

In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..." 
Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows. 

MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day? 

Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!! 




MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness... 

Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim. 

So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed. 

MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government. 

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world. 

(Sheikh Ha**d) 
The Brotherhood of Islam 
Buletin of Bahrain

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

For those who are experts on earning bucks from nuffnang (U)

11:29 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________


I just don't get it lah. how come a friend of mine, who blog rarely and only getting 30-40 UV (tak tau la kalau dia humble, tak nak bagitau berapa UV sehari. haha) per day, can earn 2x faster than me who blog almost 4-7 times per week, and getting a stable 100 UV per day??

i heard that our blog will be listed for advertise or 'akan dapat iklan' if the UV per day reach minimum of 20 per day. is it true? my second blog, bisnesharian
getting 5-15 UV per day already advertise for Nuffnang. i only registered it yesterday. usually we need to wait for almost a month kan kalau nak iklan tu appear on our blog. 

aiyaa.pening2. i want to buy a domain name .thats y i want more from nuffnang. plsss help me! so jealous reading othe nuffnangers blog entries " My first cheque from Nuffnang". damn. i want to write that kind of entries someday also! 

and one more thing, y the hell im not getting any campaigns anymore ha? ( this happened after i tried adverlets for a while ) after i got back my gliteri status, i got no more campaigns.



any tips or suggestions anyone??







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Pelajar perempuan dipaksa bergusti ii (U)

7:41 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


memandangkan ramai yg cari cerita pasal student bergusti ni, aku bagi korang video untuk ditonton





Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Akhil Hayy bercerai talak satu (U)

7:36 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Tidaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk! haha. apa agaknya masalah dorang ni. uhm..

IPOH 15 Julai – Penyanyi dan pendakwah, Akhil Hayy dan Maizawati Zainal sah bercerai talak satu selepas Akhil melafazkan talak di hadapan Hakim Mohd. Riduan Yusof, di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari. Akhil, 40, kelihatan tenang melafazkan cerai terhadap Maizawati, 33, selepas kedua-dua bersetuju untuk berpisah secara baik. Maizawati yang anggun berjubah biru berbunga-bunga dan bertudung hitam juga dilihat bersahaja sebaik mendengar lafaz itu dan sempat memohon kemaafan daripada suaminya sebelum cerai dilafazkan. Sejurus selepas itu, mahkamah memerintahkan Maizawati menjalani tempoh idah selama tiga kali suci bermula hari ini. – Utusan



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Apa? (U)

6:51 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


Saja nak bagitau kat para pembaca ikanstim, yg blog kedua pemilik ikanstim iaitu bisnesharian akan insyaallah aktif kembali. harap maklum.

blog itu sarat dengan informasi pasal duit dan pelaburan untuk remaja. selamat membaca!




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Pelajar perempuan dipaksa bergusti (U)

11:35 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


Salam, 

apa dah jadi dengan budak-budak sekolah ni? baru tingkatan 1, SPM pun xlepas lagi. pegi sekolah bukan nak belajar. (pandai-pandai ja aku cakap dorang tak belajar kat sekolah. mana la tau dorang ni memang nakal, tapi rajin orangnya?) haha. 


walau bagaimanapun, kalau betul lah dorang rajin pun, tapi malas nak guna akal untuk buat benda yg lebih berfaedah selain daripada berGUSTI, baik x payah jadi genius. ni aku refer kepada budak-budak yg paksa mangsa ni bergusti lah. bangang. belajar tak nak. buli orang pulak.last-last study ntah kemana, gusti ntah kemana. haha. aku cadangkan dorang ni masuk sekolah sukan bukit jalil la.. boleh guna stamina dan minat dalam gusti tu untuk mengharumkan nama malaysia.

yg pro pembangkang, jangan asyik blame sistem pendidikan negara saja. memang la ada flaw nya sistem kita ni, tapi nak buat macamana. jangan salah menyalahkan, cari jalan penyelesaian. bukan nya semua budak sekolah paksa kawan bergusti pun. haha. banyak jugak yg berjaya. 
 
p/s- patutla ary ginanjar promote the ESQ way kat satu dunia. kalau ada IQ  tapi EQ tarak, tak jadi jugak. kalau IQ n EQ ada tapi SQ tarak, boleh jadi huru hara dunia.mesti seronok bila tidak lagi kita dapat baca news-news nonsense macamni dimasa akan datang. bg aku, news macam ni tak patut wujud pun. institusi pendidikan patutnya tempat yg mulia, tempat timba ilmu.ni jadi tempat nak tunjuk otai pulak.arghhhh?!

mari berdoa "Robbij'alni muqiimassholaati wamirriyati.. Ya Allah jadikan aku dan zuriatku Mendirikat sholat"

petikan berita dari berita harian:




Seorang pelajar perempuan Tingkatan Satu, sebuah Sekolah Menengah di daerah Dungun, membuat laporan polis selepas adegan dia dibelasah rakan karib secara paksa dalam satu kejadian bulan lalu disebar secara meluas melalui internet dan telefon bimbit.

Mangsa berusia 13 tahun itu membuat laporan polis kerana malu apabila adegan bergusti secara paksa dirakamkan tiga pelajar perempuan lain terus disebarkan melalui telefon bimbit, walaupun kejadian terbabit berlaku pertengahan bulan lalu. 

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin, ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan itu dan kertas laporan berkenaan akan dihantar ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dungun untuk siasatan lanjut.

Katanya, berdasarkan laporan kejadian berlaku ketika mangsa yang baru pulang dari sekolah tiba-tiba didatangi tiga rakan sekolahnya pada 18 Jun lalu, kira-kira jam 2.30 petang.

"Seorang daripada pelajar perempuan itu mengajaknya keluar dengan menaiki sebuah motosikal. Apabila tiba berhampiran sebuah surau di Kampung Ketengah Jaya, tiga perempuan yang juga dari sekolah mangsa terus bertindak menampar, menumbuk muka dan menyepak mangsa," katanya.

Zamri berkata, perempuan itu juga memaksa mangsa supaya bergusti dengan rakan baiknya yang turut berada di tempat kejadian.

Katanya, pelajar perempuan itu mengugut akan terus menampar, menumbuk dan menyepak jika mangsa enggan mematuhi arahan.

"Disebabkan bimbang akan terus dicederakan, mangsa terpaksa bergusti dengan rakan karibnya dan adegan itu dirakam tiga pelajar terbabit menggunakan telefon bimbit," katanya.

Zamri berkata, mangsa juga tidak melaporkan kejadian itu kepada guru sekolah dan kedua ibu bapanya kerana bimbang akan keselamatannya.

Katanya, kejadian mangsa dibelasah tiga pelajar perempuan itu hanya diketahui kakaknya selepas dimaklumkan beberapa rakannya yang menyaksikan kejadian itu melalui internet.

"Kakak mangsa kemudiannya membawa adiknya membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu, kira-kira jam 9.30 pagi semalam," katanya. 

- BERITA HARIAN








Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Mansuh akhirnya PPSMI (U)

11:33 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

perjuangan para pencinta bahasa tidak sia-sia apabila tan sri muhyiddin mengumumkan pemansuhan ppsmi pada tahun 2012. di harap para pelajar memanfaatkan kemudahan menelaah dalam bahasa malaysia untuk terus maju. kalau math dengan sains makin merosot jugak lpas ni, memang bahasa isyarat yg akan di gunakan untuk P&P pelajar. haha

tapi dari pengalaman peribadi sendiri, ilmu yg dipelajari dalam bahasa asing memang agak sukar dan kurang dihayati. tula pasal tidak ramai graduan di malaysia yg tidak mampu mencipta atau menginovasi. yg kami tau, belajar, fahamkan, skor, grad, langsaikan contract dengan pemberi biasiswa/pinjaman, kerja dan mati.

mungkin kenyataan ini boleh dikatakan alasan si pemalas yg gagal menguasai inggeris dengan baik. tapi, kenapa adanya proses alih bahasa sejak zaman ilmu berpusat di baghdad? proses alih bahasa memang sentiasa ada. kenapa? kenapa? kenapa? penguasaan inggeris ialah kemahiran berkomunikasi dalam bahasa inggeris. itu cerita lain. memang ada peningkatan. tapi math dan sains? hancur.

kalau buku-buku teks di IPT di alih bahasa kepada bahasa melayu mesti best. ala, bukan buku yg diguna dekat kelas. buku rujukan kat library. mungkin DBP boleh ambil peranan?


Di petik dari blog faisal tehrani :


Foto: 7 Mac 2009: Orang ramai ditembak dengan meriam air ketika berusaha mencari perlindungan di dalam Masjid Negara.

19 Julai 2002 - mesyuarat khas jemaah menteri, waktu itu perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, meluluskan dasar baru Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI)

Januari 2003 - dasar ini diperkenalkan berperingkat-peringkat dengan dimulai Tahun 1 untuk peringkat sekolah rendah, Tingkatan 1 dan Tingkatan 6 Rendah untuk sekolah menengah

Januari 2007 - pelaksanaan penuh PPSMI untuk peringkat sekolah menengah

Januari 2008 - pelaksanaan penuh PPSMI untuk peringkat sekolah rendah

Mac 2009 - lebih 8,000 menyertai demonstrasi membantah PPSMI dengan berarak ke Istana Negara. Gerakan Mansuhkan PPSMI (GMP) yang diketuai oleh Datuk A Samad Said dan Datuk Dr Hassan Ahmad.

Mac 2009 - Satu kajian mendapati PPSMI hanya berjaya meningkatkan empat peratus penguasaan bahasa Inggeris tetapi sebaliknya mengurangkan minat untuk mempelajari Sains dan Matematik.

Kajian 53 pakar bahasa itu, merumuskan dasar kontroversi tersebut "menimbulkan kerugian berganda kepada kepada murid, terutama kepada 75 peratus murid yang tergolong dalam kategori (pencapaian) sederhana dan lemah dalam tiga mata pelajaran terbabit, Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik."



Foto: 7 Mac 2009: Sasterawan Negara Datuk A.Samad Said disembur gas pemedih mata.

Mei 2009 - kesemua lima Sasterawan Negara yang masih hidup menolak dasar ini - sekali gus buat pertama kali dalam sejarah penentangan dasar kerajaan.

Jun 2009 - Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin Abu Bakar turut mempertikaikan dasar tersebut dengan memberi amaran "jangan jadikan pelajar bahan ujian" dasar yang "jelas mempunyai pelbagai kelemahan ketara"

Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman pula berkata "salah, tidak beretika dan tidak rasional jika dasar pendidikan negara diputuskan melalui prasangka, emosi, persepsi dan andaian individu-individu tertentu yang tidak mempunyai kepakaran dalam bidang pendidikan sebenarnya."

8 Julai 2009 - Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mengumumkan dasar PPSMI dimansuhkan sepenuhnya pada 2012.












Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Bila gay melenting (18SX)

8:59 AM / Comments (16) / by Admin

_________________________________

Saja nak jadikan entri. nak dengar pendapat anda semua..
ni komen yg aku terima pasal entri ini

Pukimak!!suka hati org nak jadi gay.kau sebok ape!!! kalau kau brani kol aku dan kita lawan bodoh!!-0123098769- pantat semua!!pg mampos!









dari pembacaan aku terhadap komen ini, gayboy KL ini sangat marah kerana menggunakan kata-kata kesat seperti momvagina!

dan jugak beliau bagi num phone untuk dihubungi. dihubungi untuk apa? untuk lawan menurut beliau. lawan apa? itu kita tak tau. debat barangkali? untuk gay-gay yang ingin mencari pasangan, atau pun majalah picisan macam mastika yg nak interview kehiduan seorang gay, boleh la menghubungi number beliau. sebab saya tak berminat langsung nak bazirkan kredit untuk dengar hujah beliau yg hanya menegakkan benang yg basah

beliau jugak seorang yg berpendirian teguh kerana mencegah orang lain daripada mengganggu kehidupan seorang gay. bagusla tu. ada pendirian baru jantan!

di samping itu, melemparkan bodoh kepada para pengomen menunjukkan beliau seorang yg bijak sehingga boleh melabel orang lain bodoh. MUNGKIN beliau memang genius la kot. bagusla tu, aset negara. kan?

last but not least encik gayboy KL, boleh bagi sebab kenapa gay perlu diterima dalam masyarakat umum? kalau hujah anda relevan, insyaallah saya akan buat post yg baru untuk encik memuji sesiapa yg terlibat dalam hubungan sejenis ni. kalau boleh, catatkan sekali dalil-dalil dari quran, bible, kitab buddha, hindu atau mana-mana agama yg encik anuti yg menghalalkan hubungan sejenis.

kalau encik melenting menghina-hina pun takda guna. . makin orang benci adala. kami disini mendoakan encik agar tidak lagi terpikat dengan jantina yg sama. susah memang susah. tapi kalau ada usaha, mesti boleh punya!







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Baju renang koyak (U)

6:56 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

haha. kesian beliau. aku ke kuching kejap untuk beberapa hari. nanti cerita pasal kuching pulak. (kalau aku rajin la) jgn malu-malu untuk view entries yg ada ok. bye2



Gara-gara baju renangnya koyak di bahagian punggung, perenang Olimpik Itali, Flavia Zoccari terkeluar dari kejohanan Sukan Mediterranean, lapor sebuah akhbar semalam.

Flavia, 22, memakai sut renang jenama Jaked 101 berharga £318 (RM1,833) dalam kejohanan di Itali pada Isnin lepas.

Perenang tinggi lampai itu tidak dapat menahan sebak dan menangis selepas dia terpaksa menarik diri daripada acara tersebut.

Sut renang Jaked menjanjikan prestasi aerodinamik tetapi diharamkan oleh Persekutuan Renang Antarabangsa (FINA) awal tahun ini kerana didakwa memberi kelebihan kepada pemakainya serta didakwa tidak adil kepada perenang lain.

Bagaimanapun, FINA menari balik larangan itu sebulan kemudian setelah beberapa rundingan diadakan mengenainya.

- AGENSI


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Confession of a shopaholic? (U)

6:40 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


Ni kes nak jadi shopaholic. haha
. kalau millionaire tu, boleh la. teruk betul la..




Umur Laurie Smith baru mencecah 22 tahun namun gadis yang berkerja sebagai setiausaha di sini sudah bankrap kerana gagal melunaskan hutang sebanyak £22,000 (RM128,480), lapor sebuah akhbar semalam.

Smith yang masih tinggal bersama keluarganya mempunyai hutang kad kredit dan beberapa pinjaman kerana ketagih membeli-belah.

"Saya memperoleh pendapatan £11,500 (RM67,160) setahun tetapi saya berbelanja sehingga £400 (RM2,336) seminggu untuk membeli pakaian baru, pakaian dalam, produk kecantikan dan kasut," katanya.

Menurut Smith, dia mula berbelanja besar sejak berumur 18 tahun tetapi dalam tempoh dua tahun hutangnya sudah mencecah £20,000 (RM116,800).

"Saya tidak boleh berhenti berbelanja. Setiap malam Khamis saya akan mengambil peluang dalam program berbelanja lewat malam manakala pada Sabtu saya membelek pakaian di kedai," katanya.

Terdapat 1,560 wanita Britain yang diisytihar bankrap tahun lalu kerana sikap boros dengan meniru gaya hidup selebriti tidak terkecuali isteri atau teman wanita pemain sukan terkenal.

"Saya mendapat ilham melalui majalah dan saya tidak faham mengapa mereka (selebriti) boleh memiliki apa yang mereka impikan," kata Smith.

Tambahnya, untuk memenuhi semua itu, dia mengambil sejumlah overdraf dan enam pinjaman pada musim bunga 2007.

"Keadaan kewangan saya menjadi teruk setelah dipecat sebelum Krismas 2007. Saya cuba membersihkan nama dengan menyertai program pembayaran hutang sukarela," kata Smith.

- AGENSI







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Melayu dan tudung di YOUTUBE (U)

8:11 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


aku tak perasan youtube pun ada search suggestion .. 


damn. tapi nasib baik "melayu" rank 1st. maknanya lagi ramai yg search melayu saja instead of melayu @$$^%& dsbgnya




tudung eking rank ke3 last tu!



apakah maksudnya semua ini? ini bermakna betapa ramai nya orang search guna keywords yg di suggest oleh utube tu. buruk nama islam, buruk nama bangsa melayu. rasanya memang tudung dan melayu ni di stereotype kan dengan benda-benda lucah sejak zaman it n handphone berkamera ni pesat membangun. 


p/s- aku memang dah tau keywords tu dah dikotori dengan element-element sexuality( thats y aku try type kat search utube tuu), saja nak tengok kefemesan keyword tu dlm kalangan malaysian. bkn nya nak menggatal ok












Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!