Nota Dari si Pencuri (U)

5:25 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

Kesahihan nota ni tidak dapat dikenal pasti. Sebab benda ni orang forward-forward kat email je.

From Sin Chiew Daily. Letter from the thief who stole the Selangor Chief of
Police's car last week.

Dear Datuk,
I really did not know that it was your car.
Please believe me that I really did not realise that it was a
police chief's official car.
However, why was it my target among so many cars in Selangor?
Moreover,

Berpindah ke tumblr (P)

9:59 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




Hello semua. Mulai saat ini, semua entri peribadi yang betul-betul peribadi akan di update di sini. Label peribadi di IkanStim.com adalah untuk tujuan advertorial semata pada masa akan datang.

Singgah la kalau sudi ke tumblr penulis IkanStim.com. hehe



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

1Malaysia (U)

2:21 PM / Comments (9) / by Admin

_________________________________



aww.. syahdu gitew! nak peluk~


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Halal Semuanya! (18PL)

11:44 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




dahulu




sekarang



top up untuk: TT

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Keputusan Separuh Akhir Piala Thomas 2010 Malaysia Vs China (U)

11:43 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Sangat menyedihkan!!!!!! Maknanya Hafiz Hashim tak main la ni?

Keputusan akan di’update dari semasa ke semasa ketika perlawanan separuh akhir berlangsung di antara pasukan Malaysia menentang pasukan China. Berikut adalah barisan pemain yang akan turun sebentar lagi.

Malaysia (0) vs China (3)

  • Lee Chong Wei kk Lin Dan 17-21, 8-21
  • Koo Kean Keat/Tan Boon Heong kk Cai Yun/ Fu Hai Feng 15-21, 10-21
  • Wong Choong Han kk Chen Jin 16-21, 7-21
  • Mohd Zakry Abdul Latif/Thien How Hoon vs Xu Chen/Guo Zhendong
  • Mohd Hafiz Hashim vs Bao Chunlai
Sumber: klik




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Abuya Pengasas Al Arqam Meninggal Dunia (U)

11:39 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


IPOH: Bekas pengasas dan pemimpin kumpulan Al-Arqam yang diharamkan, Asaari Muhammad, meninggal dunia di Hospital KPJ Ipoh Specialist di sini, pada jam 2.10 petang kerana jangkitan paru-paru.

Asaari, 73, dimasukkan ke hospital berkenaan pada 10 Mei lalu selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di sini.

Asaari, 73, dimasukkan ke hospital berkenaan pada 10 Mei lalu selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di sini.
Anak Asaari, Mohd Niqdad, 29, yang dihubungi Berita Harian mengesahkan ketika menghembuskan nafas terakhir, ibunya, Tengku Noriah Tengku Abdullah dan dua ibu tiri, Hatijah Aam dan Noraziah Ibrahim, berada di sisi bapanya.

"Abuya (bapa) memang kurang sihat sejak akhir-akhir ini tetapi doktor menyatakan kematiannya disebabkan paru-paru berair. Abuya singgah sebentar di sini selepas balik dari program ziarah di Thailand dan dimasukkan ke hospital sejak tiga hari lalu," katanya.

Mohd Niqdad, anak ke-15 Asaari, berkata jenazah bapanya dikebumikan di tempat kelahirannya di Kampung Pilin, Rembau, Negeri Sembilan.

Jenazah Asaari yang dikenali sebagai `Abuya' di kalangan pengikutnya, dibawa ke rumah tamu syarikat Global Ikhwan Sdn Bhd (Global Ikhwan) di Lorong Raja DiHilir, Tambun di sini, untuk solat jenazah selepas solat Asar. Kira-kira 100 pengikutnya berada di rumah berkenaan.
Selepas itu, jenazah dibawa menaiki kenderaan pelbagai guna Toyota Alphard beserta beberapa kenderaan lain keluar dari pekarangan banglo itu kira-kira jam 5.40 petang untuk dibawa ke Negeri Sembilan.

Di pintu masuk banglo berkenaan, ada sepanduk tertera ‘Selamat Pulang Abuya Fata At Tamimi ke Malaysia' manakala di sepanjang pagar beberapa sepanduk kecil tertera logo syarikat serta perkataan seperti Abuya Penyelamat Kami, Abuya Bapa Poligami dan Abuya Hidup Mati Kami.

Sementara itu, seorang kakitangan Global Ikhwan, Marzuki Hussain, 57, berkata Allahyarham singgah di sini dalam perjalanan pulang dari Thailand atas urusan perniagaan.

"Allahyarham adalah Pengerusi Eksekutif Global Ikhwan dan berada di sini beberapa hari lalu untuk pertemuan dengan kakitangan syarikat di sini," katanya.

Beliau berkata, Asaari dimasukkan ke hospital selepas dikatakan mengadu sakit ketika berada di rumah tamu berkenaan.

Kerajaan mengharamkan kumpulan Al-Arqam berdasarkan fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan pada 5 Ogos 1994 kerana ajaran Aurad Muhammadiah yang diamalkan kumpulan itu bertentangan dengan akidah Islam.

Asaari yang dilahirkan pada 30 Oktober 1937, ditahan bersama beberapa pemimpin kanan kumpulan Al-Arqam mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan pernah membuat pengakuan terbuka mengenai penyelewengan dalam kumpulan berkenaan.

Allahyarham pernah dikenakan tahanan rumah di kediamannya di Rawang, Selangor dan Pulau Labuan tetapi dibebaskan pada 25 Oktober 2004.

- BERITA HARIAN

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Famous Amous Postonsos (P)

10:03 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


Malas yang teramat sangat nak update blog. Salah satu sebabnya tiada material yg menarik. Tak kan nak update pasal trial DSAI dengan Saiful ? Dah la lawak, tak logik pulak. Asyik liwat, sakit tak? rela atau paksa? ada mandi wajib tidak? sembahyang jumaat ada mandi wajib? lepas tu hakim menghilang time nak trial. Bosan.

Piala Thomas? ehm.. agak menarik, tapi sejujurnya, penulis IkanStim.com bukanlah peminat badminton mahupun bola sepak. Tapi I'm looking forward to world cup 2010. Sebab nak tengok siapa menang pertaruhan. Maklum lah, Malaysia dah luluskan lesen judi untuk world cup ni kat Berjaya Group.

Haih, nak update pasal apa ni??

Advetorial pun belum ada dateline. I got no material at all! Tapi, thanks to blogger-blogger UTP yg rajin mengupdate blog memberikan penulis cetusan idea untuk menulis tentang bloggers UTP. Memang ramai femes bloggers kat sini, walaupun tak sefemes justkhai dari LUCT, tapi ada la a few yg 'agak' femes dalam dunia blogging ni berkampung kat UTP. Nak tau siapa?

Badan anak di potong, Mata Ibu di Korek (U)

9:15 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Ni la akibatnya kalau malas pegi sekolah.

Sumber : utusan.


NAIROBI, Kenya 8 Mei - Beberapa penyerang di Burundi dilaporkan memotong anggota badan seorang kanak-kanak albino berusia lima tahun dan mengorek mata ibunya atas kepercayaan bahagian badan mereka mampu memberikan kekayaan serta kejayaan.

Aktivis hak manusia semalam berkata, beberapa pembunuhan dan serangan yang berlaku baru-baru ini di Tanzania adalah bentuk keganasan jangka panjang terhadap golongan albino Afrika.

Menurut Pertubuhan Palang Merah Kebangsaan, sekurang-kurangnya 10,000 berpindah dan bersembunyi sejak serangan ke atas mereka bermula akhir 2007.

Sejak itu, 57 individu albino dibunuh di Tanzania dan 14 yang lain di Burundi, kata ahli kumpulan hak Under The Same Sun, Vicky Ntetema.

Ujarnya, pembunuhan itu ekoran daripada kepercayaan karut bahawa bahagian badan individu albino boleh memberi kekayaan dan kejayaan kepada seseorang.

“Bahagian badan dikatakan mampu memberikan mereka kuasa ajaib.

“Sesetengah menggunakannya sebagai pengorbanan manusia seperti yang disarankan ahli sihir,” katanya. - AP






Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Perhatian Kaum Hawa! (U)

9:58 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Amaran: ini hanyalah email forward. Kesahihan tidak dapat di verify. Tapi bolehla dijadikan pengajaran.

Ladies and Gentlemen:
If you read the stories written below by others, I will tell you my own story exactly as what they said and witnessed by me:

Please Forward The Story To Everyone You Know:

I stayed in Pulau (island) Redang And Pulau Perhentian In Terengganu For 2 weeks due to my research and I observed a lot of things done by the local youngsters to the ladies who visited there.

The VICTIMS are those who come alone or with group of girls only, most of them came with one female friend.

They acted as a normal driver of the
boat for the resorts but they selected the lone or girls victims mostly the dumb Chinese girls and western ladies. But if the girls are accompanied by guys, they will not dare to touch. When they reached the snorkeling area, they will 'HELP' the ladies by holding their hands to snorkel here and there. Most of the Chinese ladies
wear exposed and sexy swim wears and they will peep into their bras and underwears from behind.
The worst part are they seemed to bring along their local friends to join the club, to get one or two victims everyday.
They gathered on the jetty and looking at their preys. Then, they will guide the girls to a plastic containers with fresh water to wash them up, sometime trying to 'help' them by touching their body parts. These girls thought they were friendly and helpful but they have others intention.


Pengkebumian Mafia Taiwan (Gambar) (U)

9:48 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


Sumber gambar dan laporan: klik

Memang super cool. macam dalam young and dangerous!! haha


According to a TVBS report, police obtained information that a crime lord known as "Silly Face" Lee Zhaoxiong [Lee Chao-hsiung] who died last month of liver cancer will have a funeral procession on the 26th, learning that there will be 20,000 figures from various factions , and therefore have dispatched hundreds of police.










lagi? klik:

Label: Remaja (R)

1:12 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Ada baru ni salah seorang pengunjung IkanStim.com cadangkan untuk buat satu label baru under tag "remaja". Rasa-rasanya ramai tak yg nak baca? sebab, belambak webs yg cerita pasal remaja-remaja nih. Tapi kalau ada artikel menarik pasal remaja, maybe akan ada label "Remaja" di IkanStim. Kalau anda sangat-sangat nak, silalah respon. I would love to know your opinion.



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Dua perkara yang orang Islam Sangat Suka (P)

12:39 PM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

Rasa-rasanya, apa dalil-dalil naqli yg orang islam suka guna? Antaranya, La ikrahafiddin.. Dalam bahasa melayu nya, tiada paksaan dalam beragama. Kenapa orang Islam suka? Sebab, ada yang salah ertikan dalil ni dengan tidak boleh memaksa seseorang tu untuk melaksanakan apa yg Islam nak. Sedangkan dalil ni refer to orang yg belum memeluk Islam. Maknanya, dia tidak boleh dipaksa memeluk Islam. Walau bagaimanapun, ada yg salah guna. Contohnya bila kena puasa, "TIADA PAKSAAN DALAM ISLAM! tak boleh paksa aku nak puasa!" haha.



Tapi rasa-rasa nya lah kan. Pendapat peribadi penulis mengatakan dua dalil yg orang Islam sangat suka ialah : " 9/10 sumber rezeki datang dari perniagaan" & "maka kahwinilah wanita-wanita (lain) yang kamu senangi: dua, tiga atau empat" . Manusia sangat cenderung ke arah seks dan wang. Ala.. orang putih kata SEX and MONEY. Tapi kadang-kadang diorang tambah sex. money and violence.

So what is my point? My point is, suka pun suuuuka lah. Asal kan tak salah erti, tak salah guna. Dua dalil tu menjamin kestabilan hidup kot. Tanpa duit, kita boleh kufur, tanpa seks kita hancur. Haha. Eh, bukan, kita tak lengkap lah. Manusia basic need tuu. Dan demi menjaga institusi keluarga, poligami dibenarkan supaya tak perlu lah berskandal dan melahirkan anak yg tidak tahu dari mana punya sperma. Tengok Amerika sekarang. Poligami salah dari aspek civil law, tapi adultery is accepted.


1

Well, entri ni sebenarnya nak share sikit lah kenapa penulis jarang update. Bukan tak da masa, masa tu ada tapi malas nak peruntukkan untuk blog. Hehe. Sebab, tengah usahakan: Campus Life! bersama Hafifi Hafidz. Business is currently running good dan sedang berkembang. Selain Campus life, ada lagi bisnes sampingan kecil kecilan di kampung halaman Sabah di bawah bayu.Kalau ada bisnes nak propse, boleh contact saya. Fuh, Harap-harap boleh kawin cepat. Haha.



Apa-apa pun, selamat berjaya dalam semua bidang para pengunjung IkanStim.com!

P/S- This entry is fully sponsored by Campus Life 187! haha





Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Kehidupan Seorang Blogger? | Edisi Mesti Baca! (P)

2:13 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Kalau Justkhai.com asyik menulis tentang diri beliau yg kini seorang usahawan siber melalui rangkaian oh media nya, Ikanstim.com juga ingin berkongsi sedikit sebanyak realiti menjadi seorang blogger. Ekceli I don't think i am a blogger sebab i rarely blog. I upload pictures and share interesting articles i got from the internet. My purely posts boleh dikira dengan jari kaki sahaja. Tapi, tak kisah la kan.

1

Well, setelah beberapa tahun membangunkan IkanStim.com, semakin ramai lah yg mengenali blog ni. Dari Sabah, saaaaaaaaaampai la ke Perlis. Dari UITM saaaaaaaaaaaaaaaaaaaampai lah ke UTP. Dari Nokia saaaaaaaaaaaaaaaaaaampai lah ke TMnet. Yup, TMnet. Ingat lagi entri pasal chaos di Bukit Bintang? atau pun, flash mob dalam cinema? atau.. 5 sebab kenapa perlu pegi Sunway Pyramid ?

Entri-entri tu dedicated khas untuk TM net. Best memang best bila tulis artikel untuk company yg established macam TMnet. Tapi yg malangnya, penulis IkanStim.com duduk kat Perak, program-program, event-event semuaaaaaaaanya kat KL. Dah la duduk Perak, tengah study pulak. Memang payahla nak ke KL. Kalau bukan assignment, mesti kuiz. Kalau tak kuiz, mesti test! korang semua tau tak dah berapa events IkanStim.com melepas?

Recently dapat invitation untuk launching produk terbaru TM. Ala.. artikel yg di tulis oleh first ever IkanStim.com guest writer tuu. Ni ha: Teka-teki, siapa dapat jawab dia.. Yup-yup, website italk whoa! tu. Yg kita boleh log in twitter, chat, email semua sekali gus dalam satu website. Memang cool gila. Ada yg belum register ke? register kat sini: italkwhoa.com

Ok ok, yg pasal invitation launching italkwhoa tu, memang tak boleh nak buat apa dah. Ngam-ngam tarikh launching event tu kena time weekdays. Memang tak boleh nak pegi laaaaaa. Arghhhh. Korang tau tak, dulu pun ada kena jemput .Post party, cinema, semua nya tak dapat nak pegi. Sebab program semua kat KL. Banyak freebies pulak kena bagi. tiket wayang, makan-makan.. Memang burn macam tu jela. Event latest ni dorang bagi headphone n buffet-makan-sampai-mampus. T.T sedih-sedih..

2
credit to jessica


Dah melepas makan free, headphone free, performance free dari Bunkface pun melepas jugak. Waduh-waduh, syahdu je tengok bloggers lain update pasal event tu.. tsk tsk. sebak


3
credit to jessica

Based on what I read from other bloggers yg pegi, ada laptops desediakan kat party tu untuk bloggers dan semua yg kena jemput untuk try portal italkwhoa.com tu. Mesti cool kan? ekceli penulis sendiri tak khatam lagi guna portal tuh. Baru try email and tweeting . hehe. Kalau ada yg dah explore , share lah sikit kat sini ye.


4
credit to jessica again -.-'

Memang agak happening la.. Kalau korang usha blog jessica , taula havoc tak havoc event tu. Ada games, explanation tentang web portal tu, free foods, freebies,free foods, freebies,free foods, freebies... yg free tu yang penting! haha.

Dengar-dengar Bunkface nyanyi lagu through my window tu untuk last song. Mesti semua teringat iklan TMnet tu. haih.. nasib la.. inilah kehidupan seorang blogger ikanstim.com yg tinggal jaaaauh di Perak.. Tsk.. lepas ni nak practical pulak kat Sabah. Konfom tak dapat nak join ..


P/s- Jessica, pls don't sue me for uploading ur photos on my blog T.T


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Aishah? Jangan Baca Kalau Percaya Benda Tahyul (Haha) (U)

10:52 AM / Comments (20) / by Admin

_________________________________

Pernah dengar Kisah Aishah Masih Hidup kan? Agak femes dan dah lama ada kat internet. Tapi saja nak post. Manatau ada yg masih belum baca. Baca la kalau berani. hehe

Update: Kemalangan Arwah Achik Spin (U)

10:33 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

http://1.bp.blogspot.com/_mRoqJlc41Lo/S8nSYN-Rz3I/AAAAAAAANtg/nnfegumHvq8/s1600/100_1866.jpg

Gambar kemalangan boleh dilihat via ondscene: klik



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Achik Sping Meninggal Dunia (U)

10:24 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Rasanya rakyat Malaysia baru kehilangan Din Beramboi. Baru ni pulak Achik Spin. IkanStim.com pun baru tau harini. Waduh, semoga dicucuri rahmat. Ajal tidak mengenal usia. .

Sumber Kosmo!

Btw, ibnu ghazali, komen ko aku tedelete lah. ya ya farid UTP la ni.. hehe





SEREMBAN – Penyanyi Abdillah Murad Md. Shari, 27, atau Achik Spin yang popular dengan lagu Janji Kita, maut selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 14.7, Lebuh Raya Kajang-Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini lewat petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6.15 petang itu, kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima yang dinaiki Achik dikatakan terbabas ketika dia bersama seorang rakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Green Street Homes, Seremban 2 di sini.

Akibat kemalangan itu, Achik dikatakan tercampak keluar dari kenderaan sejauh kira-kira lima meter sebelum MPV itu terbakar dan meletup.

Kemalangan itu juga menyebabkan Achik cedera parah di kepala dan beberapa bahagian anggota badan sebelum meninggal dunia di tempat kejadian.

Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Abd. Halil Hamzah berkata, semasa kemalangan, mangsa menaiki kenderaan tersebut bersama seorang rakan dikenali sebagai Mohd. Salihin Shah Mohd. Salleh, 29.



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Kompleks Hotel Lebih Tinggi Daripada Masjidilharam (U)

7:49 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Memang tidak ada nas yg mengatakan bangunan mesti di bangunkan tidak melebihi ketinggian Masjidilharam, tapi, macam tak proper pulak bila di sebelah masjidilharam ada hotel yg tinggi nya lebih kurang dengan Burj Khalifa. Bukan di Brunei bangunan tidak boleh tinggi daripada menara masjid?

Tak salah, tapi.. ntah la. Kita tunggu respon para alim ulama.
Sumber utusan.



Gambar ilustrasi artis menunjukkan kompleks Menara Abraj al-Bayt berdekatan dengan Masjidil Haram di Mekah. - AFP


DUBAI 14 April - Sebuah kompleks hotel gergasi yang sedang dalam pembinaan di Mekah bakal menjadi bangunan kedua tertinggi di dunia dan di atasnya akan dibina sebuah jam yang enam kali lebih besar daripada jam Big Ben di London.

Pengurus besar hotel berkenaan, Mohammed al-Arkubi pada sidang media di sini semalam berkata, kompleks tujuh menara hotel yang dikenali sebagai Menara Abraj al-Bayt itu akan mengandungi 3,000 buah bilik dan suite, kebanyakannya menghadap Masjidilharam.

Ketinggian kedua-dua menara itu hanya kurang kira-kira 11 meter daripada ketinggian menara tertinggi di dunia, Burj Khalifa yang mencecah 828 meter.

Menara Jam Diraja Mekah akan dibina daripada struktur konkrit setinggi 662 meter dan puncak menara logam setinggi 155 meter yang dilitupi dengan simbol bulan sabit.

Malah struktur konkrit Menara Jam Diraja Mekah itu adalah lebih tinggi daripada bangunan kedua tertinggi di dunia pada masa kini iaitu Taipei 101 di Taiwan, yang setinggi 508 meter.

"Fasa pertama hotel akan dibuka pada akhir Jun ini, manakala jam itu akan mula beroperasi pada akhir Julai, iaitu menjelang bulan Ramadan yang dijangka bermula sekitar 10 Ogos," kata Arkubi.

Jam buatan Jerman itu, digambarkan sebagai 'yang terbesar di dunia', mempunyai muka selebar 45 meter dan setinggi 43 meter di keempat-empat sisi menara, katanya.

Jam tersebut dijangka boleh kelihatan sejauh 17 kilometer pada waktu malam dan 11 hingga 12 kilometer pada waktu siang.

Kompleks itu dibina oleh syarikat hartanah gergasi, Bin Laden Group, bagi pihak kerajaan Saudi. - AFP





Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Fish Ball Mengakibatkan Kematian? (U)

7:34 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

Mungkin ini boleh jadi pengajaran untuk kita. Bila bagi makan bayi, pastikan makanan tu lembut dan dah di potong kecil-kecil.

sumber kosmo!


WAN ARIF FADHLA membawa jenazah bayi lelakinya yang meninggal dunia akibat tercekik bebola ikan di Taman Asuhan Kanak-Kanak, Jalan Cantik, Tampin semalam.


TAMPIN - Seorang bayi berusia sembilan bulan mati selepas tercekik bebola ikan yang menjadi hidangan sarapan pagi di sebuah Taman Asuhan Kanak-Kanak di Jalan Cantik di sini semalam.

Wan Nur Aliff Wan Arif Fadhla menghembuskan nafas terakhir semasa dirawat di Hospital Tampin selepas didapati sukar bernafas oleh kakitangan taman asuhan terbabit.

Bapa mangsa, Wan Arif Fadhla Wan Yusof, 41, berkata, anak bongsu daripada tiga beradik itu dihantar ke pusat asuhan tersebut pada pukul 7.30 pagi semalam kerana dia dan isterinya bekerja.

Katanya, semasa waktu rehat sekitar pukul 9 pagi hingga 10.30 pagi, bayi malang itu dihidangkan bebola ikan bersama-sama kanak-kanak yang lain.

"Anak saya tiba-tiba terjatuh dan ketika itu kami difahamkan, badannya sudah pun lebam dan kebiru-biruan," katanya ketika dihubungi Kosmo! sewaktu dalam perjalanan ke Kampung Pulau Kerengga, Marang, Terengganu bersama jenazah anaknya untuk dikebumikan.




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Edited Pictures that changed the world (U)

1:12 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


Amaran: Fakta yg dikongsi tidak terjamin kesahihannya. Sila buat research sendiri untuk verification.

1)

Presiden Perancis Nicolas Zarkozy. Lemak terlebih yg diedit untuk kelihatan lebih kacak. Editor Majalah tu kata diorang nak edit bayang-bayang. Pastu ter edit sekali lemak belipat tuh.

2)

Nak sangat ada effect patriotism, terpaksa edit Bush ke angle yg boleh nampak budak pegang bendera tu sekali

3)

Uni Wisconsin nak mempromosikan diversity dalam campus diorang. Tapi malangnya tak da satu gamabr pun yg dapat describe diversity tu. Terpaksala edit sorang mamat negro celah-celah orang ramai tu

4)

Serangan pengganas di Kuil Hatshepsut, Mesir. Tabloid dari Swiss edit air yg mengalir tu jadi kaler merah kononnya darah la. Memang dasar pemfitnah.
(lagi)

Hampir Mati di Padang Kawad (U)

9:28 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Kalau di kupas isu persiapan Beijing untuk Olimpik tahun 2008 memang tak kan habis punya. Macam-macam diorang buat untk menunjukkan kepada masyarakat dunia yg Beijing is perfect. Ni salah satu contoh:



ni ok lagi.. letak kayu kat belakang untuk tegakkan badan



tapi yang ini agak bahaya:
(klik more>>)

Teka Teki (Siapa dapat jawab dia.. ) (P)

12:28 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Pernah tidak korang bukak semua-semua benda yg perlu dibukak kat internet sampai web browser korang jadi hang? Macamana caranya untuk bukak semua website yg korang bukak hari-hari macam Facebook, Twitter & etc guna satu tab sahaja? jeng3.. jawab-jawab!



jawapannya...

Beckham? Bekam? (Gambar) (U)

8:44 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Beckham berbekam? Oh tidak.. ini adalah gambar-gambar seorang pakcik ntah dari negara mana buat rawatan ala-ala bekam tapi lagi hardcore.


hi, saya lah otai bekam


lebih kurang bekam kan?

Realiti Pengemis (Gambar) (U)

8:30 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


Berminat dengan profession sebagai seorang pengemis?


9am : mula bekerja

Setakat iPad, Sejuta Aku Boleh Beli! (U)

12:57 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Memandangkan kampus ni mengharamkan Youtube, tak dapat la nak tengok video ni. Tapi best jugak idea diorang nih. Time orang ramai asyik nak guna iPad, dorang pegi hancurkan la pulak. 1st day launching pulak tu. best-best. walaupun agak bodoh . haha


Klip YouTube menunjukkan seorang lelaki memukul iPad dengan menggunakan kayu besbol.


NEW YORK - Satu klip video yang menunjukkan sekumpulan lelaki merosakkan komputer iPad dengan kayu besbol menjadi sensasi terbaru di Internet, lapor sebuah akhbar semalam.

Lebih 500,000 orang telah menonton klip itu di laman perkongsian video YouTube setakat ini.

Klip video itu menunjukkan iPad berharga AS$499 (RM1,600) dihempas di sebuah kedai elektronik tempat gajet itu dibeli pada hari pertama ia dijual.

Aksi tersebut merupakan idea seorang lelaki dari bandar Pittsburgh, negeri Pennsylvania, Amerika Syarikat yang mahu dikenali sebagai Casper, 29.

"Saya menyukai gajet keluaran Apple Inc. tetapi kami (rakan-rakannya) tidak bekerja untuk syarikat itu.

"Kami melakukan aksi ini kerana mahu menjadi kumpulan pertama di dunia yang merosakkan iPad," katanya. - Agensi

Sumber- Kosmo!




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Rumah Allahyarham Din Beramboi Dipecah Masuk (U)

8:46 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

Kurang ajar betul. Tak beragak langsung penyangak-penyangak nih. Selamat menua dengan rezeki haram.



ROSLI menunjukkan pagar belakang tempat pencuri menceroboh rumah arwah Din Beramboi di Taman Sentosa, Sungai Buaya, Kuala Kubu Baru semalam.


KUALA LUMPUR - Ketika ramai orang masih bersedih dengan kematian pelawak dan penyampai Radio Era, Mior Ahmad Fuad Mior Badri atau Din Beramboi, ada pihak pula mengambil kesempatan memecah masuk rumah Allahyarham di Sungai Buaya, Kuala Kubu Baru kelmarin.

Mereka mengambil peluang daripada keadaan rumah itu yang sering ditinggalkan kosong dengan masuk melalui pintu belakang sebelum melarikan pelbagai barangan bernilai kira-kira RM20,000.


sumber- kosmo!





Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

McD dan Rusia zaman dulu (U)

1:40 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Ketika Rusia baru diperkenalkan dengan McDonald's:

McDonalds in Russia 1
McD

McDonalds in Russia 4
mcValue lunch?

semua orang berpusu-pusu nak merasa sebab tak pernah algi ada fast food kat negara dorang time tu. Kerajaan pulak baru luluskan McD bukak cawangan kat Rusia. Negara komunis kan.. Mana nak bagi McD masuk.

Ni pulak time kedatangan Pepsi:

McDonalds in Russia 5
time ni belum ada pesaing lagi

Coca cola ka, F&N ka, semua belum ada lagi. memang untung besar la Pepsi. fuh. Ada tak gambar time first McD kena bukak kat Malaysia?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Rumah Putera Harapan (RPH) Ranau (U)

1:13 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Anda pernah berharap? ada yg lagi memerlukan harapan untuk direalisasikan di luar sana. Dan kita yang mampu untuk membantu mereka. Lawati web site RPH Ranau sekarang dan sumbangkan apa-apa yg termampu

klik: sini ( Laman blog rasmi RUMAH PUTERA HARAPAN )






Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Cinta Tiga Segi la, Minah rempit peragut la.. (21SG)

5:16 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Ingat lagi video pasal "Cinta tiga segi" atau pun "Minah rempit peragut" ? Ala.. 3gp seorang wanita dibunuh dengan kejam dengan dihentak dengan batu dan di sepak terajang oleh sekumpulan lelaki? untuk mereka yg belum tahu, ini cerita sebenar pasal wanita malang tu. Cerita tahun bila da.. tapi buat yg belum tahu lah. Ini cerita yg sebenarnya




klik sini untuk laporan akhbar daily mail.

Sebenarnya bukan dari Malaysia pun video ni. Indonesia pun bukan. Dari Iraq kot. Nun jauh disana. Arwah ni ada isu bercinta dengan seorang muslim dan dia bukan muslim. Dia dibunuh sebab kantoi tak bali rumah satu malam dan dipercayai dan masuk Islam. Siapa kata Islam agama barbarian? rupanya Islam is not alone. uhm.. media oh media.. propaganda .


Menangani Masalah Buang Anak Luar Nikah (18PL)

4:36 PM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Semakin ramai anak-anak dilahirkan oleh ibu yg belum lagi bernikah dengan si tukang penabur benih. Malah dilaporkan bilangan anak luar nikah telah mencecah belasan ribu. Bukan setkat ribu-ribu, tetapi belasan ribu. Apa punca masalah anak luar nikah ini? Adakah sebab pandangan masyarakat Malaysia yg majoritinya berlatarkan Islam sebagai cara hidup menyebabkan isu ini menjadi masalah sedangkan di barat anak luar nikah adalah perkara normal dan diterima masyarakat.

Kes nya begini, anak yang baru lahir dibuang di tepi surau, di dalam longkang, di dalam tong sampah, di sungai, di paya kerana si ibu malu untuk menjaga anak tersebut atau tidak mampu untuk menggugurkan kandungan nya kerana belum berkerja. Malah ada yg baru 15 tahun. Lagi teruk 13 tahun. Andai kata Malaysia menyediakan servis percuma/murah dan privasi untuk menggugurkan anak, pasti masalah ini selesai kan? tidak lagi kedengaran berita melaporkan kes-kes buang anak.

Tidak pun, Malaysia barangkali boleh supply kondom dan pil pencegah kehamilan kepada sekolah-sekolah menengah dan institusi pengajian tinggi untuk mengurangkan peratusan kehamilan dalam kalangan pelajar dan penuntut IPT/IPTS. Sedia maklum, pada range umur sebegitu, manusia aktif dalam aktiviti seksual. Tidak kiralah hubungan seks atau pun rasa ingin tahu mengenai seks.

Pendidikan seks? Bagaimana sebenarnya silibus pendidikan seks? adakah guru-guru akan mengajar murid-murid apakah yang menyebabkan STD? Lepas tu murid-murid pun akan berfikir "whoa, rupanya, @#$@! boleh di hisap pula" dan berakhir dengan mereka sendiri mencubanya. Atau pun, bagaimana bayi boleh terhasil? air mani di masukkan ke dalam rahim wanita dan bertumbuh dan bla bla bla. Dan akhirnya mereka sendiri mahu melakukan sedikit uji kaji melalui kaedah amali.

Begini lah, ilmu ini adalah unlimited. Tidak akan berhenti satu cabang ilmu tu jika kita pelajari dan kita tekuni. Tapi perlu ada barrier nya. Semacam kes Albert Einstein menemui formula mc square = e yang akhirnya memberi idea kepada penciptaan bom atom. Bila sudah terciptanya bom atom, disini perlu ada penetapan barrier bagaimana penggunaannya. Sama macam pendidikan seks. Ajar lah sampai budak tu dapat degree sekalipun dalam bidang seksualiti tapi kalau tidak ada barrier nya, tetap disalah guna.

Bagaimana ? (Amaran: gambar-gambar yg akan di tontonkan mungkin tidak sesuai umum)

Tips memikat wanita? (U)

3:19 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Sedikit tips diekstrak dari laman web tuutttttt..




teruskan bacaan:

Kenali nenek paling Cool di Dunia (U)

3:10 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


Di China, pengguna internet melabel nenek ni nenek paling bergaya. Gambar ini di ambil oleh Lucas Lin.



Bluwek

Lagi? klik

Berhala terbesar di dunia (Al-Hakawati) ada di Dubai? (U)

12:26 PM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Ini bacaan sepintas lalu saja ok. Kalau ada kesilapan tu tolong betulkan. Difahamkan Dubai tengah membina berhala yg saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat besar di Taman Zaabeel, Dubai.


Ni teaser. haha

Teka Teki (U)

10:28 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Macamana untuk habiskan seekor gajah?

Jahat (U)

10:24 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________





one word: jahat



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Karier Paling Mencabar di Dunia (U)

10:19 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Apa agaknya kerjaya paling mencabar? kontraktor? penjual tanah? penangkap hantu? Lawyer? Pengarah filem? Oh tidak.. profession ni hanya boleh di lakukan oleh gifted people sahaja. Bersedia?

Kelihatan Cool disitu (U)

10:15 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________




Memang cool. Kalah adnan sempit..

Sebab untuk up to date (U)

10:14 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


Supaya tak guna kamera digital terbalik. Mahu bukti?

Tips Comel (U)

10:02 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


Gunakan make up!

Dihukum Bunuh Sebab Guna Handphone (18SG)

8:36 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

Seorang lelaki warganegara Korea Utara dihukum bunuh oleh kerajaan Korea Utara atas melanggar peraturan negara dengan membuat panggilan antarabangsa ke Korea Selatan. Ganas kan? Lelaki tu dibunuh oleh pasukan penembak. Sahih atau tidak berita ni? IkanStim.com pun tak tau da.. Korang cari la info pasal news nih.

Konklusinya...

Taik Coklat Britain (U)

9:21 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Peribahasa melayu ada mengatakan sudah terhantuk baru tengadah. Tapi rasanya Britain belum tengadah lagi. Nak sangat sokong Israel kan, tengok sekarang siapa tikam dari belakang? Tapi masih lagi nak bagi sokongan. Bodoh . noktah

Sila baca keratan berita:

Thank You Najib (P)

9:52 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Cuba teka dimana? KL central? KLIA? LCCT?


jawapannya..

Midsem Break? Give me a break! (P)

11:00 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Asal balik rumah mesti jadi malas nak update blog. Rumah membuatkan sendi-sendi di jari jemari ini malas untuk menekan keyboard. Warghh. Nah, ini sedikit rentetan perjalanan cuti mid sem pemilik IkanStim.com.

Untuk balik ke Sabah, perlu lah aku untuk membeli tiket kapal terbang sebab tidak ada tiket naik feri/bas/kayak/whaler/motorboat di jual untuk pergi ke Sabah dari Kuala Lumpur. So kawan-kawan, jangan tanya soalan bodoh " Naik apa? "

Biasiswa untuk lepasan SPM (U)

10:45 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Take the chance. Result tak power pun apply saja. U got nothing to lose adik-adik sekalian!

Good Luck

P/s- List ni dapat dari LAKAD Rakan Masjid UTP. Cekedout

Hubungan Jijik (U)

7:42 AM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Selain homoseksual, IkanStim.com sangat-sangat membenci sumbang mahram. Ini lah hubungan paling tidak releven dek akal. Boleh dikatakan mengalahkan homo. Bagaimana bapa boleh berhubungan dengan anak? geli laaah. Walaupun laporan dari Utusan mengenai kes keluarga di Britain adalah kes rogol, di selatan Australia terdapat kes bapa berhubungan dengan anak dan anak tu 'menikmati' perhubungan mereka. (U got what I mean right?)



Kes selatan Australia: John Earnest Deaves, 61 dan anak beliau Jennifer Anne Deaves, 39

John Earnest Deaves ni manusia paling bangang.

SPM? (U)

2:56 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Mesti ramai yg tengah bergembira meraikan kejayaan SPM masing-masing. Tak kurang jugak yg tengah bersendu sedan sebab tak dapat score. Ada yg tidak punya perasaan langsung bila kluar result. Apa-apa pun, tahniah pada yg berjaya, cuba lagi untuk yg kureng berjaya. Bukan ambil balik SPM, tapi buat benda lain sampai nampak hasil. Kalau nak bagi alasan "ala.. Bill Gates bukan habis U pun. Boleh je jadi billionaire" . Memang la. Tapi dia rajin tahap gaban. Yang kau ni SPM pun tak mampu nak lepas nak cerita pasal jadi jutawan? ptuih.





Lain la kalau sikap tu diubah. Kan?

Hantu untuk dilelong (U)

9:50 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

This is seriously cute! haha. Nanti aku nak tangkap hantu-hantu kat malaysia jual kat barat. Kan asia ni exotic. So memang konfom laku lah. Toyol aku nak lelong start RM 1000. Paling mahal aku jual pontianak. RM 10,000 sebab pontianak Malaysia cun macam Maya Karin.

Isu pelajar Mesir di UTP (U)

7:06 PM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Mungkin ada dikalangan pembaca IkanStim ada terbaca artikel ini: klik mengenai isu pelajar mesir memebelasah seorang pak cik repair kasut di Taman Maju, Tronoh, Perak. Well, ini pulak email yg baru diterima oleh seorang pelajar mesir di UTP:

Jual Rokok Jual Porno (18SX)

1:10 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Menurut sumber yg sahih dan sangat dipercayai, di beberapa buah negeri di Malaysia, rokok di fatwa kan HARAM oleh Majlis Mufti bagi manusia yang menganut agama Islam. Tapi, apa pula hukumnya bagi manusia yg beragama Islam, menjual rokok? Sekali lagi, menurut sumber yang boleh dipercayai, penjualan rokok yg dijalankan oleh seseorang yg beragama Islam adalah diboleh kan. Dalam kata yg lain, tidak haram. Naza World sendiri ada anak syarikat yg menguruskan perniagaan rokok.


Kenwooi kata, di UK, label amaran merokok kerajaan Britain macam ni


Oleh kerana ramai yg dah ketagih dengan nikotin di dalam rokok,

IkanStim's Latest Update (P)

11:31 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

Projek terbaru dengan Mr Hafifi:


http://img195.imageshack.us/img195/7113/headerstroked.png
To Campus Life blog: Click here


Kempen berterusan:

http://img694.imageshack.us/img694/3168/editcopy.png
To Rumah Putera Harapan Blog: Click Here



Akan datang: New advertorial (biarlah rahsia)




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Khidmat Komuniti (U)

12:54 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Lagi Kanak-kanak mati (18SG)

9:25 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________




Kali ni lagi seram berbanding yg dulu. klik sini.

Proton Emas (U)

6:05 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Walaupun kereta buatan Malaysia agak terkenal dengan kualiti yg kureng and features yg tak best, personally i like the designs of our local car. Contohnya Satria neo, Myvi SE, Viva Elite and the latest one, Proton Emas. Memang cun melecun. Rasanya macam nak beli sebijik jugak Emas nih. Tapi baru concept car lah. Belum di pasarkan lagi. Jom tengok produk terbaru Proton: