Askar makan kera (U)

5:30 PM / Comments (27) / by Admin

_________________________________

Sebelum aku sambung entri pasal buat duit siri ke 3, kita rehatkan pikiran tengok gambar ATM makan kera:


Buat Duit: Public Mutual | Takaful Malaysia | Blog Part II

8:26 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Salam. Walaupun ramai yg singgah ke blog IkanStim, tapi tak ramai pula yg meninggalkan komen., Tapi tak kisah lah. Asalkan ada yg membaca dan dapat sedikit info. Untuk perbincangan lanjut boleh tinggalkan pertanyaan di ruangan komen atau shout box. Mari kita sambung entri sebelum ini.

Kalau beberapa hari yg lepas ada aku huraikan sedikit mengenai Public Mutual, kali ni aku kongsi sedikit mengenai Takaful Malaysia. Bukan Takaful etiqa atau takafuk ihklas ok. TA-KA FUL MA-LAY-SIA.

http://www.theislamicbanker.com/images/takaful_malaysia.jpg

Takaful ialah alternatif kepada insuran konvensional. Jangan salah sangka ya. Bila sebut takaful, bukannya merujuk kepada Syarikat Takaful sebenarnya. Itu ialah sistem yg digunakan oleh Syarikat-syarikat takaful. Dan bila disebut Syarikat Takaful Etiqa atau Ikhlas atau Syarikat Takaful Malaysia, jangan assume syarikat-syarikat ni dalam satu syarikat. Setiap diorang ni berbeza-beza.

Bagaimana menjana duit dengan Syarikat Takaful Malaysia?

Buat duit: Public Mutual | Takaful Malaysia | Blog Part i (P)

9:05 AM / Comments (9) / by Admin

_________________________________

Notis: Entri mengenai pengetahuan kewangan yg basic-basic sahaja dan entri ini agak panjang.

Salam, I rarely write someting about me in IkanStim.com. Memandangkan dah ada label "Peribadi", boleh la tulis something about myself kan? hehe. Ohya, benda-benda bisnes ni aku ada kongsi di blog yg satu lagi: Bisnes Harian .



[PUBLICMUTUAL.gif]


Ok, berbalik kepada tajuk entri, adakah anda semua tahu apa itu Public Mutual? Anak syarikat kepada Public Bank yg telah lama wujud di Malaysia (sejak 1980). Public Mutual menyediakan platform untuk kita semua (yg berumur 18tahun keatas) melabur dalam amanah saham selain daripada ASB. Ini bukannya pelaburan cepat kaya atau bisnes jual ceramic. Boleh disimpulkan Public Mutual ni ialah amanah saham lah. Apa yg baiknya tentang Public Mutual?

GST 2011 (U)

8:29 AM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

IkanStim: Kerajaan (BN) Malaysia akan memperkenal kan Government Service Tax atau GST pada pertengahan 2011. Hal ini dilaksanakan oleh kerana defisit belanjawan yg teruk. GST sebanyak 4% keatas semua penjualan barang akan meningkatkan pendapatan cukai 7.8 billion kepada 8.8 billion setahun.


http://www.freewebs.com/webnz/GST.gif

Dalam banyak-banyak benda yg kita boleh deduct supaya pendapatan negara masih stabil dalam kata lain berjimat cermat, kenapa rakyat yg perlu dibebankan dengan kenaikan cukai?

Dan yg menariknya, usul ini diluluskan dengan kelebihan 3 undi majoriti sahaja. Maknanya ramai jugak lah ahli parlimen BN yg sedar GST akan membebankan rakyat. Bayangkan kalau usul Datuk Najib tak cukup undi. Mesti lawak kan? haha

http://www.topnews.in/files/Tax_01.jpg

Walaupun banyak negara maju contohnya United Kingdom melaksanakan GST, banyak faktor yg perlu diambil kira sebelum mencontohi langkah UK. 4% itu semestinya tidak akan kekal 4%. Sekali sudah diperkenalkan, akan semakin meningkatlah nilai itu dari tahun ke tahun. Penasihat Datuk Najib mesti kata "ala Datuk, time nak perkenal memang la payah. Tapi once dah jalan, nak naik sampai 13% pun rakyat dah immune dah tu (walaupun ramai rakyat miskin yg akan terus melarat. hehe) ".

Pemerintahan perdana menteri ke 6 dari pandangan peribadi aku mungkin akan disegani satu hari nanti. Ala, macam Tun M jugak. Dulu-dulu banyak saja benda-benda yg dia buat kena tentang. Tapi eventually, rakyat hargai jasa beliau.

P/s- Apa pendapat anda?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Satu Bantal Satu Harapan (U)

8:11 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Ikanstim: Mari beramal jariah. Entri ini di copy dari web Rumah Putera Harapan (RPH) Ranau, Sabah. Rumah anak yatim di daerah ranau, Sabah.

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __


“Kebersihan adalah separuh daripada iman”. (Riwayat Muslim)

Agama Islam menggalakkan kebersihan dalam kalangan penganutnya. Selaras dengan ajaran Islam yang mementingkan kebersihan, RPH Ranau melancarkan kempen Satu Bantal Satu Harapan bagi menangani masalah kesihatan kulit dikalangan penghuni RPH. Alhamdulillah, tidak lebih daripada 2 kes telah dikesan setakat ini. Walau bagaimanapun, sekiranya tidak dibendung, dikhuatiri akan menjadi teruk.



tempat tidur anak-anak Rumah Putera Harapan


Antara punca penyakit kulit ini ialah bantal, sarung bantal, tilam, cadar yg kotor. Atas kekangan kewangan, pihak pengurusan RPH tidak dapat membekal kan bantal, sarung bantal, tilam, cadar yang baru kepada anak-anak yg tinggal di RPH. Kebanyakannya telah digunakan.

http://scavenging.files.wordpress.com/2009/09/pillow.jpg

Selain daripada mengelak penyakit kulit yang mudah berjangkit dalam kalangan anak-anak RPH, kempen ini diharap dapat membantu mereka untuk menjalani kehidupan yg lebih bersih dan sihat. Ini merupakan langkah pencegahan bagi mendidik mereka mengenai kebersihan dan juga memastikan mereka bebas daripada jangkitan penyakit kulit.

Cara untuk menyumbang

1) Menaja seorang anak RM40 (Bantal dan cadar)
- Bank in ke Bank Islam Malaysia Berhad:
Penama: Rumah Putera Harapan
No Akaun: 1001601006681

2) Ke RPH Ranau secara terus
- Semua pihak di alu-alu kan untuk berkunjung ke RPH Ranau dan membawa bantal, sarung bantal, tilam, cadar baru untuk diberi kepada anak-anak ini. (bantuan-bantuan lain juga dialu-alulan)
- Hubungi kami

Bantuan yang dihulurkan adalah sangat kami hargai. Semoga Allah s.w.t merahmati saudara/saudari sekalian. Sila hebahkan kempen ini (kami halalkan untuk copy entri ini). Sesungguhnya amal kebajikan sebesar zarah pun akan dihitung di akhirat kelak insyaallah.


Jazakallahu khairun kathira

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Anas Tahir VS Faizal Tahir (U)

12:31 AM / Comments (9) / by Admin

_________________________________

Ah.. finally. Ada jugak benda yg boleh di blog kan. Selama ni ketandusan idea ja. Haha. Ok2, mari kita teruskan ..

Siapa kenal Faizal Tahir? Superman Malaysia. Bekas solo kumpulan nasyid Mirwana. Suara sedap, lagu-lagu nya kreatif, personaliti pun memang tersendiri. Mesti kenal kan? nah, aku bagi gambar sikit..




[faizal.jpg]
yeah yeah


Sekarang, siapa kenal Anas Tahir?

Insiden KB Mall (U)

6:36 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Bagi sesiapa yg tak baca news, mesti terkejut baca entri ni. Ekceli aku dapat tau kejadian ni sebelum keluar news lagi. hehe. Boleh jadi wartawan dah ni. Takziah di ucapkan kepaca keluarga mangsa.. Semoga menjadi iktibar buat kita semua

Artikel akbar Kosmo! di sini



Kereta tersebut merempuh dinding bangunan KB Mall di tingkat 3 selepas pemandu mencuba menghidupkan kereta secara menolak kereta tersebut dengan rakan beliau. Pemandu di tahan dalam ICU

Udang Galah Kecil (U)

6:00 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________



kecilnya galah udang ini


Amaran: Entri ini tidak dijamin kesahihannya. Mungkin benar mungkin hanya kabar angin yg berlegar dalam dunia maya. Kalau ada additional info mau di kongsi, jangan malu-malu untuk komen.


Kenapa tidak boleh makan? sebab udang ini hidup dalam loji penapisan. Diorang ni macam ikan sedut-seudt dalam aqaurium tu. Kerja dorang sedut kotoran.




Semakin banyak kotoran yg disedut, semakin gemuk lah udang-udang ini. Artikel asal mengatakan paru-paru nya dipenuhi cacing dan isinya saturate dengan poisonous metals. (Sejak bila udang ada paru-paru??)

Ah, malas nak cari info pasal udang ni. Kalau anda semua tau pasal udang galah kecil ni, kongsi la di sini ya.

bye-bye



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Nirmala Bonat Lega (U)

8:56 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


Dipetik dari kosmo!

IkanStim: Walaupun aku sengaja buat tajuk berita tu jadi lawak sikit, aku berminat nak tau apa pendapat korang semua tentang mak cik ni? adakah beliau betul-betul pendera? Kalau dia pegi indon ni, memang tak senang duduk la. Ntahla, yg aku takutkan, mungkin perempuan ni tak buat pun, tapi jadi kambing biri-biri hitam untuk menunjukkan kat public bahawa si pesalah dah di hantar ke muka pengadilan. Tapi dalam berita ni, tak da pulak dia kata dia tidak mengaku bersalah kan? So, mungkin memang betul-betul bersalah la kot.

Korupsi yg berlaku dalam institusi mahkamah/pengadilan di negara ini buat kita ragu-ragu. Banyak kes bunuh, rogol, culik yg tak selesai. Ada sesetengah kes tu dah 20 tahun lebih. Masih tergantung macam tu saja. Aku sangat risau kalau masuk penjara, kena tahan polis, atau apa-apa yg akan menyebabkan kita di bawah kawalan so called Authorities. Ikut suka diorang saja nak buat apa kat kita. Tsk. What should we do Malaysian?!


PEK HA (tengah) bersama peguam dan ahli keluarganya selepas dijatuhkan hukuman penjara di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam.

Air Asia terhempas? (U)

10:09 PM / Comments (25) / by Admin

_________________________________


Ni boleh consider gambar lama la. ni pun terjumpa kat blog orang lain. Ada siapa-siapa tau pasal kemalangan ni?



Everyone can fly



Bukan lukisan Lat ka kat badan kapal terbang tu?



Mungkin training?



Ntahla







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Minta Maaf Majalah Mastika (P)

11:26 PM / Comments (10) / by Admin

_________________________________

Hello semua

Minta maaf banyak-banyak sebab terlalu lama tidak mengupdate IkanStim.com dalam satu tempoh yg saaaaangat lama. Lama ka? Aku tau perasaan bila kita suka certain blog, pastu kita hari-hari lah pegi usha untuk tengok update terbaru. Tengok-tengok, entri sama ja. Tak da update. Rasa macam geram pun ada jugak. Kan? ( or aku sorang ja yg rasa macam ni? hahaha )
Minta maaf jugak kepada yg menyertai peraduan komen dan menang yg aku masih belum decide siapa pemenang nya. Aku cuba sedaya upaya umumkan pemenang dalam mingu depan ya.


http://lh6.ggpht.com/_ZFWJKIQwxjo/SomE5AJ4UkI/AAAAAAAAAeU/thw6GIn_aow/s400/Mastika_April_2009.jpg


Ok, berbalik kepada tajuk entri. Mastika. Siapa yg tak tau Majalah Mastika? Dari ke nenek sampai ke cicit. Mesti kenal punya malajalah ni. AL maklumlah, majalah NO1 kat Malaysia. . dan seperti semua sedia maklum, IkanStim.com punya unique claim ialah "Lebih baik dari Mastika". Antara sebab aku tidak menyukai Mastika adalah kerana kebanyakan artikel-artikel nya terlalu remeh dan in yang orang kita suka baca ( i said kebanyakan ok. Bukan semua. ada jugak artikel yg bermanfaat). Contohnya macam gambar kat atas. Lebih kurang macam menyampah bila tengok Majalah Mangga. Tapi kalau nak dibandingkan Mangga dengan Mastika, Mastika jaaaaaaaaaaauh lebih elok di baca dari Mangga tu.

Kenapa nak minta maaf kat Mastika?

Baru-baru ini penerbitan Mastika telah menghantar email untuk menyaman IkanStim.com kerana memburuk-burukkan Mastika di internet. Kami dah bertarung di mahkamah dan tahniah kepada IkanStim.com kerana berjaya memenangi kes tersebut.

Kejadian Huru Hara di Bukit Bintang | Updated! (U)

10:41 PM / Comments (10) / by Admin

_________________________________



Yup, obviously caused by the "Through My Window" song by Bunkface. Lagu "phenomenon" tahun ini. Ada siapa-siapa berada di tempat kejadian? Mesti havoc kan!

Unlucky me.. dahla tak dapat tengok wayang 2012 (Tiket Free tuuu), lepas tu melepas pulak event yg cool macam ni.. Exam oh exam. Kenapa tak habis awal? Bagi yg tak pegi, memang rugi la. Kan IkanStim.com dah inform haritu. Pegi Bukit Bintang on 21st Nov. Kenapa korang tak pegi?! Haiya..


One more paper to go. Sabah, I'll be back.

Oh, sedikit update!

Siapa kata event tu bosan? Bukit bintang di banjiri manusia dari seluruh Malaysia! Gimik dan shows sangat-sangat happening. I'll let the photos do the talk lah ok? (Courtesy of everyoneconnect.net facebook page)


Yups. Bukit Bintang it is


Dafi dan milahh


Ni gimik 'oren'. Siapalah yg TM bayar pegi ketuk tong sampah ni.


Ni tomok nyanyi lagu sejarah mungkin berulang


ah, band phenomenon yg nyanyi lagu phenomenon : Bunkface


macam demonstrasi bersih pun ada. haha


Ramai kan?

Kalau korang perasan, video tu ada kata yg event ni merupakan the biggest sing along event ever held in Malaysia. Tapi tak da pulak coverage pasal masuk Malaysia Book Of Records pun. Apa-apa pun, tahniah TM sebab campaign ni berjaya. Kami budak-budak bisnes kat UTP pun tertanya-tanya siapa la PM event ni. Mesti orang berjiwa muda tak pun memang muda. Walaupun tak merasa event ni life, I personally impress with TM's rebranding strategy.


P/s-Jangan campaign je gempak. Service mesti gempak jugak ok?
P/s/s- Ah.. ni entri terakhir pasal everyoneconnects kat IkanStim.com. Best jugak terlibat dalam event ni walaupun disebalik laptop . hehe









Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Bunuh Isteri & Anak-Anak (21SG)

11:08 PM / Comments (12) / by Admin

_________________________________

Memandangkan dah lama tak da gambar seram atau yg SG, SX, PL di upload dalam IkanStim, aku mengambil insiatif ini untuk menghidangkan anda semua dengan gambar ngeri ni. Description folder gambar-gambar ni ialah bunuh isteri dan anak anak. Gambar tak lah seram mana .. tapi agak seram jugaklah. So, kalau tak nak tengok, tak payah klik baca lagi.

IkanStim dimana-mana! (U)

10:51 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

Nampaknya IkanStim.com dah dikenali ramai. Berapa ramai? itu yang kita nak tau tu. Tapi for sure, IkanStim dah menjadi googable. Tak percaya?


1) IkanStim.com dalam iklan Google.


Flash Mob dalam pawagam KLCC? (U)

6:06 PM / Comments (12) / by Admin

_________________________________

Sempena selesainya 3 paper yg agak *&^*((^! , dengan kepala yg masih pening-pening lalat, aku gagahi jua jari-jemari ini untuk mengupdate IkanStim.com

Pernah tidak anda mengalami gangguan jiwa dalam pawagam? Contohnya ada beberapa lelaki dengan kuat bergelak ketawa di belakang anda. Tak pun bercakap dalam telefon dengan kuat sekali. Mesti hati jadi panassss kan? Kalau boleh nak bertumbuk dalam tu jugak. Tapi rugi pulak bayar tiket RM8 tapi tak tengok movie. Sibuk buat action movie pulak dalam tu.

Well, tengok muka aunty kat bawah ni. Kesian beliau.. terganggu dengan orang yg melalak kat belakang.

IMG_0028
Aunty: "Haiyaa.. mau tengok wayang pun talak tenang oh"


Kejadian ini berlaku di panggung wayang

Bulan baru | New Moon (P)

10:20 AM / Comments (15) / by Admin

_________________________________

Dikala mencari mood nak study, terklik pulak iklan New Moon twilight saga : The War Begins (?!).Walaupun Nuffnang tak suruh klik iklan sendiri, aku nak tau jugak apa yg dorang tengah promo kat blog kita kan? So rupa-rupanya trailer je pun. Dan aku dapati banyak scene lelaki tak pakai baju. Haha. Aku tak paham betul la. Ni mesti nak saji para penonton filem ni yg majoritinya berjantinakan perempuan.


http://www.iwatchstuff.com/2009/04/22/new-moon-wolf-pack.jpg
yg paling kanan sekali tak cukup beketul


Lelaki di exploit, wanita di exploit. Kalau tengok Jennifer's Body lagi la teruk. Memang movie tu untuk menayangkan keseksian Megan Fox selama sejam lebih. Saja letak added value kat movie. "Saksikan filem terhebat abad ini dan nikmati pemandangan indah selama sejam setengah!" Instead of movie sahaja, dapat jugak benda-benda lain. Added value la tu kan?

Apa apa pun, untuk pengunjung IkanStim.com yg tidak tahu apa itu Nuffnang, Nuffnang merupakan medium antara pengiklan dan pemberi tapak iklan. New Moon nak mengiklan kat IkanStim, so diorang contact Nuffnang untuk uruskan. Jadi pemberi tapak iklan which is me, akan dibayar oleh pengiklan mengikut rate per klik atau per impression. Jadi, kalau ada website or blog dan nak buat duit poket sikit-sikit, register la Nuffnang. Free Of Charge. Orang Sabah kata Free of chass. Selamat mencuba!




p/s: Harga emas dijangka akan melambung sekali lagi. Tak nak melabur?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Pernah tengok anakonda? (U)

10:01 AM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Anak Onda? Ananda Krishnan? bukan.. its ular sawa

Memandangkan tak ramai yg sudi bagi idea bernas utk aku decide siapa pemenang Komen dan Menang, dengan murah hati nya aku pertontonkan ular sawa untuk anda semua.. agak seram. Tapi tak seram. Mari kita saksikan :



tak boleh bayangkan kalau kena lilit dengan ular ni


seram kan?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

U buntu? I lagi Buntu (P)

7:02 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

baby05


Seriously minggu exam ni memeningkan kepala. Sem ni patutnya score sebaiknya sebab nak digunakan time apply intern. Wargh?! Stresss! Btw, im thinking of applying intern at Naza World. Sangat mengagumi founder nya. Tapi boleh ka apply intern kat situ? ada sesiapa yg tau?

Tujuan entri ni ditulis untuk mintak pendapat para pembaca/ penonton IkanStim.com , macamana nak decide pememnang untuk peraduan Komen Dan Menang ni? Tekanan exam menyebabkan otak ni susah nak jadi kreatif. Dahla melepas screening film 2012. Free ticket pulak. Otak jadi serabut, emosi jadi tak stabil. Adakah aku mengalami PMS? -.-'

Bagi sesiapa yg punya masa dan kreatif, tolong lah diriku ini untuk menentukan pemenang nya ok? Terpaling creative ialah yg kita cari. Nanti kalau tak bagi hadiah, orang kata penipu pulak. aiyoyo.. Saya buntu dan tak da idea. Bantula saya! Tolong secepat yg mungkin ya? Dah 3 hari peraduan ni berlalu..

P/s- ekceli, idea nak buat peraduan ni datang spontan. Ramai pulak yg join, proceed terus lah. Sekarang takda idea nak decide siapa pemenang. waduh- waduh




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Peraduan Komen dan Menang Ikanstim (U)

8:03 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

HappyCow


Salam dan hi semua!

Nampak nya sehingga jam 12.01 pagi semalam, terdapat 35 biji komen telah tersiar dalam entri "Apa yang anda akan buat bila.." dan kesemuanya berpeluang untuk mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com! Hanya satu pemenang sahaja akan dipilih. Bagi pengomen yg tak tinggalkan apa-apa link / komen untuk di track semula, peluang untuk dapat hadiah tu memang 0% la. So sorry. Give me a few days untuk decide k? nanti bila dah ada pemenang, i'll announce it. Sekarang ni busy dengan exam. Agak okay jugak sambutan peraduan ni. Ingatkan korang tak berminat. Nanti nak buat lagi peraduan lain. Hehe. Oh ya, siapa free 21hb ni? angkat kening! nak ajak pegi Sungei Wang. Ada apa kat Sg wang? KLIK



P/s: Apa yang media cuba sampaikan sebenarnya? Berita Pak cik tikam isteri..

4 Sebab Kenapa Anda Perlu Pergi Ke Sungei Wang (U)

10:23 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


sungei_wang_plaza copy


Salam and hi everibodi!

Sebelum aku list kan 4 sebab kenapa anda semua perlu pergi ke Sungei Wang Plaza, klik entri ini dan tinggalkan komen anda yg ter paling kreatif untuk mendapatkah hadiah misteri dari
IkanStim.com. Hadiah manyak lumayan loh. Dibuka sehingga 10hb Nov ini. Pegi komen dulu baru baca entri Sungei Wang ni ok?

Hadiah misteri dari IkanStim.com (P)

7:17 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

7 copy


Salam,


Lama dah tidak mengupdate ikanstim ni.

Ibu darjah 5 (U)

5:16 PM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

Dipetik dari kosmo!


KORDEZA ZHELYAZKOVA bersama bayinya, Violeta di Sliven, Bulgaria baru-baru ini.

Apa yang anda akan buat bila... (U)

1:11 PM / Comments (53) / by Admin

_________________________________

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.

3) Duit dalam bank tinggal RM10?

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih

7) Diberi 1 juta USD

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis

10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com



yup. ada hadiah. this time for real. Penyertaan dibuka sehingga 10 nov 2009



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

IkanStim.com > Mastika (U)

1:28 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________



1.Bayi ular
http://asylumeclectica.com/asylum/malady/archives/harlequin/harlequin1.jpg

Mitos ala-ala Mastika

Roti bakar telur manis (U)

10:03 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Pernah makan roti bakar telur manis? Dekat maple boleh order. Roti + telur + susu + minyak + goreng. Kalau dekat Ameeth, Tronoh, harga dalam RM 1.50 sekeping kalau tak silap. Tapi, dekat france, roti bakar telur manis berharga RM45. Oh yeah!


http://3.bp.blogspot.com/_ga17AZ6Vd64/SjPkarrzRUI/AAAAAAAAEF8/iPLsDyVGJ3I/s320/300520091065.jpg
Roti bakar telur manis versi mamak malaysia




ni pulak versi perancis


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








http://www.kennysia.com/images/photos/2008/20081031-19.jpg
Roti bakar telur manis versi France RM45


Haha. Jk














Gambar: kredit kepada kennysia.com & blogger yg tidak dikenal pasti. Lain kali letak watermark ok?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

"Kenapa abah tak guna alphard?" (P)

4:13 PM / Comments (11) / by Admin

_________________________________

Salam & hi everibodi,

Akhirnya ada jugak sedikit masa senggang untuk berblog. Sebelum ni packed dengan kerja-kerja assignment dan datelines yg nak di kejar. Bukan sahaja dateline untuk assignment, malah dateline untuk kerja memblog. Blogging pun ada dateline? Yup. Adaaa. Siapa kata tak da? Ohya, kalau korang yg tinggal kat KL free sabtu and ahad ni, singgahlah Sunway Pyramid. Tomok nak bagi duit. Dia kan jutawan OIAM. Boleh baca disini : KLIK

Apa-apa pun, merujuk tajuk entri pada hari ini, Ingin aku kongsikan sedikit bacaan aku di saifulislam.com


New_Toyota_Alphard_4 copy


Eh, entri ni tiada kaitan dengan abah aku ok.

5 Sebab Kenapa anda perlu pergi ke Sunway Pyramid (U)

9:44 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


sunway edited


Helo everibodi!

Anda pernah menjejakkan kaki ke Sunway Pyramid? pernah? belum lagi? baru nak pegi? ha.. disini ingin aku kongsi 5 SEBAB Kenapa anda perlu pergi ke Sunway Pyramid. eh, tapi bukan bila-bila masa tau. Ada masa tertentu saja yang sebab musabab yang akan di list kan sebentar lagi boleh diguna pakai. Mesti student Malaysia kat mesir kata " eleh, setakat Sunway Pyramid.. aku dah singgah Pyramid Sphinx lagi! apa barang Sunway ~". haha. kan kan kan? Apa-apa pun, lepas korang baca list ni baru korang tau mana lagi best. Sphinx atau Sunway. hehe

Di belakang tabir (P)

1:31 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

amat
statement tipu tu. I do read Mastika kalau terlalu bosan



Apa kabar semua?
Adik manis, abang kacak, pak cik mak cik, datuk datin dan nenek atok sekalian. Korang semua sihat walafiat?

IkanStim paid USD5k to advertise with Google (U)

3:41 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________


iklan yang pertama : "heard of this new song" www.ikanstim.com


can anyone explain to me how this could happen?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Through My Window | TM Tvc (U)

12:41 AM / Comments (8) / by Admin

_________________________________




sangat comel!

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Hi sayang (U)

10:02 PM / Comments (17) / by Admin

_________________________________

Entri yg agak panjang

once upon a time, there is a sepasang kekasih sms ing ..



lelaki: hi syg. ada bca blog i today?
perempuan: hi b. uhm? ur blog? ada new post ke?

lelaki: ala.. yup. ad post baru. i wrote about a song yg i dono whos the singer. lol
perempuan: la.. i tot it was about me. haha. what about it? i mean, ur latest entry

lelaki: i asked 4 my readers to help me la. n they only managed to get the lyric n the song title
perempuan: aik? so whos the singer?

lelaki: still dono. duh (-.-')
perempuan: whats the song title? myb i noe :)

lelaki: erm, through my window. tau tak?
perempuan: ohhhhhhhhhhhhhhhh!! lagu tuuuuuuuuu


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






i dono la b. hehe =p

lelaki: ... u jgn buat i mrh ok
perempuan: i was joking la! itu pun nak mengamuk. pasal lagu je pun..jgnla mrh syg :)

lelaki: yela2. so? u tau x?
perempuan: kejap ye. i mms u gamba band tu. surf kt net td



beep beep (bunyi mms masuk) lalu si lelaki membukak mms tersebut..



lelaki: wtfish?!! r u kidding me?
perempuan: uhm? kiddin mende. gamba ni je yg i jumpa..









lelaki: bagus xyah bg td.. ishhh
perempuan: i nk tolong je pun.. i jumpa kat web nih www ..dorg ad fb ngan fs gak

lelaki: aik? yeke? tp dorang tak mention nama band dorg?
perempuan: uhm.. mcm xde plak. u try usha la b . facebook , friendster .. add la dorg. u obses sgt kan

lelaki: aiyo, y r they so secretive? band gimmick eh?
perempuan: mungkin. asal u nk tau sgt psl band ni? sampai mrh2 org..

lelaki: la... jgn la mrajuk.. sory k? :) lagu depa best. layan~ u try la dgr. nk i mms?
perempuan: try test :)



beep beep (sekali lagi bunyi mms) tapi kali ni kat hp perempuan tu pulak




lelaki: dpt? amacam? best x?
perempuan: alamak. xdpt bukak la b. corrupt. xleh donlod kt tenet?

lelaki: aah kan. sng lg u dnlod kt tenet je. nah link www
perempuan: okay b, l8r i dnlod. im hungry. jom mamam. tp ur treat. sbb u mrh2 i :(

lelaki: yela2. hehe. thnx tolong carikan psl band tu
perempuan:
yeay! b's treat tonight! california grill k? saaaayang awak! :)))

lelaki: pisau cukur! lol. jom2.im starving jgk ni. ill fetch u in 10mins
perempuan:
c u soon ! hee


Di restoren.. ini perbualan normal ok. bukan sms


lelaki: order please.
waitress:
sorry, here u are (sambil menghulur menu) sorry lambat. (with a smile)

lelaki: it's ok. i would like a lamb chop with mashroom cravy and extra fries and vege
perempuan:
gimme lasagna and chips and spaghtetti bolognese with extra meat balls

lelaki: haha. u sure are starving.
perempuan:
hehe. give us iced root bir ok?

waitress: alright, i repeat ur order k, a lamb chop with mashroom cravy and extra fries and vege,
lasagna and chips and spaghtetti bolognese with extra meat balls. for drinks, iced root bir.

lelaki: yup. make it fast k. thanks (sambil bagi balik menu)
waitress: ok sir. err, you are the IkanStim blog writer right?

lelaki: huh? (tergamam seketika) yeah. how in the world did u know??
waitress:
im one of ur loyal readers actually. (shes blushing! and my hidung kembang kempis already.haha) btw, about the song u r searching for , its from Bunkface .

(refer this entri)

lelaki: eh? that through my window song? Bunkface? haha. really?? how did u know?
waitress: sam Bunkface is my ex school mate actually. i asked him about that song after u post about the mysterious song.

lelaki: really? wah.. such a famous friend u have. thanks for telling me (smiled braodly sebab bangga orang kenal.hahaha)
waitress: no biggies. dinner will be served in 10mins (senyum lagi)

lelaki: okay-okay (masih tersengih-sengih) hahaha.



waahh. bahagia hidup kalau begitu . haha. dialog ni hanya rekaan semata-mata ok?
mesti girl friend aku tertanya-tanya "sejak bila kami pernah dinner di california grill ni?" haha.



dah-dah. tak nak mengarut dah. nak bukak facebook jap. nak add Bunkface@Everyoneconnects Gimik nak lebih je Bunkface nih. single baru ada kat radio tapi nama band tak nak bagitau. eh, dorang ada friendster jugak. tapi, masih ada orang guna frienster ke sekarang ni? hoho



p/s- y am i writing in peninsular slang?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

Teka Teki Teka Teko (U)

7:17 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

Sayur atau buah apakah ini?


Klue: mempunyai kandungan potasium yg banyak (ceh, bukan susah sangat nak teka pun)



ni penulis sendiri tak pasti.. sama ada letak dalam tomyam atau dekat sup



Klue: air


Klue: Steve Jobs



Klue: CNY


Klue: pizza hut



Klue: Kabohidrat



Ceh, senang je pun nak teka. sibuk je letak Klue kan?




Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!