Blog tidak ada traffic? anda mahu ramai pengunjung?

7:51 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

salam
aku dah tau rahsia kenapa org suka lawat blog personal
sbb blog personal,
org cerita hal peribadi

kenapa org suka baca hal peribadi org?
sebab kita naturally busy body
dats y kita suka baca cerita - cerita dalam blog personal
kan? kan? kan?

ini pendapat aku la
kita suka gosip, blog gosip byk traffic

kita suka cerita politik, blog pasal politik byk visitor

aku sendiri suka blog personal
tapi individu tu kena la seorang yg best
kn?

CALVARY CONVENTION CENTER

9:16 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Salam, ni apa cerita ni?!
siapa2 yg tau pasal berita ni, komen ok
aku nk tau apaa crita CCC ni





apa yg aku faham melalui pembacaan aku, tempat ni hanyalah convention center.
xda gereja pun dalam tu. tapi,kenapa calvary convention center?
pls, siapa2 yg ada minda waras, (xkutuk pakatan rakyat membabi buta & xsokong pakatan rakyat melulu ) sila respon

semua yg berkaitan:

ccc1
ccc2
ccc3


ish,xkan kerajaan selangor luluskan projek ni?
xelok la, calvary ada convention center besar2 tgh bandar tu
kenapa x islam convention center ?

xplain plsssssss

Gay bangsat | Paris hilton sexy

10:01 AM / Comments (17) / by Admin

_________________________________

wahai gay gay sedunia, sempena tahun baru ini, bertaubatlah kamu sebelum lubang bontot mu itu berketuat sundal.

jgn la kmu bertebiat membuat kelab gay malaysia yg ternyata memalukan malaysia sebagai sebuah negara islam yg jelas nyata melarang hubungan sejenis

tahukah kamu gay adalah kaum yg dilaknat allah?

kamu itu kaum lut. kaum yg sudah di telan bumi. keluar lah dari kelompok songsang, kembali la kejalan yg lurus.

bg yg bukan gay, ni aku jumpa website kelab gay malaysia jahanam gay

yg gay, jgn kau ingat dorg ni savior kaum kau!



lebih baik engkau bernafsu terhadap paris hilton
dia kaya, lawa, kurus, dan sexy

bodoh btul jadi gay. itu nafsu saja, boleh di bentuk dan di kawal
berhijrah la dari gay ke straight
dari straight ke gay

eh silap

dari straight, jgn jadik gay

ps- mati la aku kena attack kaum gay lps ni

Hijriah dan Masihi

9:38 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

beza hijriah dan masihi ada banyak

tapi yg paling ketara ialah

sambutan tahun baru bagi kedua-dua jenis tahun tersebut

http://asaville.files.wordpress.com/2008/01/maal-hijrah.gif

kalau tahun baru hijriah, di sambut di masjid, ada yasin, doa tahun baru & akhir tahun, kenduri kecil kecilan , sembahyang berjemaah dan akan selesai lebih kurang jam 8.30 mlm di borneo dan 9.30 malam di tanah melayu.

keesokan pagi nya barulah sambutan di buat di dewan di isi dengan penyampaian anugerah kepada tokoh-tokoh yg berjasa kepada agama, nasyid, bacaan ayat suci al quran dan persembahan yg menyedarkan manusia .

anugerah ini diberikan utk memberi mereka semangat utk bekerja lebih dan menjadi lebih produktif berbanding tahun lepas di samping mendorong yg lain utk melipat ganda kan kerja-kerja memartabatkan islam.

happy new year 2008 #4 by mugley.

kalau tahun baru masihi, sambutannya di stadium atau padang terbuka. dah sambutan tahun MASIHI, mesti la tidak di buat di surau atau masjid .

sambutan tahun baru masihi biasanya ada persembahan artis, countdown,pertunjukan bunga api dan baaanyak lagi yg berorientasikan hiburan. mesti seronok-seronok sebab kita mahu sambut tahun baru!

yeaah! bestkan? sambutan akan selesai dalam kira-kira 12.30-1 pagi. biasanya kelab-kelab, pub dan bar juga akan penuh dengan pengunjung utk beramai-ramai buat countdown. paling tidak pun, ahli keluarga akan berkumpul beramai- ramai buat bbq , karoke, borak-borak .


apa yg menjadi harapan penulis blog ikanstim dan bisnesharian ini ialah, kalau boleh, jangan la di panjangkan sambutan tahun baru masihi tu. biasanya habis jam 1 atau lebih kan? sebolehnya, sambut saja di rumah dengan keluarga. tak payah la berkumpul d padang/stadium tu.

bahaya!

ada yg bergaduh sampai mati (sebab mabuk)
ada yg eksiden, pastu bergaduh sebab xpuas ati (dalam keadaan mabuk)
ada yg kena rogol
ada yg kena rompak! (mat-mat rempit tahan kereta malam-malam buta tu. dorang bertugas jaga trafik)
ada yg kena samun


nanti lebam mata mcm DSAI(dia xsambut new year kat stadium pun,tp mata lebam)


jaga diri ok.post ni di tulis berdasarkn pngalaman aku nih.semuanya benar2 berlaku
ps-kalau hukum sambut tahun baru masihi bg org islam, jgn tanya aku. tanya ustaz

Baju dan orang di sebalik tabir

11:43 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

betapa bosan nya malam ini
sampai hampir 3 post sehari aku buat
haha

btw, ni sedikit kronologi bagaimana 187 clothing boleh ujud. ( kalau korang pernah dgr pasal 187clothing la)

187 ni kalau cek kat wiki, ialah code untuk polis kat negeri mana entah bag kes pembunuhan.
187clothing ujud bukan kerana yang mengusahakan bisnes jual baju ni adalah pembunuh. TIDAK!

ianya ialah 18th July. 18/7

apa yg berlaku 18 july?
time tu 2003 (betulkan aku kalau silap)
18 july 03, kena denda beramai-ramai. ntah ada apa dgn denda tu. tp selepas kena denda, hubungan makin rapat n kami semakin obses dengan number 187

sebenarnya, 187 ni setau aku di suggestkn oleh FAHMIE . lepas kami kena denda, dia cek jam. pastu jam dia tulis 187 merangkap hari tu lah. patutnya july 18th. tp jam dia jam malaysia , tarikh dia tulis 18 7. haha

yg tu kisah lama time sekolah menengah tu. sekarang, kami masih rapat n masih obses dengan 187 yg kami sendiri xtau apa la motif number tu.haha



ok, ni sejarah 187CLOTHING. ekceli aku ada tulis pasal clothing ni dlu. klik

yg ni versi lebih detail

yg suggest idea utk berniaga jual baju dengan nama 187 ialah FARID. merangkap tukang blog ni lah. plannya memang nak berniaga saja dengan guna nama 187 sebagai brand.

sebenarnya, time kat sekolah dulu, 187 ni KONONNYA mcm pertubuhan kat asrama yg berkuasa . KONONNYA lah. padahal, kami bukan mafia pun. kalau kena rompak, takut jgk

jadi utk merobah persepsi junior especially, yg pandai-pandai label 187 ni samseng taik kucing sekolah, FARID came up with the idea "jadikan 187 ni empire business yg hebat"

so, sebagai permulaan, bisnes baju ni la yg dipilih :D

ish, malas pulak nk tulis..

ni list FRONT LINE 187 clothing yg bersama-sama menghidupkan clothing ni

mohd fahmie akmal - buat design,
muhamad firdaus abdul rahman - buat design,
ahmad farid sainuri - pemodal, buat design
faisal irshad harun - tukang kritik jgk
mohd sabree - tukang kritik n support melepak bersama di tapak jualan baju

Chomel kau sab!!

dan ada la beberapa konflik yg berlaku, antaranya FARID xbagi duit upah kawan-kawan beliau yg menyumbang buat design. tapi dah setel rasanya. . kitaran duit yg slow menyebabkan untung lambat utk dikenal pasti. tula ada yg xdapat duit .

187

kawan-kawan lain yg supportive gila, thanks!
oya, skg ni shah, jayz dah turut serta guna label 187 utk jual design dorang.
so, customer akan disaji dengan lepelbagaian design dari 187 pada masa akan dtg.

ANGKASAWAN, 187OFFICIAL LOGO,HXN [ LABUAN DO ROCKS! ]

p/s- aku sengaja tulis entri ni supaya aku ingat kenangan time muda-muda dulu. xkisah pun kalau xda org baca. haha

Baju baju, mari beli

9:23 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

setelah berpenat lelah mengusahakan industri percetakan baju selama setahun, ni la koleksi yg ada.. sgt sikit.. printer oh printer, kenapa la kau bz sgt?



2007-2008

sepatutnya, customer 187 dah boleh beli koleksi yg ni disember 08. tapi sebab masalah dengan printer, habuk pun tarak.. satu design saja jalan

disember

ni la design yg jalan tu


ni sepatutnya korang dapat beli january 09, tapi semuanya dah terlewat selama sebulan.kemungkinan besar, bulan 3 bgitu baru ada production.. aduh..

january

apa-apa pun, duit mesti trus masuk poket! yeahh

Free alarm system!

8:54 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Tell your spouse, your children, your neighbors, your parents your Dr office, the check-out girl at the market, everyone you meet.

Put your car keys beside your bed at night. If you hear a noise outside your home or someone trying to get in your house, just press the panic button for your car. The alarm will be set off, and the horn will continue to sound until either you turn it off or the car battery dies.

This tip came from a neighborhood watch coordinator. Next time you come home for the night and you start to put your keys away, think of this:

It's a security alarm system that you probably already have and requires no installation. Test it. It will go off from most everywhere inside your house and will keep honking until your battery runs down or until you reset it with the button on the key fob chain. It works if you park in your driveway or garage If your car alarm goes off when someone is trying to break in your house, odds are the burglar/rapist won't stick around... <>

After a few seconds all the neighbors will be looking out their windows to see who is out there and sure enough the criminal won't want that. And remember to carry your keys while walking to your car in a parking lot. The alarm can work the same way there ....

This is something that should really be shared with everyone. Maybe it could save a life or a sexual abuse crime.

P.S.:
I am sending this to everyone I know because I think it is fantastic. Would also be useful for any emergency, such as a heart attack, where you can't reach a phone. A lady has suggested to her husband that he carry his car keys with him in case he falls outside and she doesn't hear him. He can activate the car alarm and then she'll know there's a problem.

Please pass this on even IF you've read it before. It's a reminder.

Exchange link program

8:32 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

u link me
i link u
we be a happy blogger
with a lot of traffic and big money from nuffnang too
say u will link me yeah!

wth?

yea yea, do tell me u link me, ill ASAP link u back
ive lost my links list bcos of editing my blog template
duh.

Sorry!

6:02 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

hi semua, due to technical mistakes while doing template editing, ive lost my links list. sory all.

sabah oh sabah

12:07 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


dewan bandaraya kota kinabalu

salam

pagi tadi pergi ke pasar besar kota kinabalu. fyi, skg pasar tu kena renovate. so ada DBKK bangunkan pasar sementara dekat parking lot pasar besar tu.
yeah!
baaaaanyak ikan


tenggiri, temanong,bawal etc etc

jom ke sabah


dan ikan-ikan yg murah dan fresh dari ladang
dan juga gunung kinabalu yg tinggi





tenggiri, 15ringgit sekilo


ketam idup. tidak tau harga nya


udang apa ni ah?xingat 12rgt sekilo

kamu tau ka macamna nak bezakan udang kolam ( yg diternak ) dengan udang laut?
udang kolam, kaler dia itam xgelap dan isi nya xmelekat dengan kulit + kurang manis

tadi ada udang tiger, 36 ringgt sekilo

pembeli: berapa ni?
penjual ikan: 15ringgit kak

apa mksud dia 15 rgt? bagi yg xpernah ke pasar, memang xfaham. kalau yg lebih bengap, mesti di sangka nya 15rgt seekor, padahal sekilo

kalau maw borong kubis, bole p kundasang. di sana ada kubis terbang!



tukartiub | PPSMI | BAHASA MELAYU

6:03 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________

SALAM,
kenapa aku tulis post kali ni dengan tajuk tukartiub | PPSMI | BAHASA MELAYU?

pertama, aku akan tulis entri ni dengan cara penulisan tukartiub.blogspot.com

kedua, aku xpuas ati la dengan PPSMI ni

ketiga, apa nasib bahasa melayu nanti?





KUALA LUMPUR: Kementerian Pelajaran akan membuat satu keputusan rasional berhubung masa depan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains serta Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI).

Menterinya, Datuk Hishammuddin Hussein, berkata kementeriannya selama ini banyak memberi ruan, termasuk menganjurkan persidangan meja bulat kepada orang ramai serta pihak terbabit dalam mengemukakan pandangan masing-masing berhubung PPSMI dan pihaknya menghargai setiap perkara dikemukakan.

“Kita terbuka kepada semua pandangan malah perbincangan meja bulat yang kita anjurkan memberi ruang kepada semua pihak menyuarakan pandangan mereka berhubung masa depan PPSMI,” katanya kepada Berita Harian, semalam.

Beliau kini berada di Oslo, Norway, menghadiri mesyuarat Lembaga Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unesco).

Hishammuddin berkata demikian sebagai mengulas reaksi berbeza di kalangan tokoh akademik serta kesatuan perguruan berhubung tujuh pilihan dirumuskan Persidangan Meja Bulat PPSMI, kelmarin.

Sesetengah mereka mahu penggunaan bahasa Melayu dikembalikan, manakala ada pula yang mahu PPSMI diteruskan bagi memastikan generasi baru negara mampu berdaya saing pada peringkat global.

PPSMI yang bermatlamat meningkatkan kecekapan pelajar sekolah rendah dalam bahasa Inggeris dimulakan dengan projek perintis lima tahun pada 2003.


betul ke kita akan lebih mudah bersaing di peringkat global kalau belajar sains dan matematik dalam bahsa inggeris?

mcmna nak bersaing peringkat global kalau test sains peringkat kelas pun dah fail!


kenapa anak hishamudin tak skolah kat malaysia? napa antar ke luar negara?xpercaya dengan sistem yg dibuat sendiri?

tepuk dada tanya iman

bahasa melayu tidak akan jadi bahasa ilmu malah akan jadi bahasa kedua.
mana UMNO? perjuangkan isu ni!

hidup bahasa melayu!
bahasa jiwa bangsa


how cool kennysia is?

5:10 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

i was sitting on my bed, surfing the net.
and i saw my blog friend sotchai linked kennysia with : kennysia- "everyone read it."

isnt cool?
a personal blog, but has tons of traffic per day.
i used to hate personal blog as i said it is lame to write about ur personal things for public reading.
somehow, kenny changed my perception 360

i just read his recent entry and during that time, there are 200++ people is readung his blog!
it was 5.22pm malaysia time.

and his recent post got 200++ comments

do u know what did he wrote?
his feeling ( he shares his feeling and recent life of being single ) + pics

he is way too cool
kenny, nk autograph boleh?

Xmas on 7th jan?

9:44 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

i was watching Buletin utama ( malaysia's 8pm news ) on tv3 while eating my mom's ayam masak oyster.

buletin utama is reporting the xmas celebration all around the world, and i wondering why is xmas celebration in russia is on 7th jan. not 25th disember?

the report says that orthodox christian celebrate it on 7th jan.
rc, sda, etc celebrate it on 25th dis

any explaination? i just want to know. gain more knowledge :)

sabah oh sabah part ii

8:08 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

jarang-jarang aku post dua entry sekali kn?
bosan bah

tau ka aku tgh dgr lagu imran ajmain skg?haha
donlod d ares
sblum tu dgr lagu agnes monica- matahariku

mcm gay kn?

haha

di sini aku list kn benda2 yg berkait dgn sabah

BORNEO UTARA
- STUFF yg cool dari sabahan utk malaysia! ( di usahakn oleh en alvin )
BORNEON POP - STUFF yg cool dari sabahan utk malaysia jgk! ( di usahakn oleh en bari)
187Clothing - Ada sehelai baju yg berkonsekan sabahan. ( di usahakan oleh mr farid )
POP RINA - STUFF utk ladies yg sgt femes . slalu kluar rncgn renjis ka astro ( di usahakn oleh cik alam )
SIRI SKETSA DARI SABAH - VIDEOs paling siooooooook dari budak2 sabah. kiut ni

nanti kalau ada yg best,aku update. kalau kmu tau mana2 yg best, gtau aku ok

sabah oh sabah

7:42 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


kedai jahit asnuri di putatan
kamu tau apa itu tapuk?
tapuk = sembunyi

BISNESHARIAN.BLOGSPOT.COM

smoke kills?

3:31 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

this post was copypasted from :weird asia news

Smoking is considered a potentially fatal habit, but what about not smoking? Could that be lethal as well?

Well, that was the result for a Malaysian couple that were beaten to death by four close family members in a ritual apparently intended to help one of them stop smoking.


no-smoking Couple Beaten to Death in Order to Stop Smoking picture


Ku Chin Wah, the head of the police crime investigation department in the Malaysian capital said:

Their heads were smashed on a table, and the couple was beaten with broomsticks and motorbike helmets at the house of a family member in Kuala Lumpur.

The couples 14-year-old daughter was also injured and taken to hospital. One of the couples sons and three other relatives remain in custody, and according to police, four others have been released.

Mohamed Ibrahim Kader Mydin, 47, and his wife, Rosina Mydin Pillay, 41, never expected the reception they got when they arrived at a family members home for a visit. They were there to honor the celebrations marking the end of fasting during the Muslim month of Ramadan but were given the death penalty instead.

Mohamed Ibrahim was trying to give up cigarettes and his wife had a liver ailment. They trusted the relative who suggested that the couple undergo a ritual, which involved all family members joining forces to beat up the couple to rid them of their ailments.

Considering that the couple is now dead, it looks like the family plan to stop smoking and get rid of liver ailments really did work, didnt it?


xpaham sgt apa sebnarnya yg berlaku

tapi kalau semua orang xmerokok, lebih banyak benda baik atau benda buruk yg akan berlaku?

aku rsa, lbih byk benda buruk akan berlaku. what do u think?

p/s- mengenang kan nasib diri yg mnjadi second smoker dlm kalangan kawan2..mesti aku mati dlu dari kawan2 aku ni..


btw: BLOG UTK BERBICARA TENTANG BISNES DI USIA MUDA : BISNES HARIAN

hanpeiling with her sex related posts.

10:06 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


post copypasted from hanpeiling





Some Rallies Are Worth Attending
We have no idea what the above protest or gathering was for, but we do know all the girls in attendance felt obligated to appear at half-mast.
A moment of silence please…Edit: A Weird Asia News reader has indicated that this “it’s just a typical check by the teacher there to make sure that u wear underwear when u go to school so u don’t get harass when you wear short skirt”

Adapted from: http://www.weirdasianews.com/2008/11/22/rallys-worth-attending/


wth??

wear longer skirts la wei

not make sense at all la wearing mini skirt.

is it too hot?

FOTO MAJLIS NIKAH MAWI EKIN

12:37 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

xda duit nk kawin?
maw kaya mcm mawi?
ikutla AF
haha
ni blog ttg bisnes Bisnesharian






























































Rojak buah | rojak mee | pesembur | Gado-gado | pecal

5:59 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

tajuk post tidak berkaitan pun dgn post kali ini

msti korg hairan knapa aku ttp update jgk IKAN STIM ni walaupn dah ada blog BISNES HARIAN.
Sbb, BISNES HARIAN blum ada income lg. wlupun registered dgn NUFFNANG, dia blum generate income lg.

lg pun umur dia blum sbulan. dats y blm ada income mnurut izzataziz. apa yg membengangkan diriku ialah HADIO bukan nama sebenar, telah mendahului pnpatan nuffnang ku sbyk 2kali ganda sdgkn aku yg start dlu join nuffnang!

Nk xnk,update jela blog ni..lgpun campaign NIKE n CELCOM UOX ni bg byk duit jgk

yg NIKE tu, xtau nk komen sbb aku x tgk bola n kaki bangku. korg tnya la aku sapa goal keeper arsenal

aku XTAU

CELCOM UOX ni, plan utk budak2 skolah-universiti. had umur smpai 25 shj
bagi sesiapa yg dah berumur 25 tahun, bolehla ambil CELCOM BLUE. (Menyediakan 100gb video berformat 3gp berunsur lucah) jk. CELCOM BLUE aku xtau sgt, dorg kata murah.

NTAHLA. nk tau lebih lnjut psl idea bisnes? layari BISNES HARIAN

tp CELCOM UOX ni ada airtime smpai umur user tu 25thun,
andai kata korg reg umur 20, pada thun 2008, bila korg cek balance, tarikh tempoh tamat adalah xx/xx/2013

Rate CELCOM UOX ialah 15sen flat rate.
6 sen per sms kpd rangkaian lain selain celcom
1sen per sms utk celcom-celcom
1/2 sen per sms utk uox-uox (8PAX SHJ) 6 pax xmain laa

PROMO HABIS-HBISAN KN?
sbb celcom byr aku hmpir 100-250k utk promo ni

LAWATI BISNES HARIAN! blog kedua owner IKANSTIM

boleh x aku buat 10 blog? stiap blog traffic sharai 20. jadi ada 200 UNIQUE VISITOR SEHARI
haha

BISNES HARIAN ONLINE


WEI CELCOM! BYR LA LBIH CKIT KALI NI! MCM NIKE BYAR AKUUUU

Evolution of dance change the utube world

7:31 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Laipply is a comedian and motivational speaker from Cleveland, Ohio. The video shows him dancing a six-minute routine encompassing 32 songs spanning more than 50 years of music and dance. In many ways this is your typical YouTube video - a funny, goofy, short and clever video, in this case uploaded by and starring a professional comedian. -readwriteweb.com

107 Million views. It's had 267k comments

The comments for this video are still going strong today it's been favorited 451k times


visit http://bisnesharian.blogspot.com/

most googled words and its countries

11:32 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

"Jihad'' - Morocco, Indonesia, Pakistan

"Terrorism'' - Pakistan, Philippines, Australia

"Hangover'' - Ireland, United Kingdom, United States

"Burrito'' - United States, Argentina, Canada

"Iraq'' - United States, Australia, Canada

"Taliban'' - Pakistan, Australia, Canada

"Tom Cruise'' - Canada, United States, Australia

"Britney Spears'' - Mexico, Venezuela, Canada

"Homosexual'' - Philippines, Chile, Venezuela

"Love'' - Phillipines, Austrlalia, United States

"Botox'' - Australia, United States, United Kingdom

"Viagra'' - Italy, United Kindgom, Germany

"David Beckham'' - Venezuela, United Kingdom, Mexico

"Kate Moss'' - Ireland, United Kingdom, Sweden

"Dolly Buster'' - Czech Republic, Austria, Slovakia

"Car bomb'' - Australia, United States, Canada

"Marijuana'' - Canada, United States, Australia

"IAEA'' - Austria, Pakistan, Iran

"ikan stim" - malaysia


yg last tu aku tipu
ahaha

dont forget to visit my 2nd blog
http://bisnesharian.blogspot.com/

NIKE JUST DUIT!

9:09 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

http://img403.imageshack.us/img403/7943/nikemalaysia2007wallpapmm8.jpg

Hebat xhebat iklan nike kat bwh ni.
klau kmu klik, dia blh bg duit kat aku
mmg just duit la..

blog ni smkin mgarut kn?
tp nike pnya iklan kt bwh ni mmg best
NIKE yg taja skuad bola malaysia tuu
yg kalah slalu tuu

NIKE mmg ternaik!
cuba try test klik iklan nike nih
(tgk2 dh tukar iklan.malunya akuu)

SEPERTI BIASA:
LAWAATI BLOG KEDUA SAYA!
http://bisnesharian.blogspot.com/

Jom beli-beli

11:42 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


cuti ni, sapa yg nk cari aku, aku ada kat sembulan
dkt blkg restoren sutera bayu. jadi bos yg xbduit.
haha

Sabah oh sabah (U)

6:40 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________



on my way pegi jumpa kwn kat kk .bus tbalik.mamat yg kapal bdrah xnmpak

klau korg nmpak apa kat bulatan merah tu, itu adalah billboard plg bsr kat tgh kk.ada org sewa ruangan tu utk bgtau dorg dh kawin. klau smgu mungkin dlm 10-15k la bayaran nya tu
susah jg klau kaya sgt ni kn?


dah singgah blog baru?

http://bisnesharian.blogspot.com/

bush kena umban kasut.wakakaka.harp2 org iraq tu xdi apa2 kn




How cool r u?

7:38 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________


There is a local clothing line that has such a wonderful msg in their brand tag
(ull find this if u buy one of 187clothing tees) cool eh?

iksn stim is probably the only menu that has quality control at SABILAH RESTAURANT, TRONOH. cool eh?


KERORO gunso is soooo best.haha. cool eh?


HUMMER in sabah! SL 32 is from tawau. yaka? xpasti plak
cool eh?

nmpak sgt xda bnda nk tulis.haha
sgt pnat bru pulang pulau sapi
do visit my 2nd blog at
bisnes harian online
free business ideas and free ebooks!

migrating to my new blog

8:47 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

erm, actually i dont have any pics to share with u guys today.. have u visited my new blog?
its my personal writing on business and money.

what else to say ah..
oya, im going to sapi island tomorrow to sun bath. haha

anyone here is a gay?
u shall burn in hell

MY NEW BLOG:
bisnes harian online

MY NEW BLOG!

12:55 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

a lot of infos on money, getting money and earning money and also business idea
its now a blog that teach u on becoming a millionaire ah..


mcm brita harian plak kn?haha

todays post :get a scholarship
description: Infos on higher education and things to do this holiday? this is the right place.its for
15-17 YEARS OLD MALAYSIAN STUDENTS


An apple a day ,keep microsoft away

12:14 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

heiyo
i got this from a blogger friend,CATHY .
i found this info is important,so i asked her to let me re post her post in my blog
somehow,
its weird rite? bcos my post this time didnt has the "warning: viewer discretion are advised" sign. haha







"Be Careful while eating apples.

Please DO NOT eat the skin of the apple because it's coated with wax. Please Please Please... Do Not spoil ur body..Please, I beg ur pardon. Check before you eat most of the fruits. WAX is being used as preservation purposes and then cold stored. You might be surprised especially apples from USA and other parts are more than one year old, though it would look fresh. Because wax is coated preventing bacteria to enter. So it does not get dry.

Please Eat Apples after taking the wax as demonstrated. "

Holiday in Paris

11:32 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


heiyo
cuti sem yg bosan
keroro gunso pun dh hbs tgk
trau ma btul la..mcm dororo trau ma switch on!
sapa2 yg minat keroro gunso,gtau aku ok
bole jgk kongc2 crita
haha


ni la aktiviti msa cuti aku sbg peng upload gmbar xsenonoh kat blog ni



tgk muka awek sndri yg kiut(nk jumpa xdpt..jauh kn) + download lagu2 spt sweet as revnge and killing me inside




blajar berckap mandarin,haha.aku tau 2 3 ayat saja. my ben is my lao shi. ke ai lao shi.hoho




menjual amanah saham bagai org gila sbb hrga sham dah jtuh.smua org nk beli amanah saham
stakat ni bru 5k ++ org mlabur..komisen? 80++ saja..
nk beli saham?skg tgh murah ni. contact la

spt biasa,
Warning: viewer discretion are advised

sambungan pics dari yg kt bwh tu







para pnunggang moto, pmandu motokar, sila la berhati-hati dan jgn pentingkan dir ats jlan raya tu
behemat la ckit weyhh!



1/2

8:40 PM / Comments (1) / by Admin

_________________________________



heiyo
uploaded new pics.
fyi readers, most of my pics taken in malaysia.
road kills
seperti biasa,
Warning: viewer discretion are advised








do u want to know how to cut ur body into two but still breathing?
ask him:



i hope james randi can explain how copperfield done this trick.




Hari raya aidiladha 08

8:23 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

seperti biasa,
Warning: viewer discretion are advised

cuti sem yg agak panjang ni membosankan.
sesiapa yg nk blk kmpung nanti, tolong drive/tunggang dgn cermat.
budak2 spm, njoy ur longest holiday in ur whole life.haha
btw,apa smbungan bourne ultimatum?

tips blk kmpung dari chua soi lek

- jgn follow kreta dpn tmlpau dkt
-time hujan, jgn drive laju sgt (tkut brek xmkn sgt n terbabas)
-dcide nk p lorong kanan/kiri dgn cpt dan tidak dibuat dlm keadaan klm kbut
-bca la doa "bismillah hil lazi, la ya dhurru maa's mihi, shai un fil ardhi. walaa fissa ma i, wahuawassami u'l alim." bila memulakn perjalanan.
-pasti kn kreta tu dilindungi. (beli polisi insuran ok/ contact sya utk renew or beli insuran)
-klau tdo hotel,pastikan xda cctv d selit kat hotel tu
-pastikan bini anda pemaaf spt bini beliau jika hndak berskandal
-pesakit darah tinggi, jgn mkn daging byk sgt












Terasa pulak raya haji mkn dkt tgk daging2, ya tuhan matikan la aku dlm keaddan yg elok. amin.
apa kaitan chua soi lek dgn blog ni? ketuanan melayu?ikuti kisah slnjut nya mgu dpn