belasah awek | rihanna jadi ikan piranha

8:24 AM / Comments (1) / by Admin

_________________________________



aduh. sakitnya abg chris brown

oya, dunia semakin panas.
jadi, plastik bags, sila kurangkan penggunannya
kalau xperlu bag plastik, bg tau cashier. saya tak perlukan bag plastik
sejuk kan dunia!
tapi tronoh akan tetap panas macam padang pasir
sapa-sapa budak spm nak masuk UTP?
pls dont ask me what utp is.
cari kat entri pasal utp

Serangan beruang yang comel

2:43 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

apa yang akan berlaku jika anda di serang beruang yg bulu nya putih mcm model fresh and white?


khemah yg hancur koyak rabak



beruang yg mati sbb ditembak oleh sesiapa yg berniat nak menyelamatkan anda



kepala yg robek sikit



badan yg calar balar


last but not least..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


kaki yg rabak






employee as company assets?

7:21 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

http://technofied.i.ph/photo/d/106-1/Employee+of+the+Month.jpg

if an employee is not a liability, it is an asset.

asset need to be liquid.
is human has high liquidity?
liquidity means it can be converted into cash
can u be converted into cash?
for how much?
human exploitation not only happened in the sex industry.
but also in any workplace and business environment.

haha

btw, im predicting that gold price will decrease till friday and after that it'll increase a bit for a few days. i cant figure it out when will it increase drastically .anyone?

Budak lelaki 13 tahun melakukan seks dengan teman wanita 15 tahun

11:42 AM / Comments (14) / by Admin

_________________________________


BOY dad Alfie Patten yesterday admitted he does not know how much nappies cost — but said: “I think it’s a lot.”



Britain- Alfie Patten, 13 tahun dianugerahkan bayi perempuan,maisie Roxanne hasil melakukan hubungan seks bersama teman wanita beliau yang berumur 15 tahun, Chantelle Steadman.

bayangkan budak form 1, LELAKI, dah jadi ayah. mungkin kita akan respon, ala..orang putih,
umur 13 tahun dah besar dah. tapi masalahnya disini, korang tengok la muka budak 13 tahun ni!

difahamkan, dorang melakukan hubungan seks tanpa perlindungan ketika berumur 12 tahun. wah..budak darjah 6 tuuuuuuuuuu. yang budak perempuan 15 tahun tu nampak mcm 30 tahun kan?


Little family ... Alfie, Chantelle and baby Maisie
sumber: thesun.co.uk

kalau perempuan umur 15 tahun, kira normal la kan? tapi budak 13 tahun is abnormal.
kat britain dah berlaku. kat malaysia bila lagi? kah kah kah <-- gelak tukar tiub. ni berlaku kat britain nih. sex education punya budget saja dah berjuta pound.

so, kita perlu edar free kondom?

The baby father ... Alfie Patten with little Maisie
ayah bayi ni lagi kiut dari bayi tu kan?

cerita lebih lanjut di thestar.co.uk

Apakah itu UTP? | Universtiti Teknologi Petronas

4:51 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Kebanyakan orang awam tidak pernah mengenali apakah itu UTP. bila ditanya, "kamu study di mana? " saya study kat UTP.lantas, di tanya lagi "UTP tu apa?" (wth?! di dalam hati..biar betul ko tak tau?)

Universiti Teknologi PETRONAS. jawab ku tenang.."ooo.. PETRONAS dah ada universtiti ka?elok la tu"

kami yg study kat UTP ni sebenarnya sedikit hairan. kenapa ramai sangat yg tak tau pasal UTP? kami ingat, U kami ni feymes. haha. bagi kebnyakan student MRSM, ( jangan kata MRSM pun anda tidak familiar) menjadi pelajar UTP merupakan satu kejayaan. so, budak -budak MRSM tak akan berasa janggal apabila mendengar U, T, P.

kalau nk tau pasal uni ni, sila lah ke website uni. disini aku sertakan sedikit paparan imej sekitar UTP.



dewan chanselor yang canggih


main entrance


sport complex yg old school



academic complex yg futuristic dalam taman



chanselor complex


kredit kepada tukang share gambar ni kat file sharing UTP. walaupun gambar-gambar ni nampak hebat dan gah, untuk sesiapa yg baru masuk, dan masih dalam foundation, kelas anda bukan dekat tempat-tempat canggih ni. ada bangunan lama USM yang digunkan utk budak-budak foundation. UTP ni dibangunkan atas tapak lama USM. tula ada banyak bangunan USM kat UTP.

babi kepala manusia | siapa babi negara!

6:40 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________


saja nak share pic ni. jumpa kat file sharing.kalau ada info. tinggalkan komen ok

Lelaki pelik?

6:24 PM / Comments (16) / by Admin

_________________________________


Lelaki menjadi pelik bila..
-valid utk lelaki melayu tipikal yg tinggal di semenanjung shj

  1. tak tengok bola
  2. tak main bola
  3. tak tahu menahu pasal bola
  4. tak tahu main bola
  5. tak cek segmen sukan bila mana ada newspaper ada di depan mata
  6. tak tahu menunggang motor
  7. tak tahu pakai kain pelikat
  8. tak tahu apa-apa pasal politik
  9. tak berminat langsung dengan wanita
  10. sikat rambut melampau kemas (dapat bayangkan?)
  11. pakai perfume melampau kuat (sampai boleh pening dibuatnya)
  12. obses melampau terhadap artis
  13. pakai baju ketat melampau
  14. bercakap melampau lembut (Aww~)
  15. shave bulu buluan secara melampau. haha
  16. beli perfume yg berbau feminin
  17. beli g-string??
  18. beli tisu khas utk lap sebum di muka
  19. beli satu set penjagaan muka
  20. beli kasut jimmy choo
  21. beli apa yg ricky martin, enrique, jonas brothers beli
  22. beli fair and lovely
  23. beli cd rihanna dan katy perry

p.s- wajarkah kita melabel org "pelik"? banyak faktor yg menyebabkan seseorang tidak minat bola sepak, obses dengan penjagaan muka dan memakai fair and lovely etc etc. jadi, adakah patut anda melabel seseorang itu pelik?

p.s.s- kalau pelik pun, apa salahnya menjadi pelik? lain dari yg lain is cool. jangan jadi gay jela.


I have a 1.5 million Ringgit business idea

2:03 AM / Comments (9) / by Admin

_________________________________



Anyone interested? im selling it for RM1.25 million
promotional price.
and im serious




Blog vs Social networking site

1:31 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Ekceli, apa motif buat blog? dan apa motif nya mempunnyai akaun friendster/ms/fb/hi5/tag?

dari pandangan alam aku sebagai penulis blog ini, tujuan aku berblog adalah utk duit dan jgk untuk melakukan provokasi barangkali? . tp makin lama aku berblog, aku dah rasa blog ni boleh jadi diary maya. nanti dah busy dengan kerjaya, dah tua sikit , maybe dah beranak pinak , boleh la aku menyingkap kembali apa yg telah aku tulis . antaranya "gigi geraham bongsu" , "industri tee print sendiri", "keroro gunso" dsbg.


utk akaun friendster pulak, aku buat sebab ikut trend masa tu. haha. skg ni, fs tempat utk share gambar. tunjuk kat family and ben . jadi, kita perlu lah ada kedua-dua nya sekali kan?

walau bagaimanapun, bagi yg menggunakan social networking site eg. fs/ms/fb untuk berkenal-kenal, mungkin itu medium yg sesuai-lah. sebab memang itulah motif social networking site. kalau nak berkenal-kenal kat blog ni, payah sikit. unless, penulisan memang best tahap cipan.

tapi, bagi aku, kalau guna fs/ms/fb utk bagitau updates pasal hidup kamu, rasanya, blog lagi sesuai utk digunakan. kan? kan?



sebolehnya, jangan la buat blog menggunakan blog yg disediakan oleh fs/ms or mana-mana social networking site lah. its nit cool. and kadang-kadang lembab.

so apa motif nya entri ini?

gunalah blog, dan berblog lah. ull be part of the information available on the net. bila kita tulis entri pasal "ada apa dengan bloggers?" , secara tak langsung, ada pembaca yg mendapat sedikit info dari blog kita. (ini utk blog bukan peribadi lah)

ps- apakah akan berlaku rusuhan di perak?

MB perak yang baru Dr Zambry Abd Kadir | kerajaan HARAM perak | apa tindakan Ir Nizar?

10:57 PM / Comments (1) / by Admin

_________________________________

kerajaFeb 6, 09 3:59pm

Pangkor state representative Dr Zambry Abd Kadir was today sworn in at 4pm by the Sultan of Perak as the new menteri besar as tear gas choked thousands of protesters near the palace.

Ir Nizar masih MB perak atau tidak? | Najib takut hadapi pilihanraya?

12:20 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

salam

akhirnya , negeri yg kini aku diami menghadapi situasi politik yg terumbang ambing. hapekejaddahnya anak-anak merempit dikala ibu bpaa mereka beredngkur di rumah?!
bg sesiapa yg tidak tahu menahu apa yg berlaku di perak, baca entri sebelum entri ini

Rentetan pagi seorang MB 6Feb Ipoh ( di petik dari malaysiakini )

9.30 pagi: Anggota exco negeri Pakatan Rakyat berkumpul di kediaman rasmi menteri besar.

9.40 pagi: Nizar, yang berpakaian Melayu berwarna hijau dan barisan exco tiba di bangunan SUK. Pada mulanya pintu ditutup, selepas menemui pengawal, mereka dibenarkan masuk.

Nizar terus ke pejabatnya tetapi mendapati ia telah dikosongkan.

10.15 pagi: Nizar dan anggota exco mengadakan sidang akhbar sebelum ia diganggu oleh Abdul Rahman dan Azisman.

Abdul Rahman dengan kasar mengarahkan wartawan supaya meninggalkan bilik tersebut.

Exco kanan kerajaan negeri, Ngeh Koo Han kedengaran memberitahu Azisman supaya mematuhi prosedur.

10.20 pagi: Nizar dan anggota exco berkereta keluar dari pejabat SUK, balik ke kediaman rasminya.

10.45 pagi: Ketua Polis Perak, Datuk Zulkifli Ahmad berkata polis telah mengawal pejabat SUK atas permintaan setiausaha kerajaan negeri.


Reaksi rakyat?

Satu perhimpunan besar menyokong Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin akan diadakan di Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar selepas solat Jumaat. -malaysiakini

Semua penyokong PAKATAN RAKYAT diminta memasang dan menyalakan
lampu kereta bermula jam 12.00 tengah hari Jumaat 6hb Februari 2009.
- tukartiub

Kenapa tidak mahu BN?

pakatan ipoh rally 050209 bannersPetikan kenyataan media dari pejabat sultan perak:

Yang Amat Berhormat Datuk Seri Mohd Najib memaklumkan bahawa Barisan Nasional dan penyokong-penyokongnya kini yang terdiri daripada 31 orang ahli Dewan Negeri telah menguasai majoriti di kalangan ahli-ahli Dewan Negeri.

3 adun yg keluar PR tu tidak lagi memegan jawatan adun. jadi org ramai tidak menerima BN sg majoriti.


petikan surat MB Ir nizar kepada sultan:
2. Jumlah Ahli Dewan Undangan Negeri Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional adalah sama iaitu 28 orang. Adalah kurang tepat andaian Barisan Nasional mempunyai majoriti. YB Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Perak telah memutuskan bahawa Adun bagi kawasan Behrang, Changkat Jering dan Jelapang bukan lagi Adun. YB Yang Dipertua Dewan Undangan

Cara yg betul untuk ambil alih kuasa ialah:

"hanya ada dua cara untuk menguji sokongan terhadap kerajaan Pakatan Rakyat itu - pillihanraya negeri atau usul tidak percaya di Dewan Undangan Negeri (DUN)." - blog Ku Li

Kesimpulan

1) pakatan rakyat perlu menang dengan majoriti yg lebih besar utk election akan datang
2) Najib and the gang takut utk hadapi pilihanraya
3) perlembagaan adalah satu benda yg boleh di gubah sesuka hati
4) tahniah najib!
5) semestinya ramai ahli umno tidak bersetuju tindakan rakan seperjuangan mereka nih

Perak dalam kekalutan? | Sultan atau suara rakyat?

3:12 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Dalam pukul 11.40 mlm 5feb, aku bersama rakan-rakan keluar tgk wayang. PINK PANTHER 2. ntah kenapa kawan-kawan beriya-iya nk tgk wayang tuh

dan dalam perjalanan ke ipoh, ada roadblock. ada jgk kereta polis menutup a few jalan. bayangkan jalan besar, polis park kereta dorang tgh-tgh jalan. xnk bagi org masuk jalan tu

kami yg jarang baca news paper atau pun news kat tenet (sebab tenet utp lmbab sgt. kecuali tgh malam @ awal pagi), membuat kesimpulan " mungkin ada kerabat di raja yg nak berpoya-poya di club kot". begitu lame sekali tohmahan tersebut kan?

rupa-rupanya, pakatan rakyat buat perhimpunan SELAMATKAN KERAJAAN PR PERAK. 10 pm- 12 am. padanlah polis block jalan. perhimpunan tu di buat kat rumah MB. mungkin jalan-jalan tu adalah jalan ke rumah MB la kot.

harap-harap keputusan utk mengadakan pilihanraya di buat utk menetukan siapa memerintah perak.

aku sokong mana-mana yg beli blog ikanstim aku dgn harga RM15 juta, cash.

kepada rakan pembaca yg mungkin tidak tahu langsung apa yg terjadi kat perak, ni ceritanya.

dalam adun perak skg, ada 28 org ahli adun dari PR, dan 28 org ahli adun BN gara-gara dua YB pakatan rakyat keluar parti. jadi skg ni berlaku la perebutan kuasa antara dua ni



setakat ni masih MB nizar yg memimpin perak. tp rasanya, akan di adakan pilihan raya utk menentukan siapa yg berkuasa di perak

kita tunggu dan lihat..
eh, mahasiswa dah boleh terlibat secara langsung dalam politik kan?

Eksiden ngeri 18sg | berhati-hati time cuti thaipusam

6:46 PM / Comments (5) / by Admin

_________________________________

XPLICIT CONTENT .PLS PRESS ALT+F4 IF UR UNDER 18 OR SUFFER FROM ANY HEART PROBLEMS
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


apakah benda ini?


tidaaaaaaaak

more pics? klik kat entri yg dulu-dulu.


Kerajaan pakatan rakyat perak tumbang? | BN perintah perak

2:08 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

KUALA LUMPUR, 4 Feb (Hrkh) -Rakyat khususnya di negeri Perak diingatkan agar jangan terpedaya dan tertipu dengan dakyah-dakyah dan maklumat yang sengaja diputar-belitkan oleh media ketika ini dalam isu yang melanda negeri tersebut.

Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa semasa menghubungi Harakahdaily sebentar tadi memaklumkan bahawa, rakyat khususnya penyokong PAS dan pendokong Pakatan Rakyat tidak terpengaruh dengan khabar-khabar angin yang disebarkan oleh media milik Barisan Nasional (BN).

"Kita minta ahli-ahli PAS dan pendokong Pakatan Rakyat bertenang. Kerajaan masih sah seperti yang dimaklumkan MB Perak.

"Jangan dengar khabar-khabar angin dan propaganda media yang digambarkan seolah-olah Perak kini tidak menentu dan huru-hara,"jelasnya yang menerima puluhan SMS dan panggilan yang mengkhabarkannya mengenai ketidaktentuan di Perak.

Menurutnya, maklumat yang tepat wajar diperolehi daripada pimpinan tertinggi PAS di kawasan-kawasan masing-masing dan juga lidah rasmi PAS.

"Mandat yang ada diberikan oleh rakyat pada Pakatan Rakyat dan apa-apa pun mesti diputuskan di Dewan Undangan Negeri,"katanya.

Dalam pada itu, beliau turut menerangkan bahawa Presiden PAS,Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang akan pulang esok daripada Gaza dan akan menghadiri mesyuarat lajnah politik tertinggi PAS yang akan diadakan esok.

"Presiden akan keluarkan kenyataan rasmi selepas itu,"katanya. - mks._



ps- ni harakah yg kata, bharian kata lain pulak.

mcm-mcm la depa ni.

Ada apa dengan bloggers | penulis blog?

7:27 AM / Comments (8) / by Admin

_________________________________

minggu lepas, aku pegi ke IPOH PARADE, untuk bersiar-siar tengok keroro dan jugak buku-buku 2nd hand.

dekat ipoh parade ni, ada 2-3 kedai permainan yg ada jual keroro gunso. best! walaupun mall dia tak la best sgt. tapi boleh la.. dari terperap dalam bilik kat UTP kan??



Ekceli, bukan benda ni yg ingin aku kongsi. aku ada beli majalah FORTUNE tahun 2005 kat NOVELHUT. kedai yg menjual buku-buku 2nd hand kat ipoh parade tu. dah harga dia RM1, aku angkut la. sebab dia ada cerita pasal bloggers.

MENGAPA KITA TIDAK BOLEH ABAIKAN PENULIS BLOG?

sebab nya, ada antara mereka yg mempunyai baaaaaaaaaaaaanyak readers. dalam kalangan readers dorang tu pulak, ada yg setia follow blog tu.

so, wth?

maksudnya disini, penulis blog jugak penyumbang informasi dalam dunia siber. andai kata seorang blogger yg mempunyai ramai pembaca, eg 1k per day , dalam 1k tu, mesti ada 100-300 orang yang menerima maklumat penulis tersebut sebagai sumber yg boleh dipercayai.

macamana pulak boleh jadi sumber yg dipercayai?
jawapan: peranan enjin carian @ search engine

beberapa hari yg lepas, aku ada menonton dokumentari mengenai GOOGLE "behind the screen". pembuat dokumentari tu mengetengahkan isu kesahihan informasi dalam internet dan jugak isu privacy.

google hampir-hampir memonopoli dunia sebagai search engine paling digunakan oleh semua internet user. andai kata RAMAI yg merujuk kepada www.informasiTepat.blogspot.com, setiap kali pengguna menaip" informasi tepat", mereka akan dibawa ke blog tersebut dalam carian google.



google akan meletakkan laman web yg paling ramai dikunjungi untuk setiap perkataan yg ada merujuk kepada laman web tersebut di tempat yg PALING ATAS. kebarangkalian utk org merujuk HANYA kepada laman web tersebut adalah tinggi. disini, tidak berlaku KEPELBAGAIAN informasi dan jugak akan mendorong kepada penyebaran maklumat palsu yg diterima pakai oleh pengguna internet.


isu maklumat palsu tu, malas nak diskas panjang lebar.

dalam majalah FORTUNE keluaran 05' tu, dilaporkan ada sebiji blog ni yg telah menyebabkan kerugian hampir 10juta ++ kepada sebuah syarikat yg menjual mangga @ pad lock.

kisahnya begini, penulis blog tersebut menulis entri mengenai cara untuk membuka pad lock keluaran syarikat tu dengan menggunakan pen BIC. malangnya, ramai pulak org membaca blog tu. report pun dibuat kepada syarikat tu.. tidak ada apa2 tindakan dibuat. lepas tu, blog tersebut meng upload video macamana caranya utk buka padlock guna pen BIC tu.makin ramai yg mengamuk. akhirnya, syarikat tu terpaksa buat modification kat lock dorang and ganti padlock yg customer dah beli dengan yg dorg baru modify. total kerugian 10,000,000 ++ USD.

hebat kan?

Friendster survey | Powered by ikan stim

7:25 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

1) hello


1.0) more surveys on http://ikanstim.blogspot.com/


2) when was the last time u update ur fs profile?


3) Who's Viewed Me?
_ _ _ Profile views:dd/mm/yyyy


4) what is ur main purpose having a fs account?


5) how many friends do u have?


6) why do u set ur profile as a private profile?


7) r u some sort of fs celebrity?


8) do u have a must view person on fs?


9) after reading comments and approving friend request, what will u do?


10) have u ever bought something from fs?


11) what do u upload on ur private photo album?


12) why do u upload so many pics on fs?


13) how many groups have u joined ?


14) what is ur role in the group?


15) do all ur OFFLINE friends have a fs account?


16) why do u want to tell others through fs bulletin that u r currently ONLINE?


17) do u have a blog? do u mind link this blog on ur blog? -->http://ikanstim.blogspot.com/


18) why do u send forward messages?


19) do u hate FORWARD messages a lot?


20) what is ur internet service provider ISP? streamyx, jaring, bla bla


21) what is the 1st thing u'll do when u have an internet connection?


22) what is ur main purpose surfung the net?


23) list ur fav websites


24) do u follow a blog? why?


25) do u know that people can hack ur private photo album?


26) where do u get ur fs layout from?


27) do u know 187 clothing?


28) do u know who invented fs?


29) r u the type who cant live without internet even for a day?


30) dont u think u r wasting ur time ?


31) what are the things u do using internet?


32) friendster getting boring. u say...


33) im so famous on fs.


34) what will u do if someone send u a comment or msg saying " can i have ur phone number?"


35) do cheat on fs?


36) is it a must to edit ur pics before uploading it on fs? why?


37) im a fs addict