new info about local art from our friend t.k.i

11:55 AM / Comments (4) / by Admin

_________________________________

t.k.i said...

ermm bleh tak kalau seblum nak judge org tuh,buat research bebetul :sori,im not judging them and this chart is not a fact. i mentioned it already yg ni adalah based on my own personal view n apa yg saya tahu. no research hve been done. dats y t.k.i kata aku buat citer gebeng. lol. mmg agak gabeng pun

tau tak 84cube ngan bangkit adalah antara independant label yg tertua kt malaysia yg berjaya??? pastu takkan tak tau kot bangkit sponsor baju2 utk citer KAMI???tau2

pastu tau tak wearenvy dah byk gile buat baju utk band2 cam one buck short,pop shuvit,oh chentaku,estranged and byk lg...plus diorang pun dah byk kali klua magazine cam utopia,rottw..

pastu tau tak sebnanye independant first skali yg naik dan berjaya ialah wondermilk pasal diorang tahun 98 camtuh dah ade kedai kat damansara...time tuh ade ke street signal sumer nihhh?????

kalau stakat hujan yg femeskan baik takyah la...pasal ramai lg independant label yg dah pegi international...

korang jgn dgr citer gebang mamat nih...bkn nyer betul pun ranking die...suke2 je nak judge org~betul tu! ranking ni tidak diiktiraf mana2 magazine ataupun website yg di popular. ranking ni hanyalah personal view. tgkiu utk pndpat n info t.k.i


4 Comments:

t.k.i @ October 19, 2008 at 4:33 PM

woah rasenye tak payah la sampai post komen aku kt artikel kau kan?? -_-

ermm first skali minta maaf la kalau terkasar bahasa.tp serious ckp spatutnyer mmg kau patut buat research la seblum ranking-kan org...pasal bile kau tulis artikel tuh je trus ramai org bace pasal street signal tuh bangga sgt gi post bulletin kat myspace pasal diorang dpt ranking kau....

ermm kau kate nak aku tolong komen and citer pasal art movement nih =.=" adoih panjang citernye~

okeh pasal 84cube yg aku ckp tuh..kau bleh tgk achievements diorang kat sini - http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=24183755

pasal wondermilk tuh plak - http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=4308647
but diorang tak listkan achievements diorang tp kau belek2 je la page die ;)

saya jiwa kosong tuh sememangnyer tak berseni langsung pasal kalau stakat baju tulis besa2 "saya jiwa kosong" adik kawan aku form 1 pun bleh buat pakai photoshop~ then diorang pun kene kritik macam2 pasal buat baju bodoh camtuh...

ckp pasal kritik nih,sebnanye pun street signal tuh pun penah kene kutuk byk pasal diorang buat baju stupiddamdamkauBERAKkeluarketam tuh pasal diorang pakai perkataan berak tuh..then baju makakukataMAKKORONGGENG pun kena kritik byk pasal gune perkataan MAKKO RONGGENG tuh..

seriously kalau stakat NOH pakai baju2 tuh takyah ckp laaa...kan BANGKIT ngan KURASARAKSASA tuh dah dipromotkan kat citer KAMI tuh..pastuh seblum ni pun 8tv QUICKIE tuh dah promot byk baju dah seblum noh pakai baju DT tuhh..sampai skarang 8tv still promotkan local labels~ dah byk sgt baju diorang pakai aku tak ingat nama2 diorang =)

kurasaraksasa tuh membe aku sebnanye...diorang dah lama gile buat label nih and diorang antara yg tertua naik kat malaysia~ yeah diorang mmg bekeje keras tp suddenly diorang hilang camtuh je pasal diorang nak fokus study~

cite pasal membe;haha 84cube,wondermilk and sumer label yg aku sebut kat sini membe aku kecuali saya jiwa kosong bodoh tuh ngan street signal tuh pasal diorang masih fresh and aku tak knal sgt~

street signal tuh baru naik..and diorang pun dah bleh tahan gempak~

pastu korang prasan tak,sumer label yg femes nih sumer melayu?? cina camner plak????? haha sebnanye cina lg gempak cume diorang tak market sgt barang diorang pasal diorang slalu betul2 buat design yg paling gempak then diorang publish barang diorang limited! and ade sket barang diorang hanta kedai2 kawan diorang(ye lah cina kan pandai bisnes so kengkawan diorang nih byk kedai) and cina pun dah byk pegi international bebanding melayu..diam2 je diorang nih XD and diorang pun sebnanye lagi tekun sebnanye giat dlm bidang nih bebanding melayu pasal aku sendiri dah interview sket ngan beberapa mamat melayu ngan cina~

unlike melayu yg slalu design bodo2 comel2 and simple2...pasal melayu punye design takde pendirian pasal slalu ikut trend...jenis yg kau slalu nmpk skarang nih jenis "newpoprave" ..ciri2 die byk kaler2 terang dan design nyer simple dan comel

tak caye and nak buat lg research yg memeningkan kepala otak?? pegi sini - http://pipit.cccelsius.com/forum/

woah komen aku nih dah bleh buat artikel kat blog kau nih! XD

skali lagi minta maaf jika terkasar bahasa...aku cuma ckp yg benar pasal aku sendiri ade byk pengalaman walaupun aku hanya 16 ;)

sebnanye byk lg citer tp kalau btul nak citer pasal sejarah panjangnyer lebih kurang 5 artikel kau laa~ =D

okeh pepahal pun trus support local art movements okeh! XD (rajin2 lah buat research sendiri kt pipit.cccelsius tuh pasal situ mmg byk gile nak mampos sumber die)

IkanStim @ October 19, 2008 at 5:03 PM

damn dude!
u r 16,tp mcm dah 26
haha

nice one!
aku xtau lak street signal ade post buletin psl dorg dpt ranking aku!
haha

mmg ranking ni personal view, xde research walau secebis pun

tp aku stuju dgn ko
saya jiwa kosong tu ntah pape .
xda usaha lgsung dlm produce dsgn

tq t.k.i! aku akan link kn ko kat blog aku

p/s- patutla unique visitor aku mningkat scara tba2!lol

Faisal Irshad bin Harun @ October 19, 2008 at 11:26 PM

Way to go t.k.i!!! informative comment yet powerful!!

Like your view.....research all that....at least my brain won't stuck with just brand critics view from farid...hahaha!!lek ko bos!! He's ma bos!

Hope 187 can get those achievements......

We need fresh ideas and design...not juz stupid quote and font like newbie fashion...sux!!I's not an art..it's hideous!

i'm not supporting both parties...i more prefer to gather the information from others,as you all know we are newbies here.....

so...once again....such a great comment dude!!

Future CorpSe @ October 20, 2008 at 9:33 AM

bukan bidang i
tak paham