top100 university in the world!

10:34 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

hi,salam
buat post melayu pulak
klau korg baca shout box aku tu,mcm2 bnda d argue kn.
ada yg myerang cara pmikiran n ada yg myerang personally. mcm shabery serang anwar time
debat dlu.lol.org muda mmg suka myerang pribadi.

cuma bnda yg d argue ni, xlah sepenting debat tu.

ni antara chaters yg paling aktif, nama beliau noh farid. dia xlink kn nama dia, so theres no info about him/her. noh farid, klau ada ms,blog atau fs atau facebook,link kn lah. pmikiran noh farid ni agak kritis. aku suka. ni antara bnda yg dia kata;

noh farid: "ntahh,nmpak sgt farid ni bodo,tk phm-phm,tp bdk UTP,universiti,tp bodo.."

farid tu,refer pada aku lah. nk kata aku pndai, xla pndai sgt. xpnh dpt dean list pun. aku rasa, noh farid ni lepasan/tgh study kat harvard atau pun oxford sbb itu antara top5 university kat dunia ni.kalau dpt msuk sana, mmg dia yg terbaik kat msia ni .mmg genius la tu. oleh kerana xde info psl beliau, xpasti la sama ada dia study atau dh bkerja. aku trima kritikan nih farid ni dgn hati trbuka sbb utp mmg tak msuk ranking 100 university terbaik dunia pun.. jadi boleh kata pnuntut utp xla hbat mana. apa yg boleh dbnggakn klau mnuntut d utp ni, yg terpilih adalah 500 dlm 10,000. jadi ,stiap intake,ada 10,000++ application tp yg msuk hnya 500 org dan yg dpt biasiswa petronas pun bkn smua.ditapis lg. (berbanggalah junior2 ku!)

tp nabi kata,org yg bijak tu bkn yg msuk harvard, tp yg mngingati mati..so sesiapa dh siapkn bekalan utk akhirat, apa kata beli insuran nyawa pulak? kesian anak bini xterbela klau kita mati..klau nk beli polisi takaful etiqa,kontek aku. hehe. ada polisi melabur + plindungan, plindungan shj dsbgnya.

dh melalut ni.. ni nk kongsi ranking U terbaik dunia: mmg xde u msia kat dlm list nih

2007 Rank2006 RankSchool NameCountry
Source: QS Quacquarelli Symonds (www.topuniversities.com)
Copyright © 2004-2007 QS Quacquarelli Symonds Ltd.
Click here for copyright and limitations on use.
1 1HARVARD UniversityUnited States
2= 2University of CAMBRIDGEUnited Kingdom
2= 3University of OXFORDUnited Kingdom
2= 4YALE UniversityUnited States
5 9IMPERIAL College LondonUnited Kingdom
6 10PRINCETON UniversityUnited States
7= 7CALIFORNIA Institute of Technology (Calt...United States
7= 11University of CHICAGOUnited States
9 25UCL (University College London)United Kingdom
10 4MASSACHUSETTS Institute of Technology (M...United States
11 12COLUMBIA UniversityUnited States
12 21MCGILL UniversityCanada
13 13DUKE UniversityUnited States
14 26University of PENNSYLVANIAUnited States
15 23JOHNS HOPKINS UniversityUnited States
16 16AUSTRALIAN National UniversityAustralia
17 19University of TOKYOJapan
18 33University of HONG KONGHong Kong
19 6STANFORD UniversityUnited States
20= 35CARNEGIE MELLON UniversityUnited States
20= 15CORNELL UniversityUnited States
22 8University of California, BERKELEYUnited States
23 33University of EDINBURGHUnited Kingdom
24 46KING'S College LondonUnited Kingdom
25 29KYOTO UniversityJapan
26 18École Normale Supérieure, PARISFrance
27 22The University of MELBOURNEAustralia
28 37ÉCOLE POLYTECHNIQUEFrance
29 42NORTHWESTERN UniversityUnited States
30 40University of MANCHESTERUnited Kingdom
31 35The University of SYDNEYAustralia
32 54BROWN UniversityUnited States
33= 50University of BRITISH COLUMBIACanada
33= 19National University of SINGAPORE(NUS)Singapore
33= 45University of QUEENSLANDAustralia
36 14PEKING UniversityChina
37 64University of BRISTOLUnited Kingdom
38= 29University of MICHIGANUnited States
38= 50The CHINESE University of Hong KongHong Kong
40 28TSINGHUA UniversityChina
41 31University of CALIFORNIA, Los Angeles (U...United States
42 24ETH Zurich (Swiss Federal Institute of T...Switzerland
43 38MONASH UniversityAustralia
44 41University of NEW SOUTH WALESAustralia
45 27University of TORONTOCanada
46 70OSAKA UniversityJapan
47 66BOSTON UniversityUnited States
48 69University of AMSTERDAMNetherlands
49 43NEW YORK University (NYU)United States
50 46The University of AUCKLANDNew Zealand
51= 32University of TEXAS at AustinUnited States
51= 63SEOUL National UniversityKorea, South
53= 58HONG KONG University of Science & Techno...Hong Kong
53= 78TRINITY College DublinIreland
55= 79University of WISCONSIN-MadisonUnited States
55= 84University of WASHINGTONUnited States
57 73University of WARWICKUnited Kingdom
58 44University of CALIFORNIA, San DiegoUnited States
59 17LONDON School of Economics and Political...United Kingdom
60 58HEIDELBERG UniversitätGermany
61 96Katholieke Universiteit LEUVEN Belgium
62 105University of ADELAIDEAustralia
63 86DELFT University of TechnologyNetherlands
64 111The University of WESTERN AUSTRALIAAustralia
65= 90University of BIRMINGHAMUnited Kingdom
65= 98Ludwig-Maximilians-Universität MünchenGermany
67 82Technische Universität MÜNCHENGermany
68 102University of SHEFFIELDUnited Kingdom
69 61NANYANG Technological UniversitySingapore
70 85University of NOTTINGHAMUnited Kingdom
71= 111UPPSALA UniversitySweden
71= 61DARTMOUTH CollegeUnited States
73 77University of ILLINOISUnited States
74= 56EMORY UniversityUnited States
74= 124University of YORKUnited Kingdom
76 109University of ST ANDREWSUnited Kingdom
77= 127PURDUE UniversityUnited States
77= 88University of PITTSBURGHUnited States
79 111University of MARYLANDUnited States
80= 141University of SOUTHAMPTONUnited Kingdom
80= 121University of LEEDSUnited Kingdom
82 53VANDERBILT UniversityUnited States
83 81University of GLASGOWUnited Kingdom
84 90LEIDEN UniversityNetherlands
85= 87University of VIENNAAustria
85= 116FUDAN UniversityChina
85= 60CASE WESTERN RESERVE UniversityUnited States
88 176QUEEN'S UniversityCanada
89 95UTRECHT UniversityNetherlands
90= 99PENNSYLVANIA STATE UniversityUnited States
90= 118TOKYO Institute of TechnologyJapan
92 102RICE UniversityUnited States
93= 181Université de MontréalCanada
93= 54University of COPENHAGENDenmark
95 48University of ROCHESTERUnited States
96 170University of CALIFORNIA, DavisUnited States
97= 145GEORGIA Institute of TechnologyUnited States
97= 133University of ALBERTACanada
99 141CARDIFF UniversityUnited Kingdom
100 116University of HELSINKIFinland



2 Comments:

Jlascanteen @ October 20, 2008 at 8:06 PM

noh farid, hahahaha buat blog sendiri lah...

Future CorpSe @ October 21, 2008 at 7:57 AM

mangus2