CEO muda NAZA group | MS Nassarudin

8:10 PM / Comments (8) / by Admin

_________________________________

salam semua

mungkin entri kali ni boleh dikira sebagai agak basi sebab dah lama berlaku. tapi tetap jugak ingin aku tulis sebab ini pengetahuan am dan aku kira perlu dikongsi bersama.

pernah nampak kereta atau motor yg berjenama NAZA? contohnya NAZA sorento. tau tak siapa founder NAZAgroup?

memperkenalkan, allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin. beliau meninggal dunia 1 mei 2008 di los angeles usa. kalau nak tau lebih lanjut mngenai beliau, dan syarikat kumpulan perniagaan NAZA, klik : link

aku lebih berminat untuk menulis tentang anak beliau yg mewarisi NAZA group. anak kedua, SM Nasarudin berumur 25 tahun. sedikit tentang beliau:

nasa_new-ceo.jpg

"graduated from University of Southern California. He joined Naza Kia Sdn Bhd as a management trainee in 2005 and subsequently in 2006 appointed Naza Corporation Sdn Bhd head of operations, and took up CEO positions in three Naza companies this year - Nasim Sdn Bhd (Peugeot franchise), Naza Corporation Sdn Bhd, and NZ Diners Sdn Bhd." - malaysia-kini.com

kenapa anak kedua yg di lantik jadi ceo? yg sulung tak layak ka? persoalan ini tidak dapat di jawab. jawapan nya ada pada allahyarham. memang wasiat dia nak anak kedua jadi ceo.baru 25 tahun dah lead company besar. gaji tak tengok lagi tu. memang petik jari, perempuab berebut nak kat dia.

anak pertama beliau bukan calang-calang orang, tapi dia nak jugak anak kedua jadi ceo..beliau ialah:

sm_faisal_sm_nasimuddin.jpg

Tan Sri SM Nasimuddin, ceo naza Italia dan vice president naza group.
memang keluarga korporat dorang ni. bapak dorang ni, time umur 19 tahun, dia dah ada 80k. duit upah tolong datuk dorang buat kerja-kerja contractor. dengan 80k tu dia beli AP. dalam masa setahun, dia dah dapat sejuta ringgit.

p/s- AP tu macam lesen untuk jadi kaya kan? haha. all the best untuk ceo muda.mesti duit banyak gila bab*..dan MS tu stands for mohd shiekh.



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

8 Comments:

izzat aziz @ March 23, 2009 at 7:24 AM

bab kata one buck short.. bila kita nak maju AP senang didapat projek besar diorang rembat.. haha

Fact: Total skrg 40,000 AP dikeluarkan dan 23,000 digunakan.. bilalah kereta tempatan nak untung.

IkanStim @ March 23, 2009 at 7:33 AM

naza mana nk kisah
dorg amek kete korea, pstu tukar nama je
n then jual

mana ada local value

irsyad @ March 23, 2009 at 2:41 PM

wow....kagum gua beb

IkanStim @ March 23, 2009 at 5:00 PM

bkn lu je syad
gua lgi terguagua

Tiara Abidin @ March 23, 2009 at 6:52 PM

fuuyoo..dri stat brita tu kuar smpi skrg.. fuuyoo...

IkanStim @ March 23, 2009 at 10:56 PM

yaya yaya
apa mksud ko ni

nurul khairunie @ March 25, 2009 at 10:43 PM

young and potential.

fa-aja-aja @ March 29, 2009 at 5:36 AM

bah
nntikan la farid aku jadi isteri abg dia..
bole jg dpt gelaran puan sri
wakaka