harga emas 2009 | melabur dalam emas?

3:12 PM / Comments (8) / by Admin

_________________________________


salam
lama dah tidak meng update blog ikanstim. aku menulis di kala tidak mempunyai mood utk study time tengahari yg panas (mentari tronoh sangat panas)

apa-apa pun, kalau anda semua perasan, ada graf kat sebelah kanan blog ni. dia tulis world gold price kan? haa..itu lah harga emas dunia semasa. 

kenapa perlu tahu harga emas semasa?

emas ni harga dia sangat kukuh. memang terbaik la kalau nak di jadikan aset. tahu tak yg ringgit malaysia dah jatuh? 1 usd = rm 4 ++ .. sejak gawat ni, currency pun boleh jatuh. utk mengekalkan nilai duit yg anda ada, belilah emas. bukan emas perhiasan tu. emas yg memang di jadikan utk trading. cthnya : kijang emas yg dikeluarkan oleh bank negara.

google la sendiri kalau nak tahu pasal kijang emas. entri ni cuma nak bagitau semua, selain dari mutual funds, emas jgk boleh dijadikan pelaburan.

p/s- semalam harga dah jatuh mendadak. sepatutnya minggu ni dia akan naik. mungkin jgk akan mencecah 1000usd / oz


8 Comments:

hadio69 @ March 11, 2009 at 7:37 PM

emas sekilo~ lalala
weh bkak la blk shoutbox~
pndah whizblog sbb nk ttp server +60

KhairulAqmal @ March 17, 2009 at 11:13 AM

bro, join kte orang. support earth hour campaign. www.earthour.org/malaysia

IkanStim @ March 18, 2009 at 9:35 AM

xnk
xnk bukak shoutbox
muahaha

Tiara Abidin @ March 18, 2009 at 1:46 PM

hohoho.. ko dah beli emas?

aphra_fashamxi @ March 19, 2009 at 6:55 PM

1 usd = rm 4 ++ ---> bukan nilai duit kite jatuh lah...

nilai duit US yang jatuh...

sila pahamkan ya....

IkanStim @ March 20, 2009 at 6:13 PM
This comment has been removed by the author.
IkanStim @ March 20, 2009 at 6:15 PM

dlu duit kita 1usd=3.4
skg dh jadi 4 rgt
kta perlukan 4rgt utk beli 1 usd
dlu 3.4 saja

bkn duit myr yg jtuh ka?

zam @ April 27, 2010 at 12:10 PM

Tengah cari rakan-rakan yang berminat nak join network untuk peniaga emas. ada yang berminat ke ? cara terbaik untuk menjadi peniaga emas dengan modal yang rendah dan mudah...