Stesyen Minyak meletup (U)

8:28 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________




Stesen Minyak dekat Jalan Ampang meletup kira-kira pukul 10 pagi waktu tempatan semalam. seramai 6 orang maut, 3 cedera parah, dan 2 lagi rentung. kejadian yang mengerikan ini berlaku disebabkan oleh kecuaian seorang pelanggan yang menghisap rokok sambil mengisi minyak motor beliau. beliau yang dikenali sebagan mutusami a/l ahmitabhcan, tidak mengaku bersalah sebagai punca kebakaran berlaku.

haha. so? ada sesiapa yang percaya laporan berita di atas? ha.. itulah peranan blogger yang tidak bertauliah. tulis saja cerita sensasi walaupun xbetul. letak gambar sikit, para pembaca pun mula terpedaya. banyak sangat blog, video, dan macam-macam lagi media elektronik yg disalahgunakan. bukan semua betul pun. gambar kat atas tu pun aku ambil dari kosmo. drill untuk emergency kat stesyen minyak. sekarang ni banyak fitnah tersebar di dunia maya. kita harus berhati-hati! (cewah, macam yb la pulak)

pengajarannya, jangan percaya sangat dengan apa yg anda baca. tapis dulu.



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

2 Comments:

Mr & Mrs Naza @ August 8, 2009 at 11:01 PM

ahahahah
baca nama mutusami tu pun dah tau berita ni paLsu. pastu gambar tu pun tak tragik Langsung.

IkanStim @ August 10, 2009 at 1:46 AM

huehue
tau xpa