Ada apa dengan MALAYSIA? (U)

6:20 PM / Comments (4) / by Admin

_________________________________



SALAM

Malaysia adalah salah sebuah negara dalam OIC. so boleh di assume malaysia ni sebagai negara islam la kan? Negara yg agak islam actually. macam negara-negara OIC yg lain -lah. Islam sikit-sikit saja. bersederhana la katakan..

siapa suka minum calsberg? pengeluar arak terbesar malaysia. orang islam di malaysia ramai suka minum calrsberg. tak pun tiger .tak pun yg lagi hebat-hebat macam xo (atau ox?), jack danielle(jack hebat ka?), vodka, rum etc.

tapi jangan la risau. kalau dah terminum atau minum, masih boleh berhenti. saidina umar minum jugak dulu-dulu time  jahil.(he even buried his own daughter alive!)tapi bertaubat,terima islam sebagai agama dan end up tergolong dalam golongan yg dijamin masuk syurga.

ni artikel dari blog inijalanku:

"
Carlsberg menyiarkan nama-nama ahli Lembaga Pengarahnya dimana 3 dari mereka adalah dari kalangan umat Islam iaitu :
(1) Jen (B) Tan Sri Dato’ Mohd Ghazali bin Dato’ Mohd Seth
(2) Y.A.M. Tunku Naquiyuddin ibni Tuanku Ja’afar
(3) Tan Sri Datuk Asmat bin Kamaludin 

sumber: klik

"
hebatkan? malaysia yg penuh dengan kejutan.haha.sangat best! depa tak minum, ( aku tak kata depa minum kencing setan ok? sebab tak da bukti ), tapi dah jdi BOD ni apa cerita?kalau ada yg nak pertikai dari aspek syariah, pi berdebat dengan ustaz. ilmu aku tak cukup tinggi utk berdebat dengan org yg nak pertikai benda ni..( don't u realize im being sarcastic?? duh~)

ada satu lagi yg menarik tentang MALAYSIA ni.. 


medium kolonisma minda lokal: RTM

rupa-rupanya, RTM punya pembaca berita tak boleh pakai tudung ( baru tau ni!) 
apa punya negara islam daa.. memang sekular dan liberal ala ala turki. orang merata dunia berjuang nak tutup aurat elok-elok, kat malaysia (negara islam kononnya) tak bagi pakai. 

walau bagaimanapun, syabas dan terima kasih kepada kementerian penerangan atas kesedaran dan tindakan yg benar ni. sekarang dah boleh pakai tudung.kita patut ambil peluang untuk mengamalkan kebebasan beragama dalam keadaan aman yg ada kat malaysia ni. kalau kita muslim. kita ambil la peluang untuk tutup aurat, solat lima waktu dan lain-lain ibadah core dalam islam. 




klik to enlarge


wah..macam ustaz la pulak. saja nak kongsi info aku jumpa kat blog-blog malaysia











Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

4 Comments:

xanabioticx @ May 1, 2009 at 5:11 PM

:DD sarcasm at its best!

AIZAT BARON @ May 1, 2009 at 6:16 PM

erm banyk lagi
bkn semua org btul pn

IkanStim @ May 1, 2009 at 6:50 PM

tula kita perlu saling membetulkan kepala kita yg kadang2 tak betul ni

aida fazura @ May 4, 2009 at 10:55 PM

alamakkkkkk....whats the rationale of not permitting covered ups news casters?

arak tu, 14 golongan yang ada kaitan dgn arak turut sama berdosa....sedihnya malaysian begini