Jual Rokok Jual Porno (18SX)

1:10 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

Menurut sumber yg sahih dan sangat dipercayai, di beberapa buah negeri di Malaysia, rokok di fatwa kan HARAM oleh Majlis Mufti bagi manusia yang menganut agama Islam. Tapi, apa pula hukumnya bagi manusia yg beragama Islam, menjual rokok? Sekali lagi, menurut sumber yang boleh dipercayai, penjualan rokok yg dijalankan oleh seseorang yg beragama Islam adalah diboleh kan. Dalam kata yg lain, tidak haram. Naza World sendiri ada anak syarikat yg menguruskan perniagaan rokok.


Kenwooi kata, di UK, label amaran merokok kerajaan Britain macam ni


Oleh kerana ramai yg dah ketagih dengan nikotin di dalam rokok, pembelian benda alah ini sangat-sangat laku dan memang membolehkan penjualnya jadi jutawan lah. Walaupun macam tidak appropriate jual rokok, (sebab macam kita menyebarkan sesuatu yg negatif dan tidak memberi manfaat langsung kepada manusia sejagat) kita harus ingat pendapatan Malaysia ni pernah bergantung pada arak dan rokok (masih bergantung barangkali). Tidak terkecuali perjudian dari genting highland.

Apa pendapat anda semua? patut atau tidak jual rokok? demand sentiasa ada. Kalau tak supply, boleh porak peranda negara.


http://www.amoeba.com/dynamic-images/blog/cartoon-sex-violence.jpg

Seangkatan dengan rokok, terdapatnya pornografi. Memang la sudah jelas lagi bersuluh menonton porno tidak dibolehkan dalam agama. Tetapi, bagaimana pula dengan menjual porno? bukan jual cd blue. Tapi dengan membangunkan sebuah website yg menyediakan link-link untuk mendownload porno secara percuma. Website tu pulak di letak iklan-iklan google, nuffnang, adverlets etc. Duit dari pendapatan website tu halal atau tidak?

Rasanya kes porno ni sama macam jual rokok. Agak-agak boleh atau tidak? uhuk-uhuk





P/s- Berniat nak jual rokok bukan nak jual porno.

Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

2 Comments:

nuruddin | Ray @ March 7, 2010 at 5:24 AM

nice thought...hehe...

p/s : jual porno kat kaunter kedai runcit...

Admin @ March 7, 2010 at 10:54 AM

p/s- ada yg menthol light x? haha