Perak dalam kekalutan? | Sultan atau suara rakyat?

3:12 AM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Dalam pukul 11.40 mlm 5feb, aku bersama rakan-rakan keluar tgk wayang. PINK PANTHER 2. ntah kenapa kawan-kawan beriya-iya nk tgk wayang tuh

dan dalam perjalanan ke ipoh, ada roadblock. ada jgk kereta polis menutup a few jalan. bayangkan jalan besar, polis park kereta dorang tgh-tgh jalan. xnk bagi org masuk jalan tu

kami yg jarang baca news paper atau pun news kat tenet (sebab tenet utp lmbab sgt. kecuali tgh malam @ awal pagi), membuat kesimpulan " mungkin ada kerabat di raja yg nak berpoya-poya di club kot". begitu lame sekali tohmahan tersebut kan?

rupa-rupanya, pakatan rakyat buat perhimpunan SELAMATKAN KERAJAAN PR PERAK. 10 pm- 12 am. padanlah polis block jalan. perhimpunan tu di buat kat rumah MB. mungkin jalan-jalan tu adalah jalan ke rumah MB la kot.

harap-harap keputusan utk mengadakan pilihanraya di buat utk menetukan siapa memerintah perak.

aku sokong mana-mana yg beli blog ikanstim aku dgn harga RM15 juta, cash.

kepada rakan pembaca yg mungkin tidak tahu langsung apa yg terjadi kat perak, ni ceritanya.

dalam adun perak skg, ada 28 org ahli adun dari PR, dan 28 org ahli adun BN gara-gara dua YB pakatan rakyat keluar parti. jadi skg ni berlaku la perebutan kuasa antara dua ni



setakat ni masih MB nizar yg memimpin perak. tp rasanya, akan di adakan pilihan raya utk menentukan siapa yg berkuasa di perak

kita tunggu dan lihat..
eh, mahasiswa dah boleh terlibat secara langsung dalam politik kan?

0 Comments: