Apakah itu UTP? | Universtiti Teknologi Petronas

4:51 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Kebanyakan orang awam tidak pernah mengenali apakah itu UTP. bila ditanya, "kamu study di mana? " saya study kat UTP.lantas, di tanya lagi "UTP tu apa?" (wth?! di dalam hati..biar betul ko tak tau?)

Universiti Teknologi PETRONAS. jawab ku tenang.."ooo.. PETRONAS dah ada universtiti ka?elok la tu"

kami yg study kat UTP ni sebenarnya sedikit hairan. kenapa ramai sangat yg tak tau pasal UTP? kami ingat, U kami ni feymes. haha. bagi kebnyakan student MRSM, ( jangan kata MRSM pun anda tidak familiar) menjadi pelajar UTP merupakan satu kejayaan. so, budak -budak MRSM tak akan berasa janggal apabila mendengar U, T, P.

kalau nk tau pasal uni ni, sila lah ke website uni. disini aku sertakan sedikit paparan imej sekitar UTP.



dewan chanselor yang canggih


main entrance


sport complex yg old school



academic complex yg futuristic dalam taman



chanselor complex


kredit kepada tukang share gambar ni kat file sharing UTP. walaupun gambar-gambar ni nampak hebat dan gah, untuk sesiapa yg baru masuk, dan masih dalam foundation, kelas anda bukan dekat tempat-tempat canggih ni. ada bangunan lama USM yang digunkan utk budak-budak foundation. UTP ni dibangunkan atas tapak lama USM. tula ada banyak bangunan USM kat UTP.

6 Comments:

hantu c jezi @ February 14, 2009 at 11:47 PM

sport complex yg cool..mcm c ben ni ppuan dlm gmbr tu.hahaha!

izzat aziz @ February 15, 2009 at 1:18 AM

UTP tu apa? haha
tak pasal2..

IkanStim @ February 15, 2009 at 11:13 AM

teda2 ba mcm c ben
haha

utp tu
ultimate training power
haha

Ir. hydir @ February 17, 2009 at 7:22 AM

UTP mmg cantik
harapnya ... pelajar2 dia memanfaatkan sebaik mungkin dan menghasilkan R&D yg terbaik... baru berbaloi buat bangunan dan faclity juta2 tu..


kbsoccernet.com

IkanStim @ February 17, 2009 at 4:39 PM

yap2
btul tu..

Tiara Abidin @ March 18, 2009 at 2:34 PM

hahaha.. hebat ooo...

sepa lah arkitek yang design tempat tu....?