Putting NUFFNANG ads in your blog (U)

12:40 PM / Comments (3) / by Admin

_________________________________



Step 1: home: nuffnang.com.my  --> klik "click here for more menu items"



klik "ADD AD"




Step 2: memilih jenis-jenis iklan yg anda mahu







e.g

iklan hp FREE! di header blog










Step 3: Letakkan coding ads dalam blog

yg paling mudah utk diletak ialah coding sidebar

sidebar yg "C" kaler coklat



masuk dashboard, klik layout--->add a gadget---->klik html/java script---->copy paste coding sidebar yg diberikan nuffnang-->save


klik to enlarge



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk letakkan iklan kat header blog

masuk dashboard, klik layout--->klik edit html



tick expand widget templates. 




ctrl+F ---> search for div id='outer-wrapper' ----->paste coding yg telah diberikan seperti yg ditunjukkan diatas

kalau tak jumpa, cari la yg ala-ala" outer wrapper "dan ada" div "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk letak iklan setiap selang entries


ctrl+F ---> search for b:loop ----->paste coding yg telah diberikan seperti tertera di atas

kalau tak jumpa b:loop, kalau ala-ala loop tu pun boleh asalkan sebelum loop




p/s - Kalau tak keluar jugak, try n error sampai keluar iklan. mungkin silap letak coding ads tu. paling mudah letak SIDEBAR ads saja. tak payah susah-susah edit html. buat dekat layout saja


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

3 Comments:

Anonymous @ December 30, 2009 at 12:10 AM

What is captcha code?, pls provide me captcha code codes or plugin, Thanks in advance.

Anonymous @ December 31, 2009 at 10:16 AM

You are a very smart person!

sayaHuzaimi @ January 7, 2010 at 11:40 PM

byk info dpt..trima kasih...