Nuffnangers! (U)

12:55 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


Salam
Sapa kata kata kalau blogging boleh jadi kaya?
ikanstim yg ada viewer 100-300++ org sehari ni tak kaya-kaya pun. (memang la somdol, visitor ko tu sikit sgt!!) heh.

walau bagaimanapun, bagi sapa-sapa yg belum letak iklan kat blog, letak lah. manatau boleh jadi side income. tak gitu cik ajwin? 

apa nama.. (skil DR M) oya. apa nama... ooo. ni, pasal nuffnang. aku telah menjadi client nuffnang untuk tempoh yg agak lama, tapi belum mampu untuk claim cek (means, duit aku belum mencecah 50 ringgit lah) . banyak faktor yg mempengaruhi kecepatan anda layak untuk mintak cek dari nuffnang.

yg paling utama, UNIQUE VISITOR. semakin ramai orang, semakin tinggi impression dan kemungkinan orang lain akan klik iklan-iklan yg ujud dalam blog anda semua.

so kalau dalam 400-1k visitor sehari tu, memang boleh dapat duit yang agak banyak la kalau letak iklan dari nuffnang.

yg kedua utama, JANGAN LETAK IKLAN LAIN (spt adverlets) kalau dah letak iklan nuffnang. nanti tak dapat status GLITERRI. kalau dapat status gliteri, bayaran yg diterima lebih tinggi.

macam aku dulu,gatal sangat nak try adverlets. last-last, adverlets tak bagi aku duit, payment dari nuffnang dah slow gila.

oya, dan yang agak penting, SELALU CEKEDOUT PAYMENT ANDA. kadang-kadang , kalau terlalu lama tak update blog, nuffnang akan suruh udpdate servay blog. (untuk dorang decide nak letak iklan apa kat blog anda) .. aku dah kena dah. entri ni pun di tulis lepas aku perasan yg aku tak update servay tu. sebab tu payment aku makin jatuh sedangkan visitor aku makin ramai!!


klik to enlarge



ok semua, selamat berblogek!










Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

3 Comments:

xanabioticx @ May 2, 2009 at 3:12 AM

ugh! aku broke gla. tp btul2 x mnat mau bt ne brg (sbnrnya x fhm). ;DD

e l d y @ May 2, 2009 at 8:14 AM

gua rasa gua dpt 1000+ visitor per day tapi apa yg penting di sini ialah blog kita perlukan loyal reader yang mana mantainkan traffic blog kita ..

mau tau cara dptkan 1000+ visitor ??
---> just saykan hai kat kira-kira 2000+ shoutmix atau cbox .. XD .. selamat mencuba !!

IkanStim @ May 2, 2009 at 9:48 AM

eldy.
seriuosly ko say hi kat 2k chatbox??

hebat!

ana,part mana yg ko tia phm