Udang Galah Kecil (U)

6:00 AM / Comments (6) / by Admin

_________________________________



kecilnya galah udang ini


Amaran: Entri ini tidak dijamin kesahihannya. Mungkin benar mungkin hanya kabar angin yg berlegar dalam dunia maya. Kalau ada additional info mau di kongsi, jangan malu-malu untuk komen.


Kenapa tidak boleh makan? sebab udang ini hidup dalam loji penapisan. Diorang ni macam ikan sedut-seudt dalam aqaurium tu. Kerja dorang sedut kotoran.




Semakin banyak kotoran yg disedut, semakin gemuk lah udang-udang ini. Artikel asal mengatakan paru-paru nya dipenuhi cacing dan isinya saturate dengan poisonous metals. (Sejak bila udang ada paru-paru??)

Ah, malas nak cari info pasal udang ni. Kalau anda semua tau pasal udang galah kecil ni, kongsi la di sini ya.

bye-bye



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

6 Comments:

qishie @ December 6, 2009 at 9:41 AM

hmm...cerita tak cukup bukti.
sapa yang tau lokasi menternak udang di loji tu..sila inform yep

IkanStim @ December 6, 2009 at 10:39 AM

yup2
sapa yg tau tlg inform ok
bnda2 gini selalu org forward kat email tp ntah betul ke x

Anonymous @ December 6, 2009 at 5:32 PM

dulu i study aquaculture,so a bit fact about this prawn..mmg nature dier filter ape je mknan..tp for sure dier xdpt survive dlm loji cos water quality kotor dier mati..so mcm xlogik..my opinion jer..anything can happen klu ALLAH nak kan..

IkanStim @ December 6, 2009 at 7:28 PM

ehm.. disini kita dapat lihat email-email forward tu realistik atau tidak.

tq anonymous

SJ @ December 6, 2009 at 9:43 PM

looks deli

A smile from SJ =)

khonilious ak kulleh @ December 14, 2009 at 4:43 PM

jom ke sini hello