Askar makan kera (U)

5:30 PM / Comments (27) / by Admin

_________________________________

Sebelum aku sambung entri pasal buat duit siri ke 3, kita rehatkan pikiran tengok gambar ATM makan kera:

















Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

27 Comments:

erie @ December 22, 2009 at 8:46 PM

kat malaysia ke ni?

Admin @ December 23, 2009 at 10:29 AM

xtaulah
tp muka n celoreng askar malaysia kan?

Anonymous @ December 23, 2009 at 10:30 AM

mcm sodap
nyum2

Cik Som @ December 23, 2009 at 11:06 AM

Biar benar... mcm geli jer tengok..

hoNeyStaR @ December 23, 2009 at 5:50 PM

askar wataniah beb..
malaysia ni..

Anonymous @ December 23, 2009 at 11:15 PM

Best2
hahahaha

faris. @ December 24, 2009 at 4:20 AM

mak aih
biar betul ni?
geli gila haha
boleh makan ke kera ni?

Admin @ December 24, 2009 at 6:49 AM

boleh mkn
sembelih baca bismillah boleh jalan
haha

wataniah @ December 24, 2009 at 6:52 AM

bukan atm tuu
wataniah la
tgk baju dorg

aM FedOrov @ December 24, 2009 at 11:04 AM

bkn ke haiwan bertaring haram di makan?..kera bkn ada taring ke?

ery @ December 24, 2009 at 7:37 PM

ye la.. wataniah tuh...
alah, boleh ape makan kera klo dah darurat~

KimmiE86 @ December 27, 2009 at 10:17 PM

uiii haram beb..haiwan berkuku....mcm tak de benda lain nak mkn..

Sophon Charoenpura @ December 27, 2009 at 11:43 PM

Time aku sekolah lagi, kawan kawan aku selalu banding askar malaysia dengan askar amerika. ya lah, konon askar melayu ni lembik, pendek, tak cukup zat.. sebab kurus kurus. Pa kita banding dengan askar amerika, ya lah kan dalam movie askar dia tough punya mscle, memang lah kalah askar kita.
Tapi, aku rasa bertuah juga dapat pejuang yang macam nie. Respek.

p/s bagi 10 markah pada ikanstim.

Sophon Charoenpura @ December 27, 2009 at 11:43 PM

Time aku sekolah lagi, kawan kawan aku selalu banding askar malaysia dengan askar amerika. ya lah, konon askar melayu ni lembik, pendek, tak cukup zat.. sebab kurus kurus. Pa kita banding dengan askar amerika, ya lah kan dalam movie askar dia tough punya mscle, memang lah kalah askar kita.
Tapi, aku rasa bertuah juga dapat pejuang yang macam nie. Respek.

p/s bagi 10 markah pada ikanstim.

Anonymous @ December 30, 2009 at 1:56 AM

Apalah..korang nie..
mmg btoi la..

dlu aku bkn stakat makan kera jer
biawak & kura2 pon telan.

Admin @ December 31, 2009 at 8:52 PM

survival training ni. xpyh nk kecoh2. askar kena tough. sesuai la latihan mcm ni

margie gates @ January 9, 2010 at 12:59 AM

walaupun aku x ske monyet sbb diaorg ske masuk umah aku n wat kacau n berak sana sini..bile tgk kne gantung camni kesian la plak...huhu

Anonymous @ January 12, 2010 at 6:46 PM

tak haram makan kera.. sbb darurat... walaupun kera 2 berkuku, bertaring... dalam hutan tu mana ada makanan

Anonymous @ January 19, 2010 at 5:43 PM

kalau kau yang tu gambar budak rejimen 508 buat kem tahunan dkt kem 4 komando mersing.....
aku ada sekali

Anonymous @ January 19, 2010 at 5:52 PM

buat pembaca semua...
jgn tkejut...
ini adalah adalah ilmu ikhtiar hidupdalam tentera mlaysia...
korang jgn banding dgn life korang..
namenye askar.. sy pn slh sorang askar...
ikhtiar hidup dajar bkn tuk mkn smpai kenyang tpi tuk u survive waktu darurat...
ingat jgk bkn senang askar kite training tuk jga negara kite...
respect jasa n pgalaman dorang...
jgn jadi kan issue..

Admin @ January 19, 2010 at 7:05 PM

100% setuju dgn anonymous !

Anonymous @ January 21, 2010 at 8:46 PM

kpd taun tanah a.k.a admin
mna anda dpat gmbr neh?
smua mka mmng aku knal

Admin @ January 21, 2010 at 11:02 PM

anonymous
sy dah lupa la dapat mana. mmg ada kat internet. bukan dari simpanan peribadi gambar ni.

Anonymous @ March 2, 2010 at 11:48 PM

asalnya kera n biawak haram dimakan.
klo darurat baru boleh:mslhnya persoalan darurt adlh bile da xde lgsung mknn yg halal nk dimakan, n klo xmkn mungkin mnyebabkan mati..ketika itula baru blh mkn kera n biawak sbb darurat.
tp dlm gmbar2 ni xpastila aku darurt ke x?cm xje..

Anonymous @ March 31, 2010 at 8:58 AM

aku pun askar jugak.. perkaraini tak perlu jd isu.. mmg askar perlu training mcm ni... membiasakan diri dengan keadaan darurat.. kalau asyik makan ayam, piza, bila perang xleh nak lawan coz pizza n mcD xleh nak wat delivery, kuakuakua.. malah lg teruk pun ada la.. minum air akar kayu, makan biawak, tido atas pokok, survival la katakan.. so, yg awam, jgn ckp askar makan gaji buta.. bukan apa, bru tgk training kitorg sikit je, da mcm2 reaksi org ramai...

Admin @ March 31, 2010 at 10:13 AM

dgr tu kawan2.
ni survival training.standard laa

wlupun askar msia kecik2 berbanding US nye, tapi kebal kot.
stamina mcm haram

Anonymous @ April 4, 2010 at 9:52 AM

kalau darurat sekalipun xde bende lain ke nk makan.. ajar la cari makanan yg lagi halal dlu. tau2 nk cari beruk, biawak.. xlogik lansung.. sedangkan menatang ni la yg paling susah nk tangkap even biawak.. stakat hutan malaysia ni kalau survival banyak je makanan leh makan. buah2, pucuk2.. ikan.. klu betul la darurat ak confirm korang xde nye nk cari menatang ni nk makan gak.