Ajaran Rejab ? (U)

5:19 PM / Comments (8) / by Admin

_________________________________





Kehadapan Pak Rejab yang baru sahaja ditangkap..

Saya teringat pepatah "if you want to be in a cult, be the leader insteadof follower. Because? the leader got all the money." Keputusan tuan untuk memperkenalkan ajaran sesat adalah pilihan bijak. Yang membuat pilihan tidak bijak adalah pengikut ajaran rejab. Apa punya agama yg mengenakan bayaran RM6,666 untuk menjadi penganut?

nonsense

Tapi pilihan tuan memilih 6,666 sangat stylo. Sebab lebih kurang macam simbol syatian 666. Pastinya akan menjadikan ajaran itu lebih angker. Oh ya, time kena tangkap haritu dah ada 100+- orang pengikut kan?

that's RM 666,600!

Tapi dalam bank tuan hanya ada 14k? kemana duit yuran yang lain? dah masuk swiss bank ka? oh, barangkali dah beli tanah sebab nak buat kerajaan lebih kurang macam ayah pin.

Kamu mendakwa mendapat bantuan berapa trillion dari nabi s.a.w? 550? tapi mampu untuk terima 20 trillion sahaja kan? Are you som kind of mathematician? semuanya ada kaitan denga nombor. 6666 lah, trillion lah, billion lah.

what are you actually?

Apa-apa pun, bertaubatlah cepat-cepat. You are wasting your life by creating such a cult. Kalau nak kaya cepat, pegi masuk skim cepat kaya.





Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

8 Comments:

G66 @ February 11, 2010 at 6:26 PM

Eh??...Aper kes nih??..Dye nih pengikut ker??...Leader nyer maner??..

Admin @ February 11, 2010 at 7:08 PM

ala.. ajaran rejab tuu
sensasi baru selepas ayah pin
try google

nuruddin | Ray @ February 11, 2010 at 8:09 PM

aku pelik btol...pakcik2 yg da tua ni sume sebok nak cipta agama baru...mane diorg dpt idea ntah...kalau nak tambah pendapatan sbb br lps pencen, pegi la keje jd pak guard ke, bisnes popia dan apam balik ker, atau paling koman jual top up kat student...halal pon halal, masyuk pon masyuk...sigh~

Admin @ February 11, 2010 at 9:12 PM

like
hehe
mcm fb plak

Anonymous @ February 12, 2010 at 6:27 PM

Bro, mmg gua dah agak ajaran sesat pasal gua pernah jumpa pak rejab ni nak mintak tolong bersihkan saka nenek gua. Dia punyer ceramah berjela-jela sampai gua naik heran, citer pasal walilahh, hari kiamat laa...pedang nabi laa...dan macam2 lagi laa...yg gua lagi heran sebelum nak berubat org kanan dia akan talk ngan wali ntah mana dtg..pastu bagitau berape fidyah yg walitu kenekan...perggghhh gua masa tu pak rejab nak 3,333,33 plus fidyah berapa kali sebelum tu yg gua pernah berubat tempat lain, kalau 1 tempat 333.33 x 10...giler aperr...nasib baik gua sedar diri dan tak follow pak rejb ni, tapi gua kesian kat member gua ...may be dia kene tahan pasal dah jadi follower setia pak rejab ni..huhuhu

Admin @ February 12, 2010 at 6:44 PM

warghhhh
pengalaman yg hebat!
kejadah nye mintak duit je memanjang.
nsb ko tak terjebak dalam kancah kerejaban bro

Muhammad Fairul Idzwan B. Ramli @ February 15, 2010 at 2:34 AM

Rm6666? Aku rasa dia wat pembayaran 6666 merujuk pada 6666 ayat pada Al-Quran. RM 1 tuk 1 ayat? LOL

ery @ February 21, 2010 at 9:15 AM

cerita apekah ini...??