Rokok meletup dalam mulut (U)

9:05 AM / Comments (3) / by Admin

_________________________________


GAMBAR yang dirakam dari sebuah laman web menunjukkan mulut Andi dibalut selepas sebatang rokok yang dihisapnya meletup dalam mulutnya.


JAKARTA - Sebuah syarikat pengeluar rokok, Pt Nojorono Tobacco Indonesia bersetuju untuk membiayai rawatan perubatan seorang lelaki yang kehilangan enam batang gigi apabila sebatang rokok yang dihisapnya meletup di dalam mulutnya.

Lelaki itu, Andi Susanto, 31, memberitahu stesen televisyen Metro TV dalam satu temu ramah dari sebuah hospital bahawa syarikat tersebut membuat tawaran untuk membiayai rawatan perubatannya.

"Pegawai-pegawai syarikat itu telah berbincang dengan keluarga saya dan kami bersetuju untuk menyelesaikan isu tersebut atas dasar persahabatan sebagai satu penyelesaian di luar mahkamah.

"Mereka akan membiayai rawatan perubatan," katanya.

Punca letupan itu masih belum diketahui.

Menurutnya, dia tidak mengunyah makanan lain semasa menyalakan rokok Clas Mild dan tidak menyedari sebarang keganjilan mengenai bau, warna dan rasanya.

Ekoran kejadian itu, dia menyatakan akan berhenti merokok. - APSuka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

3 Comments:

Aira Solehah @ February 3, 2010 at 11:11 AM

Bahaya betul..
Ada hikmah di sebalik kejadian tu..

Admin @ February 3, 2010 at 11:13 AM

betul3!

Ery @ February 5, 2010 at 2:01 AM

Hahah... Tips berenti merokok.. Isap lah rokok kretek... Heheh