Edited Pictures that changed the world (U)

1:12 PM / Comments (2) / by Admin

_________________________________


Amaran: Fakta yg dikongsi tidak terjamin kesahihannya. Sila buat research sendiri untuk verification.

1)

Presiden Perancis Nicolas Zarkozy. Lemak terlebih yg diedit untuk kelihatan lebih kacak. Editor Majalah tu kata diorang nak edit bayang-bayang. Pastu ter edit sekali lemak belipat tuh.

2)

Nak sangat ada effect patriotism, terpaksa edit Bush ke angle yg boleh nampak budak pegang bendera tu sekali

3)

Uni Wisconsin nak mempromosikan diversity dalam campus diorang. Tapi malangnya tak da satu gamabr pun yg dapat describe diversity tu. Terpaksala edit sorang mamat negro celah-celah orang ramai tu

4)

Serangan pengganas di Kuil Hatshepsut, Mesir. Tabloid dari Swiss edit air yg mengalir tu jadi kaler merah kononnya darah la. Memang dasar pemfitnah.
(lagi)


5)

belum edit


selepas di edit.

6)

Mussolini


Tukang pegang kuda tu kena edit supaya nampak lagi cool gambar ni. haha



7)

Stallin : " a commissar was removed from the original photograph after falling out of favor with Stalin."






p/s- Zaman dulu pun dah ada teknologi edit-edit gambar eh?



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

2 Comments:

Anonymous @ April 13, 2010 at 8:12 AM

terbaik la fidel!

Anonymous @ April 18, 2010 at 12:42 PM

terbaek la...