Kehidupan Seorang Blogger? | Edisi Mesti Baca! (P)

2:13 PM / Comments (6) / by Admin

_________________________________

Kalau Justkhai.com asyik menulis tentang diri beliau yg kini seorang usahawan siber melalui rangkaian oh media nya, Ikanstim.com juga ingin berkongsi sedikit sebanyak realiti menjadi seorang blogger. Ekceli I don't think i am a blogger sebab i rarely blog. I upload pictures and share interesting articles i got from the internet. My purely posts boleh dikira dengan jari kaki sahaja. Tapi, tak kisah la kan.

1

Well, setelah beberapa tahun membangunkan IkanStim.com, semakin ramai lah yg mengenali blog ni. Dari Sabah, saaaaaaaaaampai la ke Perlis. Dari UITM saaaaaaaaaaaaaaaaaaaampai lah ke UTP. Dari Nokia saaaaaaaaaaaaaaaaaaampai lah ke TMnet. Yup, TMnet. Ingat lagi entri pasal chaos di Bukit Bintang? atau pun, flash mob dalam cinema? atau.. 5 sebab kenapa perlu pegi Sunway Pyramid ?

Entri-entri tu dedicated khas untuk TM net. Best memang best bila tulis artikel untuk company yg established macam TMnet. Tapi yg malangnya, penulis IkanStim.com duduk kat Perak, program-program, event-event semuaaaaaaaanya kat KL. Dah la duduk Perak, tengah study pulak. Memang payahla nak ke KL. Kalau bukan assignment, mesti kuiz. Kalau tak kuiz, mesti test! korang semua tau tak dah berapa events IkanStim.com melepas?

Recently dapat invitation untuk launching produk terbaru TM. Ala.. artikel yg di tulis oleh first ever IkanStim.com guest writer tuu. Ni ha: Teka-teki, siapa dapat jawab dia.. Yup-yup, website italk whoa! tu. Yg kita boleh log in twitter, chat, email semua sekali gus dalam satu website. Memang cool gila. Ada yg belum register ke? register kat sini: italkwhoa.com

Ok ok, yg pasal invitation launching italkwhoa tu, memang tak boleh nak buat apa dah. Ngam-ngam tarikh launching event tu kena time weekdays. Memang tak boleh nak pegi laaaaaa. Arghhhh. Korang tau tak, dulu pun ada kena jemput .Post party, cinema, semua nya tak dapat nak pegi. Sebab program semua kat KL. Banyak freebies pulak kena bagi. tiket wayang, makan-makan.. Memang burn macam tu jela. Event latest ni dorang bagi headphone n buffet-makan-sampai-mampus. T.T sedih-sedih..

2
credit to jessica


Dah melepas makan free, headphone free, performance free dari Bunkface pun melepas jugak. Waduh-waduh, syahdu je tengok bloggers lain update pasal event tu.. tsk tsk. sebak


3
credit to jessica

Based on what I read from other bloggers yg pegi, ada laptops desediakan kat party tu untuk bloggers dan semua yg kena jemput untuk try portal italkwhoa.com tu. Mesti cool kan? ekceli penulis sendiri tak khatam lagi guna portal tuh. Baru try email and tweeting . hehe. Kalau ada yg dah explore , share lah sikit kat sini ye.


4
credit to jessica again -.-'

Memang agak happening la.. Kalau korang usha blog jessica , taula havoc tak havoc event tu. Ada games, explanation tentang web portal tu, free foods, freebies,free foods, freebies,free foods, freebies... yg free tu yang penting! haha.

Dengar-dengar Bunkface nyanyi lagu through my window tu untuk last song. Mesti semua teringat iklan TMnet tu. haih.. nasib la.. inilah kehidupan seorang blogger ikanstim.com yg tinggal jaaaauh di Perak.. Tsk.. lepas ni nak practical pulak kat Sabah. Konfom tak dapat nak join ..


P/s- Jessica, pls don't sue me for uploading ur photos on my blog T.T


Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

6 Comments:

farhana @ April 22, 2010 at 3:21 PM

Mmng best jd blogger kalau kena tempat dan tepat masanya =)

joegrimjow @ April 22, 2010 at 3:24 PM

haha
ku suka la gaya blog ni
menarik

jrg jumpe blogger yg sempoi2 gini
teruskan update
keluar je satu entry best lg skali
ku akan melekat terus
;)

Admin @ April 22, 2010 at 3:28 PM

betul tu farhana. paling sempoi kalau dok kat KL. memang semua program leh join.

joe! perghh. pujian yg sgt membina! tqvm bro! :)

Khairieah @ April 22, 2010 at 5:45 PM

sabarla farid. yg penting trafik ko tinggi jg.. hehe

Jessica Tan @ April 22, 2010 at 10:25 PM

No I won't sue you :)

But do join us when you can! Cheers

Admin @ April 22, 2010 at 11:37 PM

thanks a lot jessica
i owe u one :)