Myspace,friendster,facebook (social networking web)

2:34 AM / Comments (7) / by Admin

_________________________________

hai2.. post baru .. xnk post bnda berat2. pmbca mls nk baca. . bg yg ringan2 sudeyh..

apa motif nk ada profile kat web2 seangkatan dgn mespes,frenster etc?

homepage browser aku sndri adalah friendster. haha
truk kn?

friendster ni tmpat nk bhubung utk aku.nk tau updates kwn2 dari seantero dunia. yg kwnfriendster tu, aku xpduli la. kwn yg mmg kawan n kawn bru. yg study obersea,in the sea,above the sea level.

so, apa yg aku nk emphasize d sini adalah: MAK BAPAK KORG TAU x PROFILE fs or ms etc korg ni?

Dari pemerhatian aku la mgmbara dunia maya yg dicipta web social ntworking ni, situ la tmpat anak2 muda nk bberekspresi.. sbb kat dunia nyata, nk wat gtu,parent mrh,gni,kena sebat,gtutu kena lcture. hahaha

so,kita sedang mmbina, HIPOKRASI dlm dri. normal la hipokrit kn?hipocracy make the world go round.haha

yg xbest nya ni, parent xtau psl fs or ms ( parent yg agak alergic dgn dunia siberla) anak2 doorg,dia xksh papa. padahal,situasi nya lbh teruk sbnrnya. sbb, apa yg anak dorg inginkn, atau rutin nya, ada kat dlm web social ntworking yg anak2 mreka sertai.ibu2 bapak2 xtahu menahu.

aha.. parent yg xtau,sila ambil tahu.

kat rumah,anak kiut sja.. kat "rumah friendster/social ntworking web", biut2 blaka. hahah
ada ka ibu2 bapak2 yg bca blog nih? xksh pun

kta saling ingat mengingati sajala..

kena nasihatkn diri utk sntiasa bhave.. (aiyo..terasa kat batang idung sndri..)

sila2 lah komen.idea,pndapt,wacana bicara,nirmala wahana silakan type.

7 Comments:

jeff @ September 9, 2008 at 3:01 AM

betul2...
ramai yg mengambil kesempatan tiada kawalan di alam maya melakukan benda2 di luar kebiasaan, meluahkan apa2 yg tak sesuai diluah di public...

BasH @ September 9, 2008 at 10:25 AM

hmmm, aku baca hang punya posting pun agak penin...hehe ayat terabuq a..aku tak paham..

makpak aku tau kami adik bradik ada fs..wahahah..makick pakcik aku pun tau anak2 depa ada fs..cemerlang ak.wahah..famili celik IT.

hadio69 @ September 9, 2008 at 3:11 PM

bgge gk ak mk ak pn ad fs haha

Jlascanteen @ September 9, 2008 at 3:31 PM

http://bionicmalaysia.blogspot.com/

http://tikamlidah.blogspot.com/

cuba pg laman web diatas.

team bionic boley tolong promote band2 musik dan clothing line kamu pun boley kasi promote juga.

feel free to visit my blog too.

KhairulAqmal @ September 9, 2008 at 5:01 PM

oi,
ini blog aku
oi

Asrih Arif @ September 10, 2008 at 1:06 PM

BASH, i have to agree with you. I have to enunciate every lines slowly to understand... bahasa PhD ni hahaha Just joking Farid..

My parents are not technologically up to date thus they dont know the existence of any social networking webs. Nonetheless, they know that there's this so called 'internet' which connects everyone around the globe easily.

To be frank, depending on where you reside, you are encourage to have one of these tools to make you easily accessible at all time. In Asia, most of us use Friendster but in Europe, they are not raeally familiar with friendster as compared to myspace or facebook.

(I link ur blog dekat my blog ek? Senang nak kunjung next time...)

pka @ September 10, 2008 at 1:30 PM

hahaha. btl tu..mak bapak aku xtau aku ada suma ni. sbb dorg xmo ambk tau. tp aku gunakan fs dn ms ini utk jmpa kwn2 lama. tp tjmpa c daws itu satu kbtulan. wakakaka klu dh jodoh xkn ke mana encik parid =pp *tiba2 ba topik ni d sentuh kn* hahaha