Oh soo feymes Local clothing top 5 chart! (cont part II)

6:17 AM / Comments (13) / by Admin

_________________________________

hi hi hi
do u still remember my ooooooold post? about local stuff thingy.msti ada clothing yg xcited kn? klau nsb bek,leh msuk carta nih. haha. ni bukan carta baru, saja nk preview smula.
for those who just to be happened follow my blog, ill post it again ..i suddenly repost it again bcos i was shocked when i checked my flickr photostream, the one with "sayajiwakosng msuk harakah" has a big number of viewer ( big num among my other pics la.. hahahaha )


nmpk x? yg ada tulis harakah tu ada 12 view,yg lain xsmpai 5 pun. haha

repost:

Wah! menarik gila babai post aku. hahaha
aku pun xde sumber sgt. so sapa2 yg baca post ni, bg info psl sapa plg femes among dorg ni ok?

NO1 DIRTEE Clothing


xpnh msuk paper ..tp msuk mgzne.. medium pemasaran: HUJAN! ( sepsifik: NOH )
kalau ag ke,dugong ke pakai,mmg xkemana. haha. sori,tp itula hakikat..nak noh yg pkai bru jln bsnes.

NO2 Saya Jiwa Kosong
jiwakosng

ni pun hasil NOH hujan jgk. dah dia pkai,satu msia nk pakai. haha. abg noh ni mmg pelaris la.haha.tp plg best,clothing ni pnh msuk HARAKAH.


nanti aku smbung..mgntuk..

Helo2.. aku kembali.. sambung chart! tgl 3 clothing lg kn? msti korg berdebar2.. kot2 ada clothing korg msuk carta .haha. ok,kta truskn:

NO3 Pop Malaya



aha, ni otai nih. aku pun xpasti nk ltak numebr brapa. num1 ke 3.. tp ikut peredaran semasalah..dorg ni mmg feymes (based/foundation dorg sgt kukuh)mgkin sbb founder dia byk connection. smpai skg msh blh on the top of the market. hebat2! dorg xperlu nohujan utk promo bju dorg. memang design cool n spt kta sedia mklum,senior.. so mmg dah ada loyal customer ni.


No4 Kurasaraksasa

Ni nama pun dah gmpak. setau aku, clothing ni hebat sbb hndmade. sikit je yg print byk2. mmg exklusif. design pun super rare! skg xtau apa brita. Kurasa sumting dorg ni. haha. clothing yg aku respek wlupn xnmpak dpn2 lg.


No5 Street Signal

Sapa xpnh dgr STUPIDDAMDAMLUBERAKKELUARKETAM? lebih kurg gitu la bunyi nya. haha.. mmg hebat dorg ni wat tounge twister. promo dorg..fuhhhhh. respek! mmg komited thp dewa . kat mana2 event msti ada dorg. mmg promo dorg trun pdang pnya style. tahniah kat founder rajin tahap babun.

tahniah kpd pemenang! sapa2 nk msuk chart aku, sila padukan marketing anda! yeah~
sapa xpuas ati, sila komen. klau msh xpuas ati, ko wat la chart ko sndri!! haha

13 Comments:

SayaBudakBaruBelajar @ September 29, 2008 at 10:43 AM

farid..mane bole dapat tshirt2 dorang nie...saya dah banyak kali terlepas function nak jumpe depa...info plz

www.kisahjutawan.blogspot.com

SayaFarid @ September 29, 2008 at 12:39 PM

xyah cari dorg ni.. aku ada jual bju gak
hehe
baca post iheartdropdead wannabe.
weeeeee

hadio69 @ September 29, 2008 at 2:13 PM

ampeh
pomot 187 jugak haha

KhairulAqmal @ October 8, 2008 at 4:50 PM

saya udah ubah link.

http://cabikmotion.blogspot.com


baju farid hebat
aku tengah pakai
haha

amad @ October 9, 2008 at 3:49 AM

askm.bro carta tu utk asian cmpanies je ker? sbb sy jmpa american-based cmpany bt t-shirt designs yg agak smat gk; www.bustedtees.com

jz droppin by.all d best in everything!

farid @ October 10, 2008 at 6:46 AM

tgkiu2. haha
saja nk crita pasal lokal dlu,lgpun western ni dh byk yg bjaya,so mlas nk crita
hihohiojo

Shukri @ October 12, 2008 at 5:00 PM

bagus2..
ehehehe

t.k.i @ October 18, 2008 at 11:53 PM

ermm bleh tak kalau seblum nak judge org tuh,buat research bebetul

tau tak 84cube ngan bangkit adalah antara independant label yg tertua kt malaysia yg berjaya??? pastu takkan tak tau kot bangkit sponsor baju2 utk citer KAMI???

pastu tau tak wearenvy dah byk gile buat baju utk band2 cam one buck short,pop shuvit,oh chentaku,estranged and byk lg...plus diorang pun dah byk kali klua magazine cam utopia,rottw..

pastu tau tak sebnanye independant first skali yg naik dan berjaya ialah wondermilk pasal diorang tahun 98 camtuh dah ade kedai kat damansara...time tuh ade ke street signal sumer nihhh?????

kalau stakat hujan yg femeskan baik takyah la...pasal ramai lg independant label yg dah pegi international...

korang jgn dgr citer gebang mamat nih...bkn nyer betul pun ranking die...suke2 je nak judge org~

IkanStim @ October 19, 2008 at 11:55 AM

hi!
thnx for the info about a lil bit of art movement history in malaysia!

fyi,im not judging them. i mentioned it already that the chart is based on my own opinion wout any specific research or what so ever. it is like my personal chart on which one is feymes btween them 5. lg pun aku cuma bandingkn clothing yg aku tau n aku minat sja..yg 5 tu je yg akuminat,so aku bandingkn la.sori klau byk info yg slah.

tp, mgkin ayat aku mcm aku judge dorg..sory about that.. n pasal the hujan n noh thingy, ko xrasa bnda tu btul x?klau hujan xpkai sweater dirtee, sales dorg xlaku mcm skg kot.

boleh x bg lg info psl sejarah2 art mvement tu? n ur opinion ttg clothing yg aku list kn tu.

sory klau ada info2 yg salah

tq ! =]

ikanstim.blogspot.com

Faisal Irshad bin Harun @ October 19, 2008 at 11:47 PM

C'mon t.k.i....

It's just personal view...no need to argue..
You have to read more about technical communication..no need to condemn people. Express your view with full of respect.

You see..ikanstim already doing some researched here and there....whether the information is satisfied you or not, depends on you k?

Respect that you gave a lot of information bro.... but the way you present is does not satisfy us...showing you know all..and all of us are dumb.....

so.....be cool.......

KhairulAqmal @ October 20, 2008 at 4:51 PM

haha. biasa la. bukan suma orang puas ati bro. ini pendapat dia. suka ati orang tu lah . haha.
wei
aku dah ubah url aku

cabikmotion.blogspot.com

-lomo-

kimie @ October 21, 2008 at 5:25 AM

omg,plz i want those shirts. plsss
tell me where can i get it? :(

Anonymous @ January 10, 2010 at 9:16 PM

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!