nasi ganja ipoh | nasi kandar ayam merah | nasi marijuana

7:02 PM / Comments (8) / by Admin

_________________________________


sirap dan nasi ganja= 4.90+1.00 ( penulis ikanstim-sebelah kanan- bersama kwn2)

sempena cuti cny ni, aku dan beberapa kwan2 utp mengambil keputusan utk berjalan2 pusing ipoh dan pegi semua tmpat yg org selalau pegi tp kami blum pegi.
haha

antara tempat itu ialah NASI GANJA . ya benar. tempat tu menghidangkan ganja sebagai lauk utk dimakan dengan nasi.sedap kn? strategi yg baik pulak tu. klau dah ketagih, mesti org dtg blk kn?

nasi ganja ni sebenarnya nasi kandar ayam merah. tapi org terlampau suka sampai ketagih. jadi dia digelar nasi ganja. hebatkn?

bagi aku, dari taste bud lidah aku ni, xpun menyebabkan ketagihan. tapi sedap mmg la sedap. ayam nya crispy, kuahnya mantap dan yg paling special ialah tempat nasi ganja ni. dia berkongsi dengan restoren cina!


credit to akmal (nila kedai cina tu.)

jual nasi kandar tu india muslim, owner kedai org cina. hebat kan integriti kaum di malaysia ni?haha.nasi ganja tu dijual dlm kedai cina tu. cina jual air. mamak jual nasi kandar

melayu makan jela kerjanya.

sedang aku mencari2 gambar kedai nasi ganja ni kat internet, aku dpt tahu yg nasi ganja ni dah buka cwangan dekat greentown mall. so, klau nk try, xpyh berhimpit dlm kedai cina yg vintage and kecik tu. boleh la trus ke greentown


nasi ganja dekat greentown -credit to akmal

btw, klau ada sesiapa nk ke ipoh dan perlukan tour guide, hubungi la aku . tour utk sehari, rm250 shj. hehe

8 Comments:

AIZAT BARON @ January 27, 2009 at 8:40 PM

kta ni mmg sama taste la ikan stim
itu nasi ganja kt kdai cina feveret family wa kt ipoh tu.tp bapak aku cakap masa dulu mmg mamak tu bubuh ganja hancur kat nasi tu. time zaman 80an ke awl 90an.puaka pnya nasi
hahhahahaha

Future CorpSe @ January 27, 2009 at 9:12 PM

uhuuuu~
bestnya jaLan2

IkanStim @ January 27, 2009 at 11:06 PM

tidaaaak?
btul2 ada ganja? haha
gila cool

aidafazura @ January 28, 2009 at 9:41 AM

mesti sedap tuh!

IkanStim @ January 28, 2009 at 12:31 PM

sedap la jgk.. yg plg best, bda tu murah. tp klau pegwai kesihatan datang, gred utk restoren tu mungkin d/e/f haha

akmals utp @ February 17, 2009 at 9:43 AM

woh, siap kredit kat aku. mekasih la yek.

ko pegi kedai cina tu ke? nape tiap kali aku pi mesti dia tutup. dah byk kali. sempat makan kat situ pon sekali je. tp kedai baru tu lagi selesa la. siap ada free wifi. kalo ko tgk cite Hoppers & Ahli Muzik, dia ada tunjuk satu lagi port, kat belakang masjid negeri tuh. tp aku x sure, x penah usha lak kat situ. kiranya ada 3 tempat la ni. selamat berganja!

IkanStim @ February 17, 2009 at 4:37 PM

mstila kredit
tula adab amek gmba org
hoho

akmals utp @ March 3, 2009 at 9:08 PM

bagus2... blogger mcm ni yg kita cari
:)