Berbelanja untuk Raya (U)

11:58 PM / Comments (0) / by Admin

_________________________________

Helo semua. amacam raya? blog ni punya visitor jatuh merundum gara-gara anda semua balik kampung. semua sibuk ambil gambar, makan rendang, borak dengan saudara-mara... mana sempat nak bukak ikanstim lagi kan?

atau..





kat kampung tidak punya internet connection? ceh, zaman sekarang ni nak define kampung tu pun payah. kata balik kampung.. tengok-tengok sebelah rumah nenek tu ada mall sebijik, starbucks bederet, carls jr belakang rumah. haha. boleh saja online free. curi-curi wifi starbucks. hehe



http://panther2.video.blip.tv/Tippingpoint-SitiNurhalizaMeriahSuasanaHariRayaSelamatHariRaya123.jpg
selamat hari raya ct! (wth)


merujuk kepada tajuk entri, dah berapa ringgit anda habiskan untuk HARI RAYA AIDILFITRI '09?


RM100? mustahil... sikit sangat
RM250? erm.. boleh terima
RM500? wahhhhh.. elaun bulanan aku nih! (PETRONAS, tolong lah naik kan lagi scholar kami!)
RM600? ko anak datuk kan?
RM750? ala.. ko dah kerja boleh la.. gaji dah 3k lebih.



http://membebel.files.wordpress.com/2008/09/gambar-anak-najib-4.jpg
bin DATUK SERI Najib tun razak



anda dikategori yang mana satu?

i dont know, and i dont really care about it para pembaca yg dihormati sekalian. tetapi! diingatkan, keadaan ekenomi Malaysia belum pulih sepenuhnya. hingga kan ada pendapat pakar ekonomi, kalau kegawatan dah berhenti sekalipun, ada kemungkinan dia berenti saja. dia tak akan naik semula. seram kan bunyi statement tu?

andai kata anda di tanggung oleh parents yg agak kaya, mesti parents bagi dalam RM1000 lah paling cikai pun untuk shopping. beli lah seadanya, belanja dalam 30-50% dari jumlah duit tu. selebihnya? simpan dulu. tunggu dah ada 1-3 ribu, try la invest kat amanah saham. kerajaan ada sediakan platform (ASB, ASW, AS2020) macam-macam AS lah. bank pun ada sediakan : PUBLIC MUTUAL / public bank, CIMB WEALTH / cimb bank. dalam 3-5 tahun konfom ada hasil. daripada shopping benda-benda yang tak perlu sangat.




kesimpulan:

BERJIMATLAH! pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh IkanStim.com : lebih berbaloi dibaca berbanding MASTIKA.







Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

0 Comments: