Tahukah anda? Jibbitz Crocs (U)

11:11 AM / Comments (2) / by Admin

_________________________________

IkanStim: adakah anda pengguna sandal crocs? ala... yg mahal tu. yg belambak orang jual kat pasar malam. ada yg ciplak: klik , ada yg ori. kalau anda pengguna/penggemar/baru nak beli crocs, anda perlu tahu info ini.

Apa itu Jibbitz? jibbitz ni merupakan brand yg mengeluarkan icon-icon kecil yg anda boleh letakkan di sandal crocs anda. ada spiderman, batman, mickey mouse dan macam-macam lagi lah! kebanyakan orang tau pasal kewujudan icon-icon kecil ni, tapi tak tahu asal usulnya. kan?


http://www.littlerubbershoes.com/images/jibbitz.gif
crocs yang di jibbitz kan

founder kepada Jibbitz ni ialah : Sheri Schmelzer


http://www.womenhomebusiness.com/images/blogimages/sheri-795790.jpg
Sheri Schmelzer: founder Jibbitz

pada tahun 2005, Sheri dan 3 orang anaknya yg merupakan pengguna sandal buaya ini, telah mendapat idea untuk menghias sandal buaya mereka. jadi dorang satu family pun start produce Jibbitz dan jual kat taman buaya. . eh, silap. kedai-kedai yg jual crocs ni. difahamkan, beliau dapat meyakinkan sehingga 4000 kedai Crocs untuk membeli product beliau.

Dan pada 2006, Crocs membeli Jibbitz dengan harga USD 20 juta dan mengekal kan Sheri dan suaminya dalam board company. tahniah ! u deserve it Sheri.



p/s- Hebat kan? setahun boleh dapat 20juta usd.








Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

2 Comments:

Khairieah @ October 17, 2009 at 2:19 PM

hehe.ada baca d reader's digest hari tu

IkanStim @ October 17, 2009 at 2:39 PM

ni utk org yg xmampu beli RD .hehe