Apa yang anda akan buat bila... (U)

1:11 PM / Comments (53) / by Admin

_________________________________

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.

3) Duit dalam bank tinggal RM10?

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih

7) Diberi 1 juta USD

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis

10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com



yup. ada hadiah. this time for real. Penyertaan dibuka sehingga 10 nov 2009



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

53 Comments:

Anonymous @ November 2, 2009 at 2:15 PM

btul2 ada hadiah? apa hadiahnya?

not touch @ November 2, 2009 at 2:30 PM

no 8-bom balik..hahah

IkanStim @ November 2, 2009 at 2:54 PM

jawab semua .1-9
yeah!

Khairulanwar @ November 2, 2009 at 2:55 PM

ak jawab SUBAHANALLAH utk semua jawapan..setiap yang berlaku pasti kerana ada hikmah disebaliknya..

R.K @ November 2, 2009 at 2:56 PM

1.upah orang yang sejantina dengan kekasih aku. usha pengusha tuh balik sampai die wat tatau kat kekasih aku.

2.makan nasik putih lauk ikan macam biasa.

3.saman kerajaan negeri sbb kalah liga malaysia.

4."mak, saya da kawen tahun lepas. anak da dua",beritahu ku pada mak kisah sebenar.

5.terus jerit. " BUSH CELA**". telefon polis, buat repot, keluar poster "dimana kaki".

6.ADOI! "terima kasih makcik bunuhkan nyamuk ni". Sambil meminta kuih karipap inti kentang 3 biji.

7.invest semua lepastu kene tipu. padan muke aku.

8.conference!meeting!conference!meeting!
conference!meeting!conference!meeting!
conference!meeting!
lepas tu Malaysia dah takde dalam peta.

9.pembedahan tukar kaler kulit. bertaubat tapi tak nak menyerah diri.

10.ini nukilan terbaik. Sila bagi hadiah misteri.terima kasih ikanstim.com

IkanStim @ November 2, 2009 at 3:12 PM

haha
rk rk
ko memang hebat mencipta nukilan

lagi-lagi! i want more! peraduan ni takda limit ok. teruskn menghantar

khairul, subhanallah!

syuhada @ November 2, 2009 at 4:34 PM

1)dia ada mata,suke suki dia la nk mengusha ke menjeling ke menyaksikan ke...

2)bru rm30..cbe la naek hrga x logik cket..rm 1000 ke..ape raa

3)'Hello assalamualaikum ayah,sihat ke?da makan?rinduu sgt2 kt ayah..xtau nape asyik tringat kat ayah je..sayangg sgt2 ayah tau..Erm ayah...'(sambung ayat seterusnya)

4)ala..hujung thun??nak skrg jgk!xkire2!!

5) Ohh..thank god!aku masih bermimpi rupenye..

6) trus ilang sakit gigi..hebatlah makcik!

7) upah bodyguard bebykk..msti rmai nk kidnapped ak!

8) kita bom dorg dulu..haha!

9)frust..gmbo tu gmbo lme..buruk gle!jatuh saham aku..

fOrgOtTeN_nEcHo @ November 2, 2009 at 4:59 PM

1. amik je la pakwe aku ney.. ak bg free...
2.yes!! kena tanam tembakau banyak lagi
3.kol mama... ma.. habis duit.. xda sua bikin makan ney
4.hensem ka laki tu ma?? kaya ka??
5.tidur balik.. mimpi je kut
6.tnye makcik tu nk kene penumbuk goku ke??
7.Alhamdulillah
8.taubat taubat...
9.OMG.. mmg itu niatku... alhamdulillah termakbul.. bukan senang masuk news..
10.. huhuhuh wish me luck!! exam juz around da corner...

IkanStim @ November 2, 2009 at 5:31 PM

haha
semakin kreatif nmpak nya
btw, tinggalkan link atau apa-apa untuk ikanstim.com menghubungi anda semula

yeah!

izzat aziz @ November 2, 2009 at 6:55 PM

1) Buat tak tahu, jangan dia layan dah ah..

2) Aku tak kisah, mungkin aku yang jual nanti..

3) Selalu je jadi bwt tak tahu je lah

4) Sah2 kahwin lari je dengan kekasih sekarng

5) Tido balik kot-kot bangun ada balik

6) Curi kuih tak yah bayar, dah bayar dengan penampar tu

7) Mintak sejuta lagi..

8) Lari pegi amerika

9) Upah kawan suruh anta kebalai polis, lepas tu bleh share duit.

10) tak de soklan pun.

e l d y @ November 2, 2009 at 8:22 PM

1.xde kekasih ar ..
2.sokong !
3.x mungkin leh ~
4.baik lah kalo cam tu! he3
5.pa boleh buat ?
6.tampar balik dia lah ! hahaha !
7.quit belajar !!
8.'chiao'.. ^@^
9.femes kerana berblog ah ? (beranggan)
10. gua mau wei !! (utk makluman bro, gua x pernah menang apa-apa semenjak join byk contest dunia maya ni) <-- eldy ni mau tunjuk kesian ke ape ni ?!

xD

IkanStim @ November 2, 2009 at 9:11 PM

haha
makin sengit nmpaknya
ada yg lagi kreatif?

R.K @ November 2, 2009 at 9:35 PM

1. buat emel baru, buat akaun mukabuku baru,usha sipengusha sampai die terusha dan burukkan si pengusha dekat akaun kekasih aku.

2. bukak syarikat menjual rokok. kaye bai..

3. Keluarkan, beli tisu. pakai cermin mata itam, baju busuk. duk tepi jalan, nyanyi lagu Ma**. Mintak sedekah.

4. "Mak nak pakai duit berapa banyak?,nanti saya bank in."

5. bangun pagi dan anda dapati anda tidak lagi mempunyai kaki yang busuk. alhamdulillah.

6. thanx aunty, hilang tensen study final.

7. Beli sebuah pulau. isytiharkan jadi NEGARA RK.MERDEKA!

8. Send anai-anai banyak-banyak dekat semua pengkalan militari Amerika. Semua belanje pakai 1M USD di atas, kensel a beli pulau.

9.tengok TV1. Buletin UTAMA tv3. hehe

10. ikanstim.com dibenarkan untuk mencampuradukkan entri ini dan entri lepas untuk menjamin kemenangan saya. haha.

Hazriqpedia @ November 2, 2009 at 10:29 PM

1. budget cool. tapi bile jumpe die maki hamun org yg mengorat die tu dulu, pastu baru mintak penjelasan. bahahaha
2. sikit gile naik. naikkanlah sampai RM50. aku tak merokok pun. ada aku kesah? cak cak ke cecak cak.
3. ek e leh, cakap kat kaunter tu, bank ni berlobang ke? sng sng je tinggal RM 10. double check no akaun.
4. alamak. habis macam mana dgn awek aku yg telah dibualkan dlm soalan no (1) tadi? takpelah. kawen dua lah. senang cerita.
5. menangis teresak esak dan berkata kenapa kenapa kenapa? TT,TT
6. apahal makcik ni? sewel ke? tetibe tampar org. " aku beli kuih ni pun sbb nak tolong ko tu je, bukannye sedap sgt pun. dah lah salu ada lalat kat kueh ko tu "
7. kalau ada org bagi, mula mula mesti lah amek duit tu dulu. pastu separuh simpan bank (BUDGET JE JAWAPAN NI) pastu shopping barang keperluan. hp mesti lah nak iPhone kan.
8. buat group kat facebook yg bertitle " fuck A.S, stop bombing people before you got BOMBED! " mesti ada 10000000000 org join group ni.
9. OMK! (oh mak kau) apa aku dah buat ni? siot je. mana aku sedar ada cctv kat situ. aduhhh.
10. ohkay. saya dah post. lepas ni kene isi WORD VERIFICATION pulak.

** maaf jawapan mengarut **

Aida The Pink Goddess @ November 3, 2009 at 12:21 AM

cool game ni, mcm main tag la pulak

1. claim setiap kali usha 10 rgt, at least ada income.hehe

2. sure mak leter ayah pasal ni

3. bank siapa aa?

4. baju kaler pink bunga kantan k. ckp kat mak

5. terus apply benefits OKU

6. mtk pendapat ben regarding legal action

7. shoppinggggggggg

8. pindah dr msia

9. mesti polis susah nak pilih pic yg mana satu hehe

10. ok.

xy_yx @ November 3, 2009 at 1:36 AM

1) bangga tuh.. pakwe aku femes.. erkk.. mcm ada..

2) yes.. pdn muka perokok.. hahaha..

3) kol abg, suruh transfer lg rm100..

4) alhamdulillah.. xsabo nak kawen.. gaji dia sebulan berapa??

5) kaki nih asyik lari jeh.. cuba dok senyap2 sket..

6) napa makcik tmpar saya?? eh.. mak aku rupanya.. uhhuhu..

7) okie.. tempah kapal angkasa.. kita gi pluto skang..

8) BOMba???

9) yess.. ada gak org nk main sembunyi2 ngn aku.. lalallala~~

10) jawab la nih.. uhuhhu.. bru nyebuk kt sini..

IkanStim @ November 3, 2009 at 2:50 AM

cepat-cepat!
lagi kreatif lagi best!
10 nov tarikh tutup ya kawan-kawan

a-m-i-r @ November 3, 2009 at 1:09 PM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?
=lantak ko la...ape nak kisah kalau ko betul2 sayangkan aku...

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.
=bagus....!!segar sikit udara kat ofis aku ni..haha..

3) Duit dalam bank tinggal RM10?
OMG!!bank mane aku nak rompak pas ni..!!??

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?
=WTH..???omak....eden x nak kawin lagi omak...tulun....

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki
=nauzubillah...jangan la jadi mcm tu..

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih
=ish makcik ni..nak manje2 lak...

7) Diberi 1 juta USD
=pokcik kayo!!!! masuk kat ASB, jadi tambah kayo..leh jd funder rumah anak yatim..

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika
=standby meriam buluh bebanyak...haha...

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis
=OMG!!!!mane aku nak lari ni...??

10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com
=dah jawab le ni ngan tulus ikhlas lagi...wakaka...ade hadiah ke?

Deiyno Fawwazah @ November 3, 2009 at 4:31 PM

ap yang saye akan buat?

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?-saye akan bagi can kat pompuan tu.saye nak tengok die dapat lawan tak skill ngorat saye.kalau die bejaye,saye mintak maaf.hadiah nye pelangkung sampai masuk hospital.

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.-saye akan berase kesian kat perokok dan tepuk tangan sebab mesti ade yang sanggup beli rokok rm30 tu.betapa....

3) Duit dalam bank tinggal RM10?
-buat car boot sale.barang2 yang da tak mahu belambak kat bilik.

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?-tanye la ngan sape.nak bgtahu mak bulan lepas da kawin lari kat hatyai.tp da daftar kat pejabat ugama semalam.

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki
-nangis2 tanye mane kai tapi tengok2 rupenye mmg sejak kecik da xde kaki.lupe plak....

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih-tadah je sbb semalam bli karipap x bayar.kantoi.

7) Diberi 1 juta USD-masuk lam bank la.

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika-risau nk mati jugak!tapi...sorry,i xde kat malaysia ni.huk2...

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis-buat peace kat next buletin.smlm rporter amek gmba lupe nk wat peace.

IkanStim @ November 3, 2009 at 5:20 PM

Teruskan mengomen. dibuka sampai 10hb
jgn lupa tinggalkan apa2 info utk memudahkan ikanstim.com menghubungi anda ok

cikfiena @ November 3, 2009 at 6:31 PM

1) biarkan ajer.. at the same time add dia pulak.. konon nk berbaik2 la.. pastu ikut turut serta klu dia komen kat balak aku, mst aku akn 'like' x pun turut serta komen.. sampai la pompuan tu dah benggang.. hahaha..
2) join venture ngan pakcik aku.. sb dia ada ladang tembakau.. gagagaa..
3)apa lagi, carik r blk penghutang2 sekalian.. ketuk sorg2 suh byr blk utang..
4)OMG bulan depan aku kawin?? bj da wat ker? pelamain kaler apa mak.. laki cek kaya x mak?? hantaran cek nk caldina sebijik! hahaha...
5)skrg jgk daftar kat OKU.. dpt byk benefit ooo.. =P
6)lembutkan pipi sy ni.. sy tau makcik dah lama jeleskan kulit sy yg gebu ni kan.. gagagaaa..
7)nak derma kasi ank yatim separuh, belen bwk mak ayh pi mekah n pusing2 dunia, byr hutang ptptn, buat bisnes..
8)berada di barisan pertahan negara, negara harus dipertahankan..baru r 1malaysia beb.. hihihii
9)serah diri, wat laporan ada org hack perisian komputer polis.. (zaman skrg dah ramai hackers.. )

nik awin @ November 3, 2009 at 7:27 PM

1) kalau dapat..cuba lah..(rasanya nkorang x mampu)
2)oh yeke?
3)pasrahhhhh...
4)hensem tak mamat tu?kaya tak dia?
5)aku didalam movie forest gump,kah?
6)makcik ni menopaus agaknya
7)..bayar hutang...bayar hutang...
8)Amerika tu macam kuih koci ke? ke macam kuih lapis? Amerika tu kuih baru ye?
9)glamer 5 saat! 15 minutes of fame, omputih kata

R.K @ November 3, 2009 at 10:40 PM

1. hack mukabuku. naikkan kegemilangan kawanster. =D

2. 16 batang tak naik. takpe.

3. keluarkan. jumpe bomoh. tarik duit. kene tipu. padan muka.

4. "aloo..aloo.. lu sala nomo a aso.. ini kedai kelanda wo.." jawab ku tiba-tiba juga..

5. capai tepon.dail-dail " yo kaki, beli sarapan ke? nasi lemak ayam kampung tau. cepat sikit balik, anggota yang lain nak mandi."

6. tepuk dahi makcik tuh, picit ibu jari kaki. buang setan.

7. buat kuiz macam ni kat blog sendiri. hadiah sikit2 je. baru boleh ribu2 kontez dibuat.

8. penah dengar antrax? hehe..

9. menyuruk di kedutaan asing. Dorang tak kenal.kot..^^

10.aku share kuiz ni di mukabuku untuk penerimaan jawapan yang terkreatif.

IkanStim @ November 3, 2009 at 11:02 PM

r.k ni dah kira melobi ni
xpa2. haha
ini merupakan pertandingan yg tidak bersyarat

R.K @ November 3, 2009 at 11:05 PM

haha..takpa..sikit2.. kalau x kreatif = x menang.

its fair as long the judge is fair.
aite
^^

tensi setadi je.. luangkan masa berhibur dengan cara yang betul~~

Anonymous @ November 4, 2009 at 9:53 AM

1) Bunuh peng usha

2) Tanam pokok tembakau

3) Saman zeti aziz

4) Ayah yg nak kawin tu

5) potong kedua-dua tangan

6) Kelar leher macik tu

7) Masuk dalam amanah saham separuh, shopping separuh

8) Bua rilek jela
9) Serah diri

woi ikan
aku nak hadiah
call aku kalau menang 0128291133

erie @ November 4, 2009 at 1:06 PM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?

- Tenang jerk...Aku cakap kat dia "kalau dapat ayat awek aku, maksud dia HENGKO MEMANG TERER LA...." Pas tu aku soh awek aku buat blind date ngan dia. Pas tu dia rasa la kepisauan cukur awek aku... hahaha

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.

- Wah, kaya la aku... sebab aku jual rokok... aku selalu amek rokok free jerk... bos bayar.. hahaha

3) Duit dalam bank tinggal RM10?

- Awek aku ader, pau dia la...

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?

- Terima Kasih MAMA...

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki

- Ini dah lebih ni... agak2 la...
mintak simpang doh..

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih

- makcik tampar sebelah lagi bleh malu la plak blusher pakai sebelah jerk...

7) Diberi 1 juta USD

- Aku bagi mak aku.. biar dia tahu sikit. hengat aku xde duit ker...

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika

- aku lari gi amerika la kompom tak kena bom...

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis

- Bangga siot..


10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com

- Ko tak bagi ko siap... aku cari ko sampai dapat...

bArdoDol @ November 4, 2009 at 10:37 PM

1) huhu..pe lagi,usha ar mmat/minah tu dengan tenungan aku yg paling tajam.biasanya akan berjaya.kalu tidak jgak,aku sound temek ar minah /mmat 2..

2)haha..aku tidak kisah pun.aku rasa lagi bagus gak ar kot,xde ar aku mnghidapi risiko kena knser..dan sudah pasti trend akan bertukar ke rokok daun je mmngang,x pun mlm2 msti knfrim dorg layan sisha je mmnjg..haha

4)wah!!1tu yang aku tunggu selama ni..dapat lah aku melepaskan kegatalan aku ke tempat yang sepatutnya kn?hehe.impian nk anak sendiri sudah pasti bukan khayalan lagi ar..( p/s : kalu aku xmandul ar.haha)

5)wuwuwu..hanya tangisan akan mengiringi aku..aku akan terbayangkan samada ader ke nk khwn aku..dh lak mak aku bru plan nk khwnkan aku hjung thun ni..huhu

6) Naper makcik tampar saya?? kalu yer makcik geram ngn anak makcik yang pemalas 2,jgn ar lepaskan geram kat saya..saya cuma lambat skit dalam bab-bab pilh kuih ni..huhh

3)haha..tidak kisah pun..dah selalu sangat tinggal balance rm10 ni..kadang-kadand Rm3 pn ader(kt Bank Islam jer boleh)hehe

7)wah...impian menjadik kenyataan..ntah ar ek,nak watpe..melabur ar kot..nk wat business,business jadik bapak ayam..haha(jangan salah faham,tuke ayam tau)

8)Melampau!!!aku akan menjadi barisan paling hadapan..berperang dengan mereka,dan kalu Obamatu ader kat depan mata,aku sanggup karate dier..huhu..tp dengan Bush dlu ar cz mmat 2 Setan bertubuhkan manusia.

9)haha..abeh ar aku..kalu nk lari pun,knfrim ramai yang kenal aku..surrender and angkt white flag kt polis tu je la..wuwu.jangan dorg suruh aku wat ketuk ketempi dalam bogel dah ar..maluuuuuuu...

cayataro?! @ November 5, 2009 at 1:25 PM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?
-> mukabuku??nk mkn buku lali aku ke?

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.
-> yeah! amaran KERAjaan mesia ; merokok membahayakan kesihatan je..selagi blom mati beli la lg..

3) Duit dalam bank tinggal RM10?
-> bank-in ler lg kasi tambah dwet tu :P

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?
-> fuyyoh..yeay2..kawen smbil tampar2 pp..hahahaha!~

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki
-> cmne aku nk drive ni..sob3

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih
-> maceh makcik..tggu surat saman sy!dush3!

7) Diberi 1 juta USD
-> aku memorex oiii!

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika
-> eh..kite dok mesia ke ni *thinking~

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis
-> waaaaahh!pemes.. *aty berbunga2

10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com
-> erk..cmne ikan pon bleh stim ni..duuhh!

cayataro?! @ November 5, 2009 at 1:25 PM

haha..pess time drop by cni..nk join contest gk! :p

~{[-Da Lovers-]}~ @ November 5, 2009 at 2:52 PM

1) Tak mungkin berLaku sebab kekasih saya takda mukabuku.

2) Kes ragut, samun & curi akan makin meningkat di kaLangan beLia.

3) KoL Ahmad Farid (budak paLing kaya daLam kuarga), minta transfer duit meLaLui Maybank2u.com.

4) Mak tersasuL. Mak nak kata dah urus perkahwinan Ahmad Farid sebenarnya.

5) AstaghfiruLLah!!

6) Senyum je sebab I yakin beberapa saat seLepas tu, suami I akan tampar dia baLik

7) BeLi rumah & segaLa isi rumah. Cukup!

8) Buat soLat Taubat & Hajat siang maLam.

9) Pegi Seri Pentas bersama Lawyer.

10) Dah jawab. Takmau hadiah keroro.

mohdaqqashah @ November 5, 2009 at 9:17 PM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?
Answer : mukabuka...selepas setengah jam,oh facebook !bru soalan pertama..bagi thumbs up(like)skali!!

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.
Answer:ini bidaah mastika!aku bru je hisap roko..x naik pon!
:D


3) Duit dalam bank tinggal RM10?
Answer :isi balik guna duit sejuta yg diberi..(soalan 7)


4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?
Answer :answer blk kt mak "tp bulan berapa??honeymoon bini ke-2 ni pon x hbs lagi...??"

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki
Answer :"nasib baik!" kata seekor siput babi


6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih
Answer :answer blk ktmakcik kuih "tampar ni berapa sen plk makcik??"(dengan suara hormat org tua)

7) Diberi 3 juta USD
Answer :Derma Palestin sejuta
sejuta lagi enjoy
sejuta lagi simpan maybank
(eh IS boleh ke edit soalan....)
:))))

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika
Answer :call najib now!

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis
Answer : ic aku tukar nama aqqashah bin laden atau
aqqashah mat top

10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com
TERIMA KASIH IKAN STIM,LEBIH BAIK DARI SENARION!EH LEBIH BAIK DARI MASTIKA!!!
haha

chafiq exat @ November 6, 2009 at 12:48 AM

1)suruh dia tutupbuku..melampau ohh, curang~agaga

2)kalo dah sah2 aku tak merokok, naik pi la harga brape puluh pun.

3)join duduk sebelah pak cik kat pasar malam tadah tangan

4)ape ni mak? tibe2 je nak kawhinkan orang..orang berkenan dekat peah, anak mak cik joyah tu haa..

5)bodoh cibai punye doktor, tangan aku yg spatutnye kene potong, bukan kaki..tnggu surat saman!

6)tampar mak cik tu balik, ape ko ingat senang2 nak tampar aku..

7)omg!nak beli white house boleh?

8)tak yah nak bom2 haa, aku dah beli white house tu, merempat la ko obama oii

9)omg! buletin utama tuu, famous2.. x kire la sbab pnjenayah buruan ke, perogol bersiri ke..janji dapat masuk tv, hoyeayyy! ok lepas tu baru pkir ape kejadahnye aku buat kat dlam tv tu..

10)ok farid, bile aku boleh collect hadiah tu, hehehe

*saje2 jawab sebab bosan nak mati*

azrul azwar @ November 6, 2009 at 6:04 AM

1- aku suh mak aku usha dye balek. cakap"saye mak awek nieh, dye dah ade balak. tapi saya single..nak?"

2- dlu kecoh gak harge rokok naek, tapi lame2 senyap gak. ala, letak je la harge baper2 un, perokok2 nie beli gak. bsing sekejap jer..

3- akan mengikat perut selama mane duit scholar tak masuk. yappaa!!~

4- "Mak!! saya gay lah. x minat nak kawen agi. lagipun, kalo kawen skunk, nnt dah keje, dwet gaji nak pi pkai tuk kuarga, cmne nak belikan mak Honda Accord?laen la kalo mak xnak...." knfem mak aku cancel..

5- aku menjerit,"arghh!!!" rupa2nya mimpi...

6- tampar dye balek. pastu tanyer,"makcik jual kuih ker? ow..bisu rupanyer..camtuh ke care tego pelanggan...nak kuih tuh..."

7- mule2 tukar dwet jadi RM. baru nampak laaaaagi kaye.wahahahahha!!~

8- kite ugut balek, "kalo korang bom m'sia. kitorang bagi korang azwan ali. korang nak tak? haaa...tau takut.."

9- aku akan start pakai purdah....boelh ker?

10- pilih lah saye~

IkanStim @ November 6, 2009 at 7:40 AM

haha
asal lebih kurang je jwapan korang ni?

i want something different!

Ridzkin @ November 8, 2009 at 4:49 PM

1)Tegur blk llaki 2 d mukabuku "shit ko boy!! Jmpa bha kta d cp kalo brani!!"

2) Owh.. Ok.. Smbil korek idung..

3) Buat muka sedih smbil sms "farid, ambil lu aku cni cp.. Xda tmbang nek bas ni.."

4) Wuuiyooo.. Pnya best.. Kawin free.. Hehe..

5) Fuhh.. Nsb bek bulu kaki aku msh ada..

6) "Awwwww.. Smpai hati macik.."

7) Mo bli bom trus bom u.s

8) Adehh.. Ni psl aku la ni..

9) Rpa2nya buletin 2 silap ltk headline.. Bkn pnjenayah buruan polis ttapi llaki buruan gadis2.. Wahaha..

10) Saya suka keroro.. Ksi la hadiah saya patung 2.. Hehe..

Ridzkin @ November 8, 2009 at 4:53 PM

Owh.. Ni email Ridzkin_trivium@yahoo.com..
Haha..

Anonymous @ November 9, 2009 at 1:18 AM

1) ajak die kawen skali ngn i, i xkesah bermadu, bf i kaye...

2) hmm i gumbira je sebab bf i org kuat government, so mesti nek gaji pasni...bole bermadu lagi..

3) klau kat bank tu tinggal 10 je mesti yg 10 tu i yg punye...so i la paling kaye kat dunie ni

4) hmm tgk la klau ade slot kosong lagi, nk bemadu pon ade batasnye..kan2..

5) i suruh bf i dokong i pegi mane2..pegi makan, berak, ehem2...oh romanticnye..

6) emm sedap la penampar ni..bagi sejuta..tapau skali utk madu2 i ye..ah alang2 tu saye blanje la makcik jugak..bukan slsu org blanje penjual kan..

7) oh toilet paper..i bagi skit kat ikanstim ye..

8) i anta sek2 klate je pegi mengamuk kat stadium derang..

9) i beli sume stesyen tv pastu publish muke sume polis jadi penjenayah buruan plak..media control pepel kan..

10) dah jawab dah pairid daa..

Anonymous @ November 9, 2009 at 2:29 AM

1. saya usha budak tu balik...
2. pedulikan... padan muka org yg hisap rokok..
3. mintak ngn mak suruh tambah...
4. saya xnak kawin lagi... kalau mak nak kawin hujung tahun ni, mak kawin la....
5. ya Allah......
6. sumbat kui dalam muulut makcik tu.... pastu blah.....
7. simpan untuk kecemasan....
8. kan dah ada kecemasan... lari pindah g us... pakai duit yg dapat tadi...
9. update dkt facebook.... bgathu semua org suruh beli paper esok....
10. saya nak hadiah......

Mael Insane @ November 9, 2009 at 4:04 AM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?

answer; kekasih aku yang mane satu eh? agak ramai gak la kekasih aku ;)

2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.

answer; bapak aku tokey kilang dunhill nak beli buat ape, hari hari isap free. =)

3) Duit dalam bank tinggal RM10?

answer; ouhh, tu dalam akaun bank rakyat, mane penah update, cuba kaw bukak cimb aku, bapak aku masok sebulan 15k, kan die tokey kilang dunhill. ;)

4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?

answer; aku jawap "pandai mak berseloroh! thumb up la untuk mak! ayah sehat? mak tak tanya dia nak kawin lagi ke tak? "

5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki

answer; terus sambung tido la, kalaw kaki hilanh mls uh aku maw bangun.

6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih

answer; senyum je dan akibat die kat soalan bawah....

7) Diberi 1 juta USD

answer; bende first aku buat, aku upah orang pegi bakar kedai makcik yang tampa aku tadi.

8) Malaysia nak di bom oleh Amerika

answer; bom la, aku g la holiday kat tempat laen, da dapat sejuta kan tadi. lagi pon bapak aku tokey kilang dunhill.

9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis

answer; duit da bnyak, rasuah la polis, alamakk aiii.


10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com

answer; agak2 nak rasuah berapa hengget nie baru ley menang? =)

IkanStim @ November 9, 2009 at 9:57 AM

makluman: esok tarikh tutup penyertaan . cepat-cepat!

x-po @ November 9, 2009 at 10:49 AM

1) oo berani ek duk layan jantan lain, aku sunat ko skali lagi.

2) mampus aku, nampak gayanya kne guna kertas A4 la jawabnya buat pengulung tembakau.

3) aku kuarkan rm10 tu, bg rm0. lagi tenang kalau wat camtu. haha

4) la, mak nak saya kawin dua ke? saya on je mak..wakaka

5) ah, ini mimpi saja. nanti bila dah sedar, ada la blk kaki tu..hoho

6) kalau ye pun nak tampar, tampar la kuat terus. Ni tak, cam tak makan kueh je..nama je penjual kueh.

7) aku tak percaya. sape la yg nak bg aku usd1 juta..gila ke apa orang tu...aku bukan artis or vip pun.

8) tak apa, tak takut, sebab penyokong red warriors leh lawan balik. bom bola banyak. haha

9) aku sengeh je, sebab mmg aku yg merancang sume tu. Aku dah berpakat dgn polis. sbb nak masuk tv free. CEO tv3 tu bapak angkat aku.

10) nak bagi hadiah? nak bg ikan stim masak 3 rasa ke? haha

Dolly Nurul @ November 9, 2009 at 1:23 PM

1) tampar orang tu sampai nampak bintang dan langit ke tujuh. kluw smpai nmpak planet pun ok. :D

2) bwat muka (o.O) sama tauke kedai sampai harga turun. :D

3) no money? hmm...plan c. pole-dancing... :D mwahahahahha... cha-ching!! $$$

4) p rumah mak pastu bwat muka (o.O) sampai ubah fikiran.

5) mimpi ke ni? *buat muka* (o.O) oh, ada balik! ada balik... :D

6) <^>(o___o)<^>

7) :D beli website ikanstim...heheh ;]

8) :O please dun bomb us, we wear american underwears!! XO (wait, legal ka ckp gitu? :D oops)

9) :D me like...free publisity..heheh. ;D *pose*

10) not creative enough ka? hehe....tunggu, nti hantar lagi. ;] lalala~~

Faisal Irshad bin Harun @ November 10, 2009 at 12:58 AM

1) Rilek la ba.....emo jua mau marah

2) walaupun tidak merokok?? mulakan merokok sebab aku mau kaC tunjuk aku kaya!

3) beli topap.....hahahha!

4) "thanks la ma....u the best!"

5) pastu ada nurse perempuan cakap "Don't break my heart" sama anaknya.

6) menangis pastu bgtau mama.....(tua2x umur kita pun maC berkesan tu)

7) tanam duit tu supaya tumbuh pokok duit2x.

8) Rilek la.....tu pun mau takut?

9) Trus buat press conference pastu berucap "saya rasa terharu saya pemes"

10) hahaha!!! parid~parid~

saya.suka.saiko.la @ November 10, 2009 at 1:39 AM

1) Kekasih anda di tegur dengan tujuan meng 'usha' @ mengorat oleh perempuan/lelaki lain dalam mukabuku?

"sejak bile ko ad mukabuku ni laling?bkn ke ko ni buta IT?"


2) Harga rokok 20 batang naik RM30? walaupun anda tidak merokok.

usha dgn teliti kotak rokok yg ada gamba kaki buruk 2,then ckp, "lek ah,merokok pakai tgn,bkn pakai kaki".


3) Duit dalam bank tinggal RM10?

kasi kuar sbyk yg blh *kt bank islam tgl rm2 pon blh* dan beli kicap sebotol,dan nasik kosong 50sen.


4) Mak anda call dan beritahu " mak dah uruskan perkahwinan kamu hujung tahun ni.. " secara tiba-tiba?

bukak mulot dan nyanyi kuat2 kasi mak dengar, "i'm a single ladies!i'm a single ladies!".


5) Bangun pagi dan dapati anda tidak lagi mempunyai kaki

selak2 dan,lah..selimut ni tutup kaki aku rupenye. (g ber*k sb tekejut sgt)


6) Tiba-tiba ditampar oleh seorang mak cik jual kuih ketika membeli kuih

terima kaseh machek.machek cm tau2 je sy xde duet blanje skrg ni. (sambel ambek beberapa ketol kueh dan blah sb da byr dgn penampa 2)


7) Diberi 1 juta USD

beli emas byk2.sb emas maken lame maken mahal. (npk sgt aku tamak!)


8) Malaysia nak di bom oleh Amerika

ngara jiran akn kta "brsyukurla kita maseh mampu menyambot eidulfitri dan hari raya dgn sempurna".


9) Muka anda terpampang dalam buletin utama sebagai penjenayah buruan polis

tanye kat kawan2, "eh,korang tgk tb x smlm?aku masok tb doh".


10) Sila jawab dan post kan di ruangan komen. Nukilan yg terbaik akan mendapat hadiah misteri dari IkanStim.com.

alahai ikan yg stim, keroro gunso kah?

Ir. hydir @ November 10, 2009 at 4:44 PM

1. Kasi private tu FB, friends and boyfriend only ..haha
2. Ada aku kisah? Aku bukan hisap rokok pun
3. Oh!Tidak! .. laa .. smlm aku pindahkan ke akaun bank satu lagi, lupa ler
4. Alhamdulillah, kenapa lambat sgt mak? Hujung bulan ni boleh tak?
5. Oh!Tidak ... la mimpi rupanya. Tu le, tidor malam tak basuh kaki
6. Panggil Abg Nas Melodi, kasi Terjah itu makcik .. cisdel sungguh
7. Aku akan beli rumah di Amerika atau London sbb rumah aku di Malaysia dah di bom oleh Amerika (rujuk 8)
8. Pindah ke Amerika atau London sebab aku dah beli rumah siap2 kat sana! (rujuk 7)
9. Saman Buletin Utama sebanyak 1 juta lagi - saman malu! Duit tu aku bawa ke rumah aku di Amerika or London tu (rujuk 7 dan 8)
10. Saya dah jawab dan dah postkan kat ruangan komen. Actually, first time post kat sini :-)

IkanStim @ November 10, 2009 at 5:04 PM

ir hydir- wah.. 1st time?
lain kali singgah la lagi .
:)

baik lah kawan-kawan, selepas pukul 12.00 am malam ni, 10 hb, penyertaan akan di tutup. nanti ill announce the winner and tarikh bagi hadiah ok?

selamat mengomen!

Hasnul Azizi @ November 11, 2009 at 3:36 PM

Da abes ke contest nie...?? xKesah pon... jGn Lpe baCe tau...

1) Serius ar awek aku ngorat orang lain. Berani die...!!

2) Dengan sepantas kilat aku akan beli stok rokok banyak2 pastu jual kat member2. Kayo din kayo...!!

3) Terus cancel 'date' ngan awek sbb xckup bajet. Kalau awek tanye sbb ape 'cancel' just ckp sibuk. ~haHa...

4) Wah... Baguslah. Tapi duit dah xde langsung nie... Mak tanggung sume kan... Kan2... ~heHe...

5) Aku sambung tdo balik n mntak2 kalu bangun petang cket da tumboh balik kaki tu... ~haHa...

6) Aku terus ambik sume kuih die n makan kt depan die... Baru die tau betapa laparnya aku mse tu...

7) Aku sedekah separuh kat anak yatim... (serius aR aKu yg ckp neh...) ~heHe...

8) Aku bagitau kat sume tauke restoran suroh boikot xnk masak nasi goreng USA. Bru padan muke diorang... ~haHa...

9) Terus aku pegi kedai baju pompuan coz aku dah Lame nk mnYamar jd pompuan... ~haHa...

10) Nie soalan jugak ke...?? ~haHa...

Anonymous @ November 11, 2009 at 5:44 PM

ahahh ! saya.suka.saiko.la punye jawapan best ouh.

(:

IkanStim @ November 11, 2009 at 5:57 PM

hasnul, walaupun di publish, tak akakn dikira ye. sorii

saya.suka.saiko.la @ November 13, 2009 at 1:37 PM

bro farid~
ad org menyokong sy la~
hehehe

IkanStim @ November 13, 2009 at 6:57 PM

eleh
bukan mamat tu yg decide.hehe

Unknownlyknown @ November 13, 2009 at 7:06 PM

sori la x join, takut menang~haha