Minta Maaf Majalah Mastika (P)

11:26 PM / Comments (10) / by Admin

_________________________________

Hello semua

Minta maaf banyak-banyak sebab terlalu lama tidak mengupdate IkanStim.com dalam satu tempoh yg saaaaangat lama. Lama ka? Aku tau perasaan bila kita suka certain blog, pastu kita hari-hari lah pegi usha untuk tengok update terbaru. Tengok-tengok, entri sama ja. Tak da update. Rasa macam geram pun ada jugak. Kan? ( or aku sorang ja yg rasa macam ni? hahaha )
Minta maaf jugak kepada yg menyertai peraduan komen dan menang yg aku masih belum decide siapa pemenang nya. Aku cuba sedaya upaya umumkan pemenang dalam mingu depan ya.


http://lh6.ggpht.com/_ZFWJKIQwxjo/SomE5AJ4UkI/AAAAAAAAAeU/thw6GIn_aow/s400/Mastika_April_2009.jpg


Ok, berbalik kepada tajuk entri. Mastika. Siapa yg tak tau Majalah Mastika? Dari ke nenek sampai ke cicit. Mesti kenal punya malajalah ni. AL maklumlah, majalah NO1 kat Malaysia. . dan seperti semua sedia maklum, IkanStim.com punya unique claim ialah "Lebih baik dari Mastika". Antara sebab aku tidak menyukai Mastika adalah kerana kebanyakan artikel-artikel nya terlalu remeh dan in yang orang kita suka baca ( i said kebanyakan ok. Bukan semua. ada jugak artikel yg bermanfaat). Contohnya macam gambar kat atas. Lebih kurang macam menyampah bila tengok Majalah Mangga. Tapi kalau nak dibandingkan Mangga dengan Mastika, Mastika jaaaaaaaaaaauh lebih elok di baca dari Mangga tu.

Kenapa nak minta maaf kat Mastika?

Baru-baru ini penerbitan Mastika telah menghantar email untuk menyaman IkanStim.com kerana memburuk-burukkan Mastika di internet. Kami dah bertarung di mahkamah dan tahniah kepada IkanStim.com kerana berjaya memenangi kes tersebut. Walau bagaimanapun, semua ini cerita tipu sahaja.

Abaikan

Niat sebenar untuk meminta maaf kepada pihak Mastika adalah kerana Mastika sebenarnya merupakan antara wadah kebangkitan semangat nasionalisme ketika era kemerdekaan. Perjuangan para wartawan Mastika sangat tulus demi membela nasib orang melayu ketika itu. Jadi, adalah sangat kurang ajar untuk aku yang kerdil ini menghina majalah yg pernah berbakti kepada negara. Minta maaf MASTIKA. Tapi maaf ini hanya untuk Mastika zaman tu lah. Untuk Mastika zaman ni, i say, IkanStim.com is better than you. hehe

http://3.bp.blogspot.com/_OXhRIqgCZow/SFPzKZmkESI/AAAAAAAAABM/YQKBQObMaJY/s320/mastika.jpg
Jatoh Bangun orang2 Melayu. Mastika 1968


Seriously aku tidak menghina kredebiliti wartawan yg bertungkus lumus buat kajian, temu ramah sana sini untuk siapkan satu artikel. Malah, aku sendiri barangkali tidak mampu buat macam tu. Cuma, carilah cerita yg agak perlu diketahui umum dan sampaikan lah secara professional. Bukan nya di hype kan sampai issue yg serius pun telah dipandang serong oleh masyarakat. Contohnya issue budak melayu makin hancur. Ramai ibu bapa yg tidak tahu apa yg anak-anak mereka buat dengan kawan-kawan. So bila Mastika reveal, its good lah. Parents should know. Issue ini perlu diketahui umum tapi, Penyampaian tu biarlah nampak cool dan matang. Bukannya sensasi macam "Zakiah anas berkemban dalam hotel"


http://2.bp.blogspot.com/_5f6KA_8IKfQ/SJKkXNBBnEI/AAAAAAAAACU/5TEIBRbuEBo/s320/Mastika+(+Ogos+2008+)_Page_01.jpg
Wahh. sensasinya! macam majalah porn pun ada jugak

Ini merupakan pendapat peribadi aku, dan ini hak aku di bumi Malaysia yg mengamalkan demokrasi. Minta maaf kalau terkasar bahasa, dan minta maaf mastika kerana perlekehkah jasa majalah ini di era pasca kemerdekaan.(sebab aku condemn Mastika as a whole. sedangkan dulu, mastika ni bahan bacaan yg agak hebat)

Untuk Mastika sekarang ni, anggap lah pendapat ini sebagai respon pembaca terhadap majalah anda. (Ceit, kantoi la aku baca Mastika)


P/s- Selamat Hari RAYA!



Suka entri kali ni? follow/bookmark ikanstim sekarang sempena stok masih ada!

10 Comments:

PPIM-KSC @ November 27, 2009 at 9:49 PM

ya ,mastika kini hanya memaparkan isu berbaur seks semata,hanya utk menarik minat pembaca,sama mcm harian metro,stp kali edisi ada isu seks,mcm malaysia ni gila seks,benda2 ni la yg buat masalah seks negara makin genting,dgn rogolnya,liwatnya,sumbang mahramnya...smuanya didalangi oleh majalah2 sial contohnya mastika dan byk lagi majalah picisan yg ingin mengaut keuntungan haram,semoga berkat lah keuntungan yg korang buat dr hasil penjualan majalah2 ni,semoga anak2 bini mereka menggemok dgn duit yg halal insyaallah...

IkanStim @ November 29, 2009 at 11:24 AM

al islam sekarang pun makin pelik dah.
editor kena main peranan la.. jaga kredebiliti majalah tu

Anonymous @ November 29, 2009 at 11:37 AM

ok je pun mastika
ko lebih2 ah ikan

mdabuubaidah @ November 29, 2009 at 7:02 PM

mmg la ok sbb ko barua,paria yg merosakkan jiwa meski sudah tingal secebis cuma,harap ko bahgia ..dah la penakut tak letak nama

Mastikah @ December 1, 2009 at 10:27 PM

hidup mastika. ko complain bnyk ah ikanstim. ko buat la majalah. tengok laku ke x

IkanStim @ December 1, 2009 at 10:28 PM

for sure ill not going to sell some cheap stuff for my readers .

cik eykameow :) @ December 4, 2009 at 4:49 PM

yer ah tu. sometimes bile kiter bace , dowg ni byk nk tarik org dgn isu² yg kdg2 kite pown leh bajet dowg yg reka. hampehh.. x suka sgt bace mastika.. hihi suka lg bace ikanstim.com ^__^

yayaa..slmt ari raya,

*masih x terlmbar kah?

IkanStim @ December 4, 2009 at 6:22 PM

cik eyka.
im touched
T.T
terharu seharu haru nya

tp part raya tu mmg dh tlmbat la. hehe

slamat hari jumaat lah.

Anonymous @ January 6, 2010 at 6:54 PM

xsuka bace mastika or ikanstim.... rjin2 la bace al_Quran... dpt pahala... bce maknenye sme k....

Admin @ March 9, 2010 at 8:45 AM

nice one anonymous!